Denna underbart varma vår behövs något svalkande att dricka. Den här alkoholfria sangrian är toppengod att bjuda på och omöjlig att misslyckas med. Receptets mått är ungefärliga – du kan också variera sangrian genom att byta ut frukten i receptet till vindruvor, nektariner eller plommon. Och istället för mynta kan du använda citronmeliss.

Fler förslag på svalkande drycker finns under receptkategorin Dryck. (Ps – den pampiga bålskålen är egentligen en glaskruka fyndad på Blomsterlandet för 179 kronor. Tips till sommarens härliga kalas!)

Alkoholfri sangria (ca tio-12 glas)

Ingredienser

1 l  fruktigt rött alkoholfritt vin

3 dl Apelsinjuice

1 citron i skivor

1 äpple i kuber

1 päron i kuber

1 knippe mynta

1/2  liter Fruktsoda

Isbitar

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en stor bålskål (förutom fruktsodan och isen). Låt gärna stå och dra några timmar i kylskåpet. Strax innan servering häller du ner fruktsodan och isbitarna i sangrian och sedan är det klart att drickas!

Testa blond sangria -supergott recept!