Snabbaste fåret i Ryssland är här

Äntligen har våra fina får kommit till gården. Två tackor av sorten Gotlandsfår.

Bertil är som en liten fåraherde som hälsar på dem varje dag, ger dem mat och sitter och kliar dem på ryggen. De är lite skygga men kommer alltid fram till Bertil.

Vi valde Gotlandsfår eftersom vi ville ha en tålig lantras med vacker ull och fint kynne. Det stämmer precis in på de här. Vi hoppas kunna para tackorna och få lamm så småningom. Får mår ju bäst när de är tre eller helst ännu fler.

Vi har inte i första hand fåren som köttdjur utan som trivseldjur på gården. För att hålla borta sly och gräs i vårt lilla skogsparti som annars snabbt växer igen.

Bertil har döpt sitt får till Nyfiken. Folke är lite osäker på om hans får ska heta Snabbaste Fåret I Ryssland eller Ett, Två, Tre Önskning. Vi får se vartåt det lutar. Tacksam ändå för att ingen föreslog Pickis Kukis som vår förra tupp döptes till (!!)

Nu går de i hagen och har redan börjat beta ner den så fint.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

38 kommentarer på “Snabbaste fåret i Ryssland är här”

 1. Så mysigt! Just sånt här älskar jag att läsa inte politik Clara det har man nog av ändå!

 2. Skrattade högt och läste sedan åt sambon om fårens namn. Hoppas de aldrig slutar döpa djur till så underbara namn!

 3. Dina barn borde få döpa varenda djur i detta land. Snabbaste fåret i Ryssland – helt genialt!

 4. Hej! Vilka underbara helt spårade namn! Våra barn har döpt alla djur på vår gård (alla som har namn alltså). Vi har tex hönorna Hulken, Bruno och Sten, och bagglammet Ann-Britt.
  Och grattis till fåren! Gotlandsfår är underbara, så graciösa och vackra, nyfikna och tillgivna. Och lamning är så otroligt coolt att få vara med om!
  Skulle ändå tipsa om att ni köper några fler får och inte väntar ända till lamningen, de blir nog ängsliga av att vara ensamma utan flock!

 5. Helt bakom båda namnen på fåren! Bästa jag hört någonsin. Jag, min mamma och min pojkvän har skrattar i kanske tio minuter nu och det tycker jag är det finaste något namn gett mig någonsin så heja Folke!

 6. Vilka fina får 🙂
  Hoppas ni tänker ta till vara på ullen, så mycket av ulen från svenska får går till spillo.
  Solkustens ullspinneri och Filtmakeriet är två spinnerier som köper in ull. Vill du sälja ditt eget garn så vet jag att fårägare här i Norrbotten vänder sig till ett spinneri i Finland.

 7. Underbart inlägg!
  Kan du inte snälla skriva ett inlägg om vad man ska tänka på med får o hur man sköter dem? Vi har precis köpt gård och några får står högt upp på önskelistan! Är det dyrt att ha får?

 8. Åh, så mysigt med får! Som stickare undrar jag givetvis vad ni ska göra av ullen. Blir det kanske även garnhärvor till salu på Marstorps mat så småningom? ”Underbara Claras garn” eller kanske ”Ett underbart garn” för att fortsätta i samma stil som podden, det låter finfint!

 9. Snabbaste fåret i Ryssland alla gånger! Skulle bli ett underbart garnnamn också!
  /Lillemor som har för vana att döpa garner till Mygghelvete! och Runes partykofta

 10. Så fina! Vi har gutefår (bagglamm) som heter fåret Shaun, Timmy lamm och Gammbaggen 🙂 Jag läste upp era alternativ för barnen som skrattade gott. Vi får se om nåt av våra oxå får heta ett, två, tre, önskning, vi får fler bagglamm nu till veckan 🙂

 11. Ha ha ha! Elsker det, for noen herlige navn! Og du har så fine gutter, Clara. Virkelig.

 12. Åååh va mysigt!!! Älskar att ni har dem som “trivseldjur” (fint ord med) då jag själv är supersugen på får men inte alls är sugen på slaktbiten. Detta ger mig hopp! 🙂

 13. Hahaha, underbart namn på tuppen! Min brorsdotter fick en efterlängtad kanin av mig i födelsedagspresent för något år sedan, den döptes till Mully Pully. 😅

 14. Verkar trevligt med får (särskilt lamm). Namnen är ju underbara både på får och tupp! 🤣🤣🤣

 15. Ska bli kul att se om bloggaryrket går i arv! Vilken känsla din son har för att skapa spännande rubriker!

 16. Hej!
  Ja, herrejisses vilka kul namn, särskilt pickis kukis, skrattade så att tårarna rann. Men jag tyckte också det var givande och intressant när du skrev om politik och valkompass. Säkert många nya unga väljare som följer din blogg och på så vis får tips på hur de kan ta reda på vad de skall välja. Nyttigt och bra.

 17. Fantastiska namn, särskilt Pickis Kukis😂😂😂 Älskar att du inte på verkar barnen att välja ”rätt” namn typ hönan Agda
  Snabbaste fåret i Ryssland funkar ju perfekt!😃

 18. Snabbaste fåret i Ryssland!! 😂 Folke borde få döpa ALLA djur! Nyfiken var också ett jättefint namn 😊

 19. Ha ha, underbara namn på fantastiskt fina får. Det är alltid lika roligt när barnen namnger djuren. Vi har hönor året om och grisar på somrarna (utom just denna sommar). Alltid med spännande namn.

 20. Såg den här kommentaren ifrån TextilaErika:
  “Hoppas ni tänker ta till vara på ullen, så mycket av ulen från svenska får går till spillo.Solkustens ullspinneri och Filtmakeriet är två spinnerier som köper in ull. Vill du sälja ditt eget garn så vet jag att fårägare här i Norrbotten vänder sig till ett spinneri i Finland.”

  Och det är helt rätt, ni måste se till så att ullen kommer till användning och ett annat bra sätt att göra det på, är att gå med i en grupp på FaceBook som heter “Ullförmedlingen”. Där lägger man ut sin ull till försäljning och så kan vem som helst, så som hemmaspinnare köpa den!

 21. Så flotte dyr og så herlige navn! På gården vår skal kyrne få navn nå – skal jobbe hardt for å finne på noe som lyder like flott som Snabbaste fåret i Ryssland.

 22. Han har helt rätt ju. På finska heter tupp kukko, men uttalas dock inte kuk-ko, utan typ kockå.

 23. Jag är deprimerad och ligger i min säng. Av en slump hittade jag till din blogg lite jag läste mer flitigt förr.
  Hade aldrig kunnat tänka mig att din sons namn på ert nya får skulle få mig att skratta helt innerligt och länge. Minns inte när det hände sist. Tack Folke – Snabbaste Fåret i Ryssland är ett oslagbart bra namn. Briljant.