• annonssamarbete Panduro •

Pyssla in påsken

Så här inför påsk bara längtar jag efter en färgexplosion! Gult, rosa, illande grönt. Allt som ger färg ger mig energi. Och att skapa förstås – det fyller också på med livspepp.

Att blåsa ut ägg och måla dem är ett tradition jag värnar. Jag gör dem gärna i lite olika stilar för varje år.  För att måla mina ägg använde jag hobbyfärg i favoritnyanser och penslar för hobbyfärg.

På äggen blev det blomstrande mönster. Panduro har en supersmidig äggsug att tömma dem med. Men har du ingen sådan går det i alla fall enklare att blåsa ut gulan om du sticker ner nålen långt ner i ägget och skakar så att hinnan till gulan går sönder.

Om du vill välja bort riktiga fjädrar så finns det massor av roliga alternativ. Som att göra fjädrarna i scrapbookpapper med fina mönster. Rita konturerna av en fjäder och klipp ut den.

Klipp sedan många, tunna flärpar i varje mall för att skapa illusionen av en riktig fjäder. Fäst fjädrarna i riset med en dutt från en limpistol.

Eller forma små bollar av garn eller kardad ull och tryck fast runtom i riset. Svårighetsgraden är den lägsta möjliga.

Det här gulliga och liten barnsliga riset pryder nu barnens sovrum.  Tillsammans med en påskkyckling av trä och små blommiga ägg.

Är så peppad och redo att fira påsk nu!

Pyssla loss med mig, Folke och Erica i En Underbar pod

Mer naturnära påskpynt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Pyssla in påsken”

  1. Så pyssligt! Jag såg även någonstans någon som gjort fjädrar i tyg där de trasat upp ändarna på tyget så det blir som yviga fjädrar, det var också fint 🙂 Det finns alltså många alternativ till riktiga fjädrar.
    /Sandra ( http://kojatillslott.se )

  2. De här inläggen med Panduro är så bra. Många sponsrade inlägg, både här och på andra bloggar, bläddrar jag bara förbi men dessa läser jag alltid. Känns som att båda parterna här tillför och stärker varandra. Snyggt jobbat!

  3. Jag använder samma fjädrar år efter år, funkar bra bara man är lite försiktig. Kan tillägga att jag äter kyckling eller kalkon minst en gång i veckan så att jag inte köper fjädrar en gång om året gör varken till eller från för fåglarna. Men lite mysigt med samma pynt år efter år istället för att inleda varje högtid med att konsumera.

    1. Vi har fjädrar från när mamma var liten i stugan där vi alltid firar påsk. Det känns lite fint att sätta upp dem i buskarna kring gärdesgården.

  4. Men så SJUUUUUUUUJT fint!

    Så inspirerande, näst efter julpyssel kommer påskpysslet.