(Mar)drömmen om att vara en man

Hur skulle det vara att leva som man för en dag?

Erica älskar att fantisera om hur hon skulle blivit som snubbe.  Om hon blivit lillebrorsan Eric istället för lillasyster Erica. Vilka val hade hon då gjort? Hon har stora visioner om allt från hur hon skulle tänka och prata till hur hon skulle klä sig och skratta.

En så fullständigt motbjudande idé! Själv står jag inte ut med tanken på att mina personlighetsdrag skulle förpackade i en traditionellt manlig kropp.

Men i fantasin är det förstås möjligt att välja, vraka och vrida till det som man vill.

Fler bilder av våra manliga alter egon finns på Erica på Instagram (@iccodahlgren)och mig på Instastories @underbaraclaras

Här finns alla poddavsnitt samlade!

Musik: Himlen över Hedlunda med Olov Antonsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “(Mar)drömmen om att vara en man”

 1. Så underbart härligt avsnitt. Vilken fantastisk idé att leka med Erica 🙂 Jag skrattade gott för mig själv under min rast i solen.

 2. Åh vad roligt, jag ska lyssna ikväll! Min inre låtsasman är fruktansvärt PK har jag upptäckt, och rätt alternativt utseendemedveten. 😉

 3. Min första tanke när jag såg bilden på Erica på hennes instagram var:

  -Åh, Erica rakar sig också. Hon har också generande hårväxt. Vad skönt att det inte bara är jag!

  Så var det visst inte. Feltokning av mig. Tur för Erica 😉

  1. Aha, tyckte det var skönt med raklödder i ansiktet. Men förstår att det är roligast om det är helt frivilligt. Som med allt annat.

   Hur funkar det för dig?

 4. Det var ett riktigt roligt – och tänkvärt på ett annorlunda sätt – avsnitt. Så kul att ni kan leka och skoja på detta sätt och bjuda på det i podden också. Mer lek även för vuxna, kan jag tycka! Hälsofrämjande.

  Sen tycker jag att det är fascinerande att ni är så olika (om ni inte bara låtsas/överdriver era olikheter för bättre radio) men ändå verkar trivas så bra ihop. Men olika på rätt sätt och lika på rätt sätt, är ju toppen inte bara i kärleksrelationer utan även mellan vänner förstås.

 5. Tack för ett härligt avsnitt, ni var utmärkt sällskap på lunchrasten! Jag har aldrig reflekterat/fantiserat över hur jag vore som man, men det är ändå spännande att fundera på om jag faktiskt vore annorlunda mot hur jag är som kvinna?!

 6. Ljuvligt! Kanske det bästa avsnittet (har lyssnat på alla) hittills! Man vill liksom bosätta sig i Ericas hjärna, så underbart inre liv hon verkar ha!