Vad jag ska göra hela mitt långa sommarlov

Jag ska

-Baka jättemånga småkakor och gömma i plåtburkar här hemma. På sommaren får vi alltid massa besök och då gäller det att ha fikabröd en masse. Helst lyssnar jag på Agatha Christie som ljudbok eller på Sommar i P1 medan jag bakar (men då måste det vara någon riktigt intressant typ som pratar).

-Dricka kaffe på trappan i solen

-Plocka hallon och göra rabarberkräm och saft av svartvinbärsblad

-Ligga i hängmattan och läsa

-Cykla med barnen ner till badplatsen och se hur Bertil varje dag blir en lite säkrare simmare

-Åka på loppisar själv och fylla hela bilen med skrot-fynd

-Ha kompisar på fika och middag nästan varje dag

-Gå sena kvällspromenader runt byn

-Göra jättemånga roliga fina blogginlägg

-Anlägga en ny häck och en fantastisk perennrabatt

-Resa till mormors hus, Öland på bröllop, Sturkö och Jakobs mormor. Men faktiskt mest vara hemma

-Gå på biblioteket och låna en hel trave böcker att läsa

-Ta fram målargrejerna som jag inte hållit på med sedan i april och sitta inne och rita.

-Ro i sjön

-Rensa badrumsskåpet, städa skafferiet och organisera om i hallen. Sånt där som inte hinns med när man jobbar hela veckorna.

-Paddla kajak sena soliga sommarkvällar

-Somna  i solen på en filt i gräset och vakna helt svettig en halvtimme senare. Älskar omotiverade middagslurar. Särskilt varma sommardagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Vad jag ska göra hela mitt långa sommarlov”

 1. Vad kul att du ska åka till Karlskrona skärgård.
  Jag bor också i Karlskrona kommun, men är uppvuxen långt härifrån så i sommar vill jag också upptäcka ännu mer vackra platser i Blekinge. Tror du skulle gilla att besöka Kristianopel och att äta en lunch på äggaboden i Gärestad och besöka Susanne Demånes trädgård för att få inspiration till dina trädgårdsprojekt. Ha en härlig sommar!

 2. Vad roligt att du ska besöka Karlskrona skärgård i sommar!
  Jag bor i Karlskrona kommun men är uppvuxen långt härifrån så i sommar ser jag framemot att hitta ännu fler vackra platser i Blekinge. Kristinaopel är en favorit, så fint, tror du skulle uppskatta ett besök där. Lunch på äggaboden i Gärestad är också mycket gott. Och vill du ha inspiration till dina trädgårdsprojekt så besök Susanne Demånes trädgård i Edestad! Trevlig sommar!

 3. Dét är sommar!! som vi längtar!! Sommer i lilla huset i Småland, åka till Stockholm och visa pojkarna Vasaskeppet, skärgården, Skansen och då 1 vecka på Rhodos, den ö mina morföräldrar älskade och tog mig med i 70-80 talet när jag var barn – nu ska mina pojkar upptäcka allt som finns (och inte bara turistställen, men hela den härliga ö) – God sommar till alla från en dansk följare som älskar Sverige!!

 4. Vad avundsjuk jag blir på dig som kan ta ledigt länge. Jag har mina 4 veckor i juli att nöja mig med. Älskar mitt jobb men det är även tröttande.

 5. alltså det där med kaffet på trappen; jag fascineras av den drömmen! förra och förrförra året var det en dröm som jag gick och bar på hela våren. sedan när solen och värmen kom så njöt jag massor av en kopp kaffe på trappen och känslan av all tid i världen. jag blir glad i själen när jag läser om samma drömmar hos andra men undrar lite var den kommer från; den där drömmen. är det drömmen om tid och lugn och ro vi vill åt? drömmen om att varje sekund får ta så lång tid den vill?

 6. Vad mycket man hinner med när barnen blir större!
  Med en 5-åring, 2-åring och 8-månaders bebis har jag som somma-mål att hinna andas några djupa andetag då och då😎😳

 7. Låter helt underbart. Utöver helrenoveringen av vårt hus och trädgård så ska vi också vara hemma “i sommarstugan vi hyr på samma ort vi bor på” och sen ska vi åka upp till mina föräldrar i Härjedalen och bara vara. Glad sommar Clara.

 8. Det vore superhärligt med lite boktips från dig, Clara! Vad ska du läsa i sommar? 🙂

 9. Tänk om jag hann med hälften av allt detta , mer semester åt folket röstar jag för , 4 veckor är lite speciellt när jag vill vara ledig flera ggr på året.
  Kram

 10. Wow ska du till Sturkö!!!! Världens bästa ö enligt mig. Bästa stället att bo på. Rekommenderar att besöka Kungsholms Fort och Båtkyrkogården på Tjurkö. Mysigt värre.

 11. Jeg blir så jævla deppa av å lese sånne her innlegg..jeg vil og gjøre alt det i sommer, være lykkelig og en god mamma. Håper jeg klarer å stå opp av senga og være glad hvertfall første ferieuka 🙁 *depresjon*

 12. Åh vad kul med Ölandsbröllop, då kanske en råkar se dig och råkar säga hej igenkännande. Precis så som en råkar säga hej till fölk en ser ofta, i sociala medier, men egentligen inte känner. Och sen skäms.
  Trevlig sommar!

 13. Låter underbart. Kanske inte att rensa badrumsskåp och städa skafferi men det måste jag också göra! Samt skura ur kylen. Men oj vad jag ska bada, läsa, äta, träna också.

 14. Alltså, menar du Sturkö som i ön utanför Karlskrona? Vi har sommarställe i Redavik och kommer hänga där hela juli. Finaste paradiset på jorden. ❤️