Tacksam måndag

Underbara måndag! Jag känner mig helt sprallig av livslust. Satt och drack kaffe imorse och funderade på vad det var för lampa som tänts? Tills jag såg att det var solen som nådde upp bakom berget och in genom fönstret för första gången sedan i november.

Jag började tänka på allt jag är glad över just nu. Och är det något jag har lärt mig är det att man ska skriva ner det man är glad för. Så att man befäster känslan och minns den för framtiden. Så här kommer det:

Jag är så glad för starten på det här året. Redan i februari har jag säkrat mer inkomster än jag gjorde på halva 2017. Jag har mitt älskade kontor fullt med kreatörer som jag kan sammarbeta med och koppla ihop med varandra. På fredag har vi en unconference där vi föreläser för varandra och lär ut det vi är extra bra på. Jag känner mig som del av någonting större för första gången på mycket länge!

Jag har dessutom anlitat en assistent i företaget. Erica hjälper sedan bloggflytten mig med puffar (i bloggens högerspalt), kreativa uppslag och idéer för temaveckor och annat. Och såklart producerar hon podden. Hon är kort sagt webbredaktör. Men nu har jag också tagit in Charlotte som är en stjärna! Hon har tagit över hela min inbox, och hanterar numera alla förfrågningar, alla mail som skickas, min kalender och resebokningar. Hon har bara hunnit jobba i en  vecka men den  veckan har varit helt fantastisk och redan nu har massa tid frigjorts. Det känns som att jag kan andas!

Istället för att glömma bort intervjuer, missa att svara på mail och blanda ihop när jag ska ringa upp folk (så oprofessionellt) sammanställer Charlotte allting på ett tidseffektivt sätt. Hon ordnade till exempel ett intervjurace i onsdags. Fem intervjuer på två timmar.  Förberedde tider och telefonnummer och briefade mig om varje intervjus innehåll. Hade jag själv försökt styra upp detta hade jag missat hälften och det hade tagit veckor innan de fick svar. Jag är helt enkelt inte så bra på ordning och struktur så jag ska inte ägna mig åt det. En assistent har jag behövt i flera år – men sista halvåret har det verkligen blivit övermäktigt. Jag är så tacksam för att nu kunna ta in hjälp.

Jag har ägnat helgen åt att ta tag i en rejäl surdeg. Min ateljé ska flytta in i Folkes sovrum och samtidigt ska vårt sovrum flyttas till min gamla ateljé och barnen ta över vårt stora sovrum som lekrum. Jag har kånkat möbler, rensat och slängt. Fyllt 12 stora sopsäckar med skänkes och tre till med slänges och tre stora påsar med pysselmaterial gav jag till förskolan. Jag har rensat  min garderob, klädkammaren, linneskåp och barnens leksaker. Hela helgen har jag slitit som ett as – ensam hemma. Baxat järnsängar och vitrinskåp och bord upp och ner för trappan på egen hand. Men så glad för att få organisera och strukturera och känna att jag tar kontrollen över mitt liv. Där det sista tiden mest har handlat om att släcka bränder och känna sig steget efter…

Den här helgen har jag många gånger suckat lyckligt över känslan att få tillbaka kontrollen! Och idag ska jag ägna mig åt att komma iordning i nya kontotet. Skruva upp hyllor, sortera papper och möblera upp det på ett bra sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Tacksam måndag”

 1. Låter kreativt och härligt! Ska bli så spännande att få se hur barnens lekrum blir.
  Jag känner också av en positiv inre harmoni, för första gången på mycket länge. Och SOM jag längtar efter våren nu. Till ljuva maj, då jag kan öppna dörren i köket ut till trädgården medan jag förbereder frukosten till barnen…

 2. Åh blir så inspirerad av din komma-i-ordning-spirit!! Blir också sugen på att organisera mina pysselgrejer och skruva upp hyllor!

 3. Alltså vilken enorm lättnat med en assistent! Skulle så otroligt gärna ha någon som organiserade min kaotiska tillvaro. Grattis!!!

 4. Åh vilket härligt inlägg! Blev superpeppad på att bli mer tacksam för allt fint som faktiskt finns i min vardag ❤️

 5. Alltså, du har baske mig Sveriges absolut bästa blogg! Glappet till övriga, även ”de bästa”, är liksom hästlängder. Blondinbella må ha fler läsare och en hel armada av folk som stajlar henne, fotar henne, redigerar inlägg och godkänner kommentarer och jag vet inte allt. Men kvaliten på dina inlägg är ändå oändligt mycket bättre. Även ett vardagligt, helt utan bilder, som detta.

  Vad bra att du har Erica och nu även en assistent och vad härligt med en kreativ kontorsmiljö som du kan välja om du vill vara en del av eller stänga in dig hemma om du behöver det. Allt det sammantaget tror jag kommer underlätta att bloggen håller samma höga kvalitet i många år framöver. Och DET är jag tacksam över, denna måndag! (Jag är tacksam för annat också, såklart, men det håller jag för mig själv, haha)

  Det bästa av allt är att jag någon gång ibland inte delar din åsikt i vissa frågor. Och det är så skönt för då vet jag att jag inte är helt okritisk och förblindad av beundran för dig ;-D

  Varma hälsningar från en som följt bloggen sedan ngt år före Bertil föddes. Keep up the good work!

 6. Kors vad bra! Det är du verkligen värd. Så inspirerad jag blir!
  Sitter själv med andan i halsen med en överfull mailkorg, försöker strukturera samarbeten, intervjuer osv… phu. Inte glass och ballonger alla dagar inte. kram till dig.

 7. Ja du lever i en svunnen tid. Är nöjd så länge jag får jobba. Ett gammalt hus som inte kostar 10 mille och ligger i storstan finns ej ,men din blogg finns. Påminner mig om 70 talet.

 8. Jag skulle också behöva rensa. I min lilla ateljé och i övriga lägenheten. Stort behov av det. Verkligen. Men hur gör ni rensare där ute i cyber rymden. Jag kommer inte i gång. Och vet inte hur jag ska göra. Skulle behöva minska ner något. Men alla BRA och HA saker. Vad gör man med dem??? Blir inspirerad av att höra hur du Clara rensat nu i helgen. Kanske, kanske, kan jag komma i gång. Min önskan är att få ordning……

  1. Börja med ett område. Tex kläder. Är det för stort? Bärja med strumplådan. Ta tex ett skåp i köket. Inte hela köket eller alla tallrikar, utan bara ett skåp att börja med. Saker du är osäker på lägger du i en kartong eller påse och ställer undan. Saknar du det i te efter valfri tid (tex 1-3 mån) då slänger/skänker du det vidare. Bra att ha saker brukar jag fundera på När jag egentligen använde sist. Insåg tex igår att mina tre par öronhängen har hängt på samma plats i 7 (!!!!) År. Dags att skicka vidare, helt klart. Lycka till!

 9. Tack för inspiration till att börja rensa kläder! Det har inte hänt än, men jag känner att beskrivningen av din helg kanske var den spark i baken som jag behöver.

 10. Vilken pepp! precis det här jag behövde läsa just nu. Sitter med högvis av flyttkartonger som ska gås igenom, sorteras och utvärderas. Var ska allt?? Det känns övermäktigt på ett sätt men nu ska jag sikta in mig på den där härliga känslan som kommer när man faktiskt tagit kontrollen över kaoset och vunnit, om det så är små vinster på väg mot det stora målet. Varje vinst ska härmed firas och uppmärksammas för att befästa känslan.

 11. Hej Clara!

  Jag skulle vilja höra dina reflektioner om flygresor. Tänkte på detta när du och Erica körde er podd på flygplatsen. Jag har fått rejäl klimatångest vad gäller flygresor men alla runt omkring mig flyger glatt, både i jobbet och när vintern känns trist här hemma. En flygplats förmedlar bara obehag för mig numera…

  En långresa med flyg motsvarar 7 kvm polarissmältning per person enligt Karin Bojs i veckans DN. När jag läser sådant känns det som om all min vardagliga miljömedvetenhet försvinner om jag tar och flyger någonstans. Jag vill ju att det ska finnas någon värld kvar när mina barn växer upp. Satsar därför på tågresor numera. Det skulle vara roligt att höra hur du tänker och din inställning till flygning får ju stort genomslag på grund av dina många läsare.

  Tack för en toppenblogg!

  Hälsar Johanna