Fyra billiga beautytips

Nu ska ni få fyra budgettips för sminkväskan – eftersom jag gissar att ni precis som jag älskar att bli fin för mindre pengar – hellre än för mer. 

 1. Har ju prisat mina syrapads från Kerstin Florian på bloggen här förut – men fick av en generös bloggläsare tipset om dessa från Kicks. Till ungefär en femtedel av priset (ca 129 kronor i butik). Så bra! Exfolierar bort torr vinterhud så att fuktkrämen tränger ner och smårynkor försvinner.
 2. IDUN Minerals gör inte bara en av mina favoritfoundations utan har också den fantastisk mascaran Magna Mascara. Bra pris (159 kronor) och helt i klass med Lancomes Grandiose Extreme som jag annars använder. Ja, jag tycker till och med att den är bättre. För två gånger har själva hylsan på Lancomes mascara gått sönder för mig och behövt reklameras.
 3. Makeupwipes från No7 köper jag på apoteket för 59 kronor. Perfekt att ta ut 1-2 wipes och sätta i en påse i handväskan. Att ha med och sminka om mig med efter en lång arbetsdag. När mascaran trillat ner på kinderna och näsan blänker. Då torkar jag med wipesen under ögonen och runt näsvingarna och adderar sedan ny concealer och foundation – och så ser jag helt nysminkad ut igen! Mycket bättre än exempelvis de dyra makeup wipsen från Mac jag tidigare använt.
 4. Maybellines foundation Fit Me är matt och ger en naturlig känsla på huden. Precis lagom täckande, med bra hållfasthet och bra pris – 99 kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Fyra billiga beautytips”

 1. Nu är jag lite osäker på mitt minne här men har fått för mig att det kom någon forskningsrapport för några år sedan om att de där padsen innehöll väldigt mycket skit? Är själv inte kemist så har ingen aning utan bara slänger upp frågan här och ser om någon kanske vet.

  1. Helt riktigt innehåller wipes en massa onödiga kemikalier. Själv använder jag världens bästa mikrofiberduk. Bara vatten och duken tar bort allt smink utan en endaste kemikalie. Min hud är fantastiskt mycket bättre sen jag började med dessa för ett och ett halvt år sedan. Jag är dock återförsäljare av densamma, så detta kanske klassas som smygreklam…

    1. Det är ett företag som heter Norwex som har utvecklat en fantastisk mikrofiber – tunnare än någon annan på marknaden. Den innehåller också aktivt silver (samma som används i sjukvården för såromläggningar för att hindra bakterietillväxt) vilket gör att den inte börjar lukta skunk som en vanlig duk ofta gör. Säljs via hemförsäljning, så kolla in hemsidan norwex.se för mer info! Visionen är trygga hem med färre farliga kemikalier så långt det bara är möjligt. Skicka pm på Facebook om du vill testa!

     1. Kommentar till Karin K: Naturskyddsföreningen har helt rätt. Dock gäller inte detta för Norwex mikrofiber då den är 1/200 av ett hårstrå i tjocklek. Detta gör att silvret inte kan läcka ut ur duken. Ingen annan mikrofiber på marknaden kan mäta sig med detta. För att få kallas mikrofiber krävs endast 1/6 av ett hårstrå i tjocklek. Norwex jobbar dessutom för en miljövänlig återvinning av sina dukar, så jag känner mig helt trygg!

  2. Jo, tyvärr innehåller de en del ingredienser som inte är så mysiga för hälsan/miljön. Däremot finns ekowipes på marknaden numera. Det är inte lätt i kosmetikadjungeln och jag menar inte att komma med pekpinnar men visst vore det bra att handla mer medvetet även när det gäller sånt vi sätter på huden. Håller med Clara om att syrapads är riktigt effektivt dock hehe. Själv gillar jag märken som Lavera, Dr Hauschka, Maria Åkerberg, John masters organics eller varför inte Ica eco. Läs gärna på denna kosmetikdatabasen!
   https://www.ewg.org/skindeep/product/673947/Boots_No7_Quick_Thinking_Wipes_-_Value_Pack/#.WphdEnrMA0M

 2. Min favoritmascara från Une finns visst inte mer…! Nån som kan tipsa om bra eko mascara?! Une var jag ju sååå nöjd med.. ☹️

 3. Tack för tips! Älskar budgetprodukter, sån kvinnofälla att lägga massa pengar på skönhet, samtidigt har jag svårt att helt skippa. Själv älskar jag Kicks lermask och tycker att Paulas Choice är ett bra märke till hyfsat pris!

 4. Hej Clara

  Har kommer lite feedback fran an trogen lasare!
  Fors och framst, tack for en bra blogg 🙂

  Jag skulle garna onska fler inlagg per dag. For mig personligen behover inlaggen inte vara sa ‘uppstyrda’. Hade varit kul att tex se en dag genom din telefon, vad du atit till kvallsmat den senaste veckan osv. Nu nar du har en assistent kanske hen kan plocka ihop typ 3-5 fragor som varit aterkommande under veckans gang och samla dom infor ett inalgg pa fredags eftermiddagen tex.

  Manga laser nog bloggar pa morgonkvisten / pendel/frukost sa hade varit fint med nagot att lasa da samt ett inlagg pa eftermiddagen.

  Ofta kikar jag in har och blir lite besviken pa att du ej uppdaterat, eller att det enda inlagget for en dag ar att du pushar for podden. Det gor att jag inte kanner for att kika in lika ofta.

  Ha en super bra fredag!
  <3

  1. Själv tycker jag att ett inlägg om dagen räcker bra. Man har väl ett eget liv, eller? ,-)

 5. Jag sminkar mig inte längre (om man inte räknar färgad hudkräm eller brun utan sol) men jag trivdes ofta bättre med billigare märken än dyra då jag sminkade mig. Jag är allergisk för de allra flesta mascaror men en från Isadora var den enda som funkade och inte gjorde så mina ögon brände. Provade en jättedyr som skulle vara super för allergiker en gång, den var värre än alla andra sorter jag provat och jag svullnade till och med upp kring ögonen. Allergi är en orsak jag inte sminkar mig men också att jag känner mig mer som mig själv utan smink än med och att jag faktiskt inte tycker det gör så stor skillnad rent uteseendemässigt, jag tycker jag ser lika bra ut med och utan, smink gör en liksom bara annorlunda vilket ju kan vara OK men inte bättre.

  1. Min syster hade det precis likadant med maskaror, reagerade starkt till och med på de framtagna för allergiker. Men så fick hon tipset att byta ut sin sminkborttagning mot kokosolja och idag kan hon använda vilken maskara hon vill.
   Vet inte vart hon fick tipset ifrån eller varför det ger denna effekt. Men kanske kan vara värt att testa om du skulle vilja ha större valmöjlighet mellan maskaror.
   Nu låter det ju som att du trivs alldeles utmärkt utan så kanske inte det viktigaste tipset i världen 😉

 6. Clara, se till att kolla ingredienserna i produkterna du tipsar om. Läs på om PFAS på Surfejs eller Naturvårdsförenigens hemsida. PFASf är hormonstörande och bryts i stort sett aldrig ner…samma skit som DDT. Och det förbjöds, till slut…

  1. Alla mascaror smular för mig. Fick veta av en MUA att det handlar om att människor har olika oljig hud och oljiga ögonlock. Om man pudrar under ögonen minskar man dock smulandet

 7. Jag funderar lite över padsen. Jag har väldigt känslig hy och särskilt runt ögonen. Så alla produkter som innehåller parfym eller sliter på huden går bort. Någon annan med väldigt känslig hy som kan ge dessa exfolierande pads grönt ljus? 🙂

 8. Har införskaffat Kicks passen, men det framgår inte om man ska tvätta av sig efter att ha använt dessa. Någon som vet?

 9. Har införskaffat Kicks padsen, men det framgår inte om man ska tvätta av sig efter att ha använt dessa. Någon som vet?