Alkoholfri sangria med mynta och citron

Denna underbart varma vår behövs något svalkande att dricka. Den här alkoholfria sangrian är toppengod att bjuda på och omöjlig att misslyckas med. Receptets mått är ungefärliga – du kan också variera sangrian genom att byta ut frukten i receptet till vindruvor, nektariner eller plommon. Och istället för mynta kan du använda citronmeliss.

Fler förslag på svalkande drycker finns under receptkategorin Dryck. (Ps – den pampiga bålskålen är egentligen en glaskruka fyndad på Blomsterlandet för 179 kronor. Tips till sommarens härliga kalas!)

Alkoholfri sangria (ca tio-12 glas)

Ingredienser

1 l  fruktigt rött alkoholfritt vin

3 dl Apelsinjuice

1 citron i skivor

1 äpple i kuber

1 päron i kuber

1 knippe mynta

1/2  liter Fruktsoda

Isbitar

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en stor bålskål (förutom fruktsodan och isen). Låt gärna stå och dra några timmar i kylskåpet. Strax innan servering häller du ner fruktsodan och isbitarna i sangrian och sedan är det klart att drickas!

Testa blond sangria -supergott recept!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Alkoholfri sangria med mynta och citron”

 1. Jag älskar att du har alkoholfria drycker på din sida !!! Mera sådant !!! När jag och barnen äter ute ibland brukar vi beställa alkoholfria lyxdrinkar i baren och fått smaka på fantastiska blandningar men jag har aldrig frågat efter recept. Men jag älskar känslan av att kunna lyxa till det tillsammans med barnen och att alla får lyxdrinkar som både är vackra att se och goda att smaka på. Även att man kan provsmaka varandras och säga nästa gång vill jag ha en sådan som du har nu. Jag dricker inte alkohol alls.

 2. Hej Clara!

  Jag ser att du gillar en ljuvlig alkoholfri sangria som sommar läskedryck och ditt recept ser väldigt gott ut.

  Det finns olika varianter på den läskande drinken och precis som du har, har jag också min egen alkoholfri favoritdrycka på sangria till barn, som smakar jättegod. Om du vill kan du hitta mitt recept om alkoholfri sangria den här [ http://www.soleado.se/alkoholfri-sangria-en-mumsig-sommar-saft/ ]

  Ha en solig dag!

  PabloD

 3. Perfekt sommardrink som får mig att längta tillbaka till när jag bodde och jobbade i Portugal. Äntligen ett recept som faktiskt smakar som där 🙂