Om lusten att äta vid öppen brasa (och elda sånt man inte får)

Rykande nygrillad vegetarisk burgare på grillgaller med eld och rök under.

Clara och Erica ute i friska luften tidig höst, Erica har dukat upp vegburgare på skärbräda och skär lök.

Snälla, kan inte du och Erica ordna en mysig picknick i podden? När ni poddlyssnare önskar nya avsnitt vill ni ofta höra oss ute i skog och mark.

Den här gången lider Erica av svår brasbrist efter sommarens eldningsförbud och drar med mig ner till sjön här i byn för att prata om elden som nu fått en ny betydelse för oss båda. Trots brandskräck kryper det fram en lust av att bränna upp saker – särskilt sånt man inte får.

Hunden Melker sniffar på nygrillade burgare vid grillplats.

Högrev, fläskkött eller formbar vegfärs? Hunden Melker inventerar utbudet av ätbara saker som kommer rykande färska från grillgallret.

Musik:Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Här finns alla tidigare poddavsnitt samlade (senaste först). Prenumerera gärna på vår podd i valfri poddapp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Om lusten att äta vid öppen brasa (och elda sånt man inte får)”

 1. Hej Clara!
  Jag vill tipsa dig om en ny podd som jag tror du kommer gilla, nämligen ”Jesusfeministpodden”! Feminism och Jesus i ett paket helt enkelt. En av kvinnorna kommer dessutom från Vindeln 🙂
  Tack för allt du gör, jag tycker du är bra! Heja dig!

 2. Det är så härligt att få lyssna till er igen – tack för en underbar podd!

  Håller verkligen med om att Anammas formbara färs är toppen! Gör också burgare på sådan färs och ”köttbullar” har det också blivit några gånger. Så gott, smidigt och snabbt. Ser fram emot att krydda upp färsen med lite kryddpeppar och göra bollar att ställa fram på julbordet i jul!

 3. Vilket mysigt lättlyssnat poddavsnitt det här var en regnig dag. Också härligt att det låter som om ni båda mår bra och är pigga. Kram på er.

 4. Åh jag har inte lyssnat – än! Låter som ett härligt avsnitt. Hoppas du får en superfin kväll, och besök gärna min blogg där jag sprider kunskap om psykisk ohälsa. Kram <3

 5. Det finns nog en förklaring till att vi lyssnare gärna vill höra poddinspelningar utomhus och det är ju för att det är sååå mysigt att höra fågelkvitter, skvalpande vatten och/eller knastrande eld i bakgrunden!!

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

 6. Så härligt att få en dos friluftsliv, trots att jag sitter inomhus och äter lunch! Å tack för tipset om den formbara färsen, ser fram emot att testa den. Som uppvuxen i Västerbotten har “att grilla korv” alltid varit lika med att grilla falukorv uppskuren i skivor. Det var först i vuxen ålder jag insåg att det självklara för människor från andra delar av Sverige var att man ju grillar långkorv/grillkorv när man grillar korv. Nån som känner igen det?!

  1. Haha, jaa! Och gärna grilla innan glöd eftersom det alltid var så jädra kallt när man satte sig ner i snön i skidoverallen. Har ätit många sotade falukorvsskivor, svarta på utsidan, halvkalla på insidan. Efteråt satt sotet kvar på kinderna när man skidade hem.

   1. Haha, känns igen. Fint att du ändå inte blivit avskräckt av detta, utan att du fortfarande gillar att grilla!

    1. Absolut! Men just falukorvsskivor har jag svårt för.
     Det mest hopplösa formatet att få fast på en illa täljd grillpinne! 😀

  2. Men verkligen! Grilla korv är självklart falukorv. Om inget annat nämns. Hundra gånger godare dessutom.

   1. När vi åkte på skidfärd med mormor och morfar i Luleå (08-barn) så var det alltid grillad falukorv som gällde! Eller Bullens pilsnerkorv på termos… Och, lyxen: drickabacks-sockerdricka! Gudars vad jag kan sakna allt detta

 7. Lyssnade på dagens avsnitt och tänkte att idag får jag nog inte skratta åt mitt favorittema i podden: ”Erica nojar över/irriterar sig på bakgrundsljud”. Skrattade högt åt rullväskan i förra avsnittet. Men som en räddande ängel dök mopedkillen upp precis då jag tänkt tanken. Ni kunde klippa ihop en kavalkad med Ericas kommentarer om olika bakgrundsljud. Det skulle vara festligt!

  1. Hahaha! Har aldrig tänkt på det själv men förstår att det är helt sant! Gillar kavalkadidén – har du några fler kandidater till en sådan?

 8. Kaminmannen på youtube! Du måste kolla, Erica! (Apropå din mans galna blick under eldandet ) 😂

 9. Måste få korrigera Magnus Uggla-citatet:
  “Och när sen Henning Penning gör schlagerdebut
  Då går min gräns för vad jag pallar med då lägger jag en pizza och går ut”
  Rätt ska va rätt.

 10. Fint att höra er. Har tänkt det sååå många gånger men extra just detta avsnitt, det är en fröjd att höra Erica. Rösten, tryggheten i själva utförandet och medmänskligheten, eller vad är det? Hur som haver, fint att höra er båda tillsammans.

  1. Sanna, jag tar din kommentar till mitt cv. Och självklart hjärtat! Stort tack för fina ord 🙂

 11. Icas Ekologiska Wienerkorv med bröd och mango raya-sås! <3 Vi äter det ofta flera gånger i veckan för vi går ner och grillar nära där vi bor, vid havet. Annars lagar vi nästan enbart vegetarisk kost, så det bryter av lite, men det är så himla, himla gott!