• Inlägget är ett annonssamarbete med Panduro Hobby •

Påskpynt DIY

Snart är det påsk och det är ju min bästa högtid på året (i stark konkurrens med julen såklart). För Panduro Hobbys räkning har jag tagit fram några härliga påskpyssel. Bland annat har jag gjort personliga äggkoppsfigurer. Ett enkelt och roligt pyssel där jag utgick ifrån en äggkopp i trä som jag målade med hobbyfärg.

Först grundmålade jag hela äggkoppen i ansiktets färg – och lät det torka i tjugo minuter. Sedan målade jag ytterligare ett varv med samma färg för att det skulle täcka bra. Därefter använde jag några olika sorters penslar för att måla på hår och detaljer i ansiktet. Jag målade direkt med pensel och hobbyfärg – men är du inte lika stadig på handen kan det vara klokt att skissa först med en blyertspenna.  Äggkopparna tål inte att diskas utan ska torka av med en fuktig trasa efter användning.

Ifall du vill prova något nytt istället för de vanliga hönsäggen i riset kan du testa att göra dem av lera. Kavla ut leran på ett bakplåtspapper.  Gör en äggmall i styvt papper som du lägger ovanpå leran och skär längs formen med kniv. Upprepa för fler ägg och avsluta med att dra bort överskottsleran mellan äggen. Flytta bakplåtspappret till en bricka. Gör sedan hål i äggen med en penna för upphängningen. Låt leran torka över natten. Avsluta med att färglägga dem med hobbyfärg. Ett rolig pyssel att låta barnen vara med på!

Ett annat sätt att göra ägg till påskriset är genom att vika papper! Även detta pyssel passar perfekt för barn. Gör en äggformad mall och klipp ut fyra likadana ägg. Finast blir att använda ett scrapbookpapper som är mönstrat på båda sidor. Jag använde designarket chicken. Lägg äggen på varandra i en trave och häfta längs mitten med en häftapparat. Vik ut flärparna så att du får ett ägg. Fäst sedan ett snöre för upphängning i ena häftklammern.

Det allra enklaste sättet att få fina ägg till riset är annars att helt enkelt köpa sådana här söta honeycomb-ägg i papper. De finns i två olika utföranden

Och dessutom finns den här söta kycklingen som matchar till och känns lite härligt retro!

Kolla in mer färgglada påskpyssel jag gjort och annat pynt i naturnära toner.

Mer påskinspiration hittar ni under kategorin Claras Påsk här på bloggen.

Inlägget är ett annonssamarbete med Panduro Hobby

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Påskpynt DIY”

 1. Så himla fina påskpynt och pyssel, Clara! Ännu ett härligt inspirerande – och tydligt utmärkt – samarbetsinlägg. Hurra!

 2. Tack för inspirerande pysseltips, vännen! Perfekt nu då vi kurerar bort snuvan inomhus!

  Kramalin

 3. Jag tog inspiration från dig och gjorde dina garnkycklingar från tidigare års påskpyssel och jag tyckte att det blev väldigt bra! Eftersom jag ville att mitt pyssel skulle vara veganskt ville jag undvika fjädrar och det var faktiskt lättare än vad jag trodde 🙂 Det blev fint med gröngula vimplar, sådana pappersägg som du gör i det här inlägget och garnkycklingarna.

 4. Jag älskar dina pysseltips! De där äggen i lera ser väldigt läckra ut. Jag tänker nog gå ut och hämta några tjockare grenar, ställa i vas och göra som ett bladverk av leräggen, lite mer permanent installation. Tack för din inspiration på min födelsedag <3

 5. Superfint pyssel! Tyvärr är jag själv extremt dålig på åå att pyssla. Stackars mina barn haha. Min sambo står för den biten istället. Det ser dock väldigt kul ut!

 6. Jag är i Sidney och kommer vara här i drygt en månad till så något påskpynt blir det tyvärr inte för mig i år! Kul att se att du har dragit igång iallafall! 🙂

 7. bästa clara, du har fått så himla mkt skit i många kommentarsfält om dina (få!) reklaminlägg och jag vill bara säga att jag tycker så himla mycket om dem? de är alltid så fina, välgjorda och inspirerande! ville mest bara ge lite positiv feedback gällande det, tycker tonen i kommentarsfält på bloggar generellt blivit så himla negativ. tack för en fantastisk blogg! kram!

  1. Jag håller HELT med! Blir helt sugen på att pyssla påskgrejer nu fastän det inte fanns i min världsbild för en kvart sedan. Underbara inlägg. Och underbart fina, utvalda företag!