• innehåller reklam för egen verksamhet •

Grönsaker som förbättrar världen

Bor du i Umeåområdet? Vill du äta nyttigt, lokalproducerat och miljösnällt odlat? Vill du vara med och rädda världen? Vill då få en kasse hem till dörren varje vecka med nyskördade grönsaker från min gård?

Det är klart att du vill!

Vår dröm när vi flyttade ut till vår gård på landet var att få odla. Inte bara för vår egen självförsörjning utan också för att kunna erbjuda andra bättre mat. Men det var först när jag och Jakob lärde känna Albin och Ulrika som flyttade hit strax efter oss, som vi verkligen kom igång.

Vi är alltså två familjer från den lilla byn Tvärålund som driver Marstorps Mat. Vi odlar utan bekämpningsmedel eller konstgödsel. Småskaligt, miljövänligt och med stor respekt för natur och djur. Under hösten levererar vi matkassar till Umeå och Vännäs (och såklart även till byn där vi bor).

Varje kasse innehåller ungefär sju sorters grönsaker till ett värde av 229 kronor. Lite av det här kan ligga i en vanlig kasse. Vi ser till att du får nyskördade grönsaker av högsta klass  (vi skördar dagen före eller samma dag som vi levererar) som är  både färgsprakande och varierade. Utlämningen sker en gång i veckan. Och du kan också få matkassen hemcyklad till dörren. Hur miljövänligt är inte det?

I  varje kasse skickar vi med våra bästa recept och tips på hur du ska använda grönsakerna. Vi berättar också om vad vi arbetar med på gården och hur grönsakerna växer. Några gånger per år ordnar vi dessutom gårdsbesök hemma hos oss, skördefest och planteringsdagar för våra prenumeranter.

Så. Vad väntar du på? Slå till för fasen och gör en insats både för miljön och för dina matvanor!

HÄR anmäler du dig som prenumerant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Grönsaker som förbättrar världen”

 1. Halloj! Så underbart med lokalodlat – rätta takter för rikting mot en bättre värld! Kör på!
  Jag har lagt märke till att ni Marstorps Mat inte är KRAV-certifierat – hur kommer det sig med tanke på att KRAV, på många sätt, står för det ni strävar mot? Jag är själv uppvuxen på KRAV-märkt grönsaksgård och kan se för och nackdelar. Jag antar att det är ett medvetet val ni gjort och jag vill gärna höra era tankar!

  1. Att bli KRAV-certifierad är en väldigt dyr och omständlig process för ett litet företag som vårat. Det tar dessutom lång tid att få en sådan stämpel. Vi odlar dock enligt KRAVS metoder. Men eftersom våra kunder kan besöka oss när som helst och vi finns till hands att svara på våra kunders frågor när vi lämnar ut kassarna har vi gjort bedömningen att en certifiering inte behövs. Vi har den goda, täta kontakten med våra prenumeranter som man förr hade med bönderna man bodde granne med och handlade av. Certifieringar som KRAV är framförallt viktigt när man säljer via mellanhänder. Men det gör ju inte vi =)

   1. Kanske är EU-certifiering ett alternativ på sikt? Vet inte om det är så än men förr var det billigare och det finns ju inget som hindrar att man väljer att följa KRAVs regler om de är striktare men inte betala den extrakostnad som det innebär.

 2. Vad man önsklar att man bodde närmare er! Eller att min familj hade kvar vårt gamla ställe nära Vännäs 🙁 Ser fantastiskt gott ut!!

 3. Hej
  Kan man ’kassografera’ till ngn som bor i Umeå? Skulle vara kul att göra det till brorsonen som bor där och ev väcka hans intresse för er tjänst, eller tar ni bara ’helprenumerationer’.

 4. Längtar tills vi får kassen! Önskar att ni kunde leverera tidigare för kassen är så bra. För oss blir det tredje året (första året var via Min farm) och barnen tycker att det är roligt att få se och prova äta grönsaker som vi inte brukar köpa.

 5. Åh vad jag önskar att jag bodde lite närmre, det låter ju helt fantastiskt! Om någon har lust så får ni gärna besöka min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa för ett mer öppet samhälle. Kram <3

 6. Önskar att bodde närmare er då skulle jag nappa på det direkt.
  Få lära sej om nya grönsaker vore ju toppen.
  Ha en fortsatt bra kväll.

 7. Klart jag VILL! men med levwrans till mig s blir dwt inte nrodlat. jag far val flytta…….