Tacksam onsdag

Idag är jag i Stockholm på mötesrejs inför vårens boklansering. Bland annat ska jag göra en drömintervju för en tidning jag önskat få gästa under hur många år som helst. Äntligen blir det av! Jag är för övrigt så glad för intresset för vår bok Hjälp jag är utmattad! Har aldrig gjort så här mycket press för någonting förut. Kan bero på att utmattning verkligen är en folksjukdom, att många drabbas och att många som ännu inte kraschat försöker hitta sätt att undvika att göra just det. Det här är en fråga som verkligen inte kan pratas om för mycket känner jag.

Prick just nu sitter jag på café, lyssnar på fransk jazz och dricker kaffe. Väntar på nästa intervju. Samtidigt firar jag lite också  – för i veckan beviljades Yawama of Sweden ekonomiskt stöd för att kunna utvecklas vidare. Jag, min syster Anna och grundaren Nicola har investerat tid och pengar i detta projekt sedan många år tillbaka – och gått från att ha sex zambiska kvinnor som stickar våra gosedjur till att nu ha sextio. Men det har varit så otroligt mycket arbete och så mycket svett och tårar. Om ni bara visste utmaningarna med att handla med afrikanska länder, logistiken bakom och slitet för att få varje led att fungera! Att nu få riktiga pengar i stöd för att kunna utveckla produktionen och besöka fler mässor och träffa fler återförsäljare – det är ett så fint betyg! Det betyder ju att fler kvinnor kan få möjlighet att lära sig sticka för att försörja sig.

Det här är en dag för tacksamhet. Helt klart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Tacksam onsdag”

 1. Ååh vad kul att du ska få intervjuas av en tidning du drömt om att medverka i, stort grattis! ❤

  Och vad roligt att intresset för er nya bok är stort! Håller verkligen med dig om att det är ett viktigt ämne som behöver lyftas. Skrev själv ett inlägg på temat härom veckan.

  Wow, vad häftigt att ni gått från 6 kvinnor till 60! Grymt bra jobbat och galet inspirerande. Så himla fin att ni får bidrag med, återigen grattis! ❤

  Drömmer och jobbar för att starta ett eget företag framöver, också med fokus på hållbarhet och att bidra till en bättre värld. Blir så peppad och inspirerad av dig och det du gör!

  Tusen tack ❤

 2. Du är fantastisk!

  (Såg nu att en annan bloggläsare sa precis det. Men det är exakt den första tanken man/jag får. Du är fantastisk! Så himla bra jobbat av dig och er alla inblandade!)

 3. Inte för att vara petig men gosedjuren är väl virkade, inte stickade? För övrigt, grattis!

 4. Er bok känner jag skulle vara något för mig i detta nu – helst nyss… Blir förövrigt glad av allt fint du delar med dig av. Tack!