Tjusningen med loppis

Jag älskar att handla begagnat. För bristen på valmöjligheter kan ge så roliga slutresultat. Man kanske hade en tanke i huvudet men landar i något helt annat. Som med vår veranda som går i rosa, grönt och grått.

Hade nog aldrig tänkt att dalablått skulle vara en sådan fin kontrastfärg till den färgskalan.. Om det inte råkade vara så att trädgårdsstolen  jag köpte för en tjuga på loppis var ljust blå. Och när jag tillfälligt ställde den på bron i väntan på att målas matchande ( i grönt eller rött) såg jag hur fantastiskt det blå sprakade ihop med de övriga färgerna.

Så jag ställde dit en blå vattenkanna och hängde upp en blå svensk flagga och fyllde några krukor med blå penseer.

Och plötsligt blev det så mycket mer spännande på farstubron. Det liksom händer någonting.

Någonting som inte hade hänt om jag inte gått på loppis och snubblat över en knallblå trädgårdsstol. För hade jag köpt den ny hade jag definitivt valt den i en diskretare färg.

Lyckan att finna fynd i originalkartong

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Tjusningen med loppis”

 1. Det passar verkligen in. Nått man aldrig kan tänka sig. Fast jag tror att om jag skulle ge mig på någonting liknande skulle det bara bli konstigt och skära sig helt. Jag har inte samma känsla för sånt som du har.

 2. Superfint verkligen! ♡ Gillar också att handla på loppis, och förundras även jag över hur saker och ting ibland blir så mycket bättre än man tänkt sig.

  Ha en fin dag!

 3. Superfint verkligen! ♡ Gillar verkligen att handla på loppis, och förundras också över hur mycket bättre det blir ibland än vad man kunnat tänka sig.

  Ha en härlig dag!

 4. Fint! Men texten är ju bara bäst i det här inlägget! 😂😂😂 Det är som en speakertext i nått Ernst-program. Jag riktigt hör Ernst: ”Och plötsligt blev det så mycket mer spännande på farstubron. Det liksom händer någonting.”
  Jag vet att det inte var menat så, och att det du vill säga om arrangemanget är din egen åsikt, men det är ordvalen och sättet att skriva som är sååå Ernst! 😊😊😊

 5. tänker att kreativiteten verkligen växer bra om man sätter begränsningar. upplever samma sak i skrivande, har fått fram många intressanta texter genom att bestämma mig för att skriva kring ett visst tema eller ämne (alltså typ vad som helst, “avokado” eller “rött” eller “Spanien”) och hitta så många olika vinklingar på det som möjligt. lite begränsningar skapar liksom gränslösa idéer!

 6. Färgerna passar så bra ihop! På tal om loppis, har för mig att jag sett något om att det ska vara i morgon i tvärålund. Vet du?

 7. Men åh så fina bilder! Går inte på loppis så ofta, men det verkar som att man kan hitta små fina fynd där. Och speciellt eftersom man nog inte skulle köpa en sådan ny, precis som du säger! Ta hand om dig! Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa för ett öppnare samhälle. Kram <3