Årets bästa påhitt var att Jakob bestämde att vi skulle starta ett matlag med två familjer vi umgås mycket med i byn. Varje tisdag ses vi hos varandra och bjuder på mat. Tio stycken blir vi. Barnen leker och har roligt och vi har ännu roligare. Delar en vardagsmiddag, pratar om högt och lågt och inte sällan skrattar vi tills tårarna sprutar. Istället för att barnen somnar vid sjutiden drar vi oss hem ifrån varandra vid nio, halv tio.

Att ses just en vardag är genialiskt eftersom helgerna så ofta är uppbokade. Dessutom finns ingen press på att laga någon särskild festmat. Och att få komma hem till någon och bli bjuden på middag när hela familjen är trött, hungrig och lite grinig ändrar energin totalt! Det känns som en riktig mitt-i-veckan-lyx. Plus att jag verkligen tycker om tanken på att leva ett mindre isolerat liv och istället dela det mer med människor jag gillar.

Hoppas vi håller i den här traditionen i många år!