En lördag i (många) bilder

Jag har haft en så underbar helg och ändå är det bara söndagmorgon och massor kvar. På fredagkväll träffade jag gamla gymnasiekompisar och det är alltid som att ta upp precis där vi slutade. Vi låg skavfötters i soffan och frossade i goda saker och pratade om högt och lågt. På lördagsmorgonen vaknade jag halv tio av mig själv och gick ner och gjorde frukost till mig och barnen (Jakob var i stan och gjorde ett ärende).

Fast mest fick jag äta själv pgav att barnen bara petar i frukosten.

Sedan ville de se på film.

Skönt så jag fick läsa tidningen ifred och gosa med Melker. Iklädd en skabbig och superskön morgonrock som går under smeknamnet sunken. Pgav sunkig.

Efter frukosten följde Folke med mig för att gå med hunden.

Han tog sin korvkjuling och trampade iväg. Är korvhjulingar ett vedertaget begrepp hos er också? Det är alltså barncyklar med hjul tjocka som korvringar.

På vägen mötte vi den sura gulliga taxen som är Melkers bästa kompis. Hade Melker varit en människa hade man på engelska sagt att han är en typisk people person (someone who is friendly, warm and kind to strangers and people from all walks of life. … Melker is such a people person he can get along with almost anybody).  Han gillar helt enkelt alla hundar. Även sura taxar.

Hejdårå älskling!

Sedan hjälptes vi åt med att vinterstäda i trädgården. Älskar fyraåringars självkänsla. Vad än han ska göra så suckar han förnöjt och säger “Åh, vad jag är duktig mamma”. Och det stämmer ju. (Om någon undrar är koftan och baskern från Blaou, tightsen från Nostebarn och vintstövlarna från Kuoma).

Att städa i trädgården är ungefär som när man var liten och var tvungen att städa bort sitt kojbygge. Väldigt roligt när man drog fram allting. Väldigt tråkigt när man ska dra bort allting. Och jag har så fruktansvärt många krukor, utemöbler och dekorationer att samla ihop. Dessutom klarar mina fogar typ ingenting så det enda jag bidrar med är att tömma krukorna i en skottkärra som Jakob får köra bort och sedan ställda ihop dem på gårdsplanen så får Jakob lösa förvaringen.

Massa krukor som ska ner i källaren över vintern.

Men efter höststädning kommer höstdekoration. Desto roligare! I år har jag inte orkat köpa några höstblommor. Istället knipsade jag av granris och ställde på bron och så fick en korg med äpplen bli en fin dekoration.

Sedan band jag en enkel krans med granris och så fick det vara bra med den saken. Men eftersom det börjat vara så mörkt ute nu så bestämde jag mig för att också smyga fram med lite ljusslingor runt verandan och i granriset.

Snart kom barnens farmor på besök. De gick ut i skogen och hämtade pysselmaterial och skapade ett härligt landskap.

Själv inledde jag operation möblera om sovrummet. Det gamla bruna skåpet som stått i köket fick komma upp och bli linneskåp istället. Är så vackert med mörkbruna möbler mot den här tapeten. Exakt allting i den här bilden är ärvt eller loppat! Gamla grejer FTW!

Fin blandning av gammal kruka, vattenkanna, tavla och fotogenlampa.

Mina favoritparfymer och den gamla hårborsten i silver med Clara ingraverat ovanpå. Den har jag fått från en snäll bloggläsare som hittat den i en antikaffär eller om det var på loppis.

Så här ser vår säng ut. Melker tronar på den och vill inte gå ut när det är regnigt och kallt ute.

.

Och så en annan vinkel.

Till middag gjorde jag falafel i pitabröd med yoghurtcitronsås och tomatsalsa. Riktig snabbmat och väldigt gott!

Och sedan började det skymma så då skyndade jag mig ut och knäppte en bild på den nyuppsatta belysningen. Fint va!

Dagen avslutades med att jag och Folke satt och målade och Bertil spelade spel. Sedan somnade jag tidigt på grund av overklig trötthet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “En lördag i (många) bilder”

 1. Gillar ju att följa bloggar om engelska kungahuset, just nu är det http://madaboutmeghan.blogspot.com/ och fyra månader gravida, 37-åriga hertiginnan Meghan som gör en två veckors tur i Australien. En vecka in har hon äntligen erkänt att hon skulle vilja ha en dag med sovmorgon. Kan tänka mig att hon drömmer sig bort till en härlig höstdag på landet ibland. 🙂

 2. Låter som en härlig helg!
  Och taxen – ha ha. Det ser ut som att hen buttert och motvilligt nosar på Melker där bak.😅
  Korvhjuling har jag aldrig hört talas om men det verkar logiskt:).

 3. Härliga bilder!
  Tjockhjuling kallade vi de där cyklarna när jag var barn (i Stockholm) Jag hade en blå 🙂

 4. Går dine ljusslingor på el, på batteri, eller er de på solcelle? Finner liksom ingen som passer til utebruk. Hvor er dine fra?

 5. Har oxå en 4-åring med självförtroende, idag har han gjort en låt om att vara olika ( naaw! Gulligt, jag har lyckats tänker man då ) den började så här
  ” jag är bäst,,,” 😬

 6. Disse innleggene er min favoritt gjennom hele uken!
  Du inspirerte meg nå til å henge opp et par lysslynger her hjemme. En foran inngangsdøra og en på garasjen tror jeg blir bra i høstmørket.

 7. Några reflektioner från mig: “titta på film” låter så mycket bättre än “sitta med sina iPads” – ibland måste nog vi vuxna inte bara sätta gränser utan också ha insikt i vad barnen gör med sin platta; kanske ser en superbra film eller spelar ett pedagogiskt spel. Har ni förresten några spärrar eller kan de se allt på nätet?
  Cykelnamnet hade jag aldrig hört men jag tänker mer på stödhjulen; sådana har jag inte sett på flera år. Där jag bor har alla mindre barn sk balanscykel, där de sparkar sig fram utan trampor och får in balansen för att kunna hantera riktig cykel sedan. Bra grej!
  Fråga om middagen: hade du planerat maten eller fanns allt ändå hemma som du behövde? Alltså ingredienser till falafel, sås och salsa? Berätta gärna lite om era vanor kring att handla mat och planera middagar.

 8. Hur höga pallar har du egentligen, som kan fota “skåptoppingen” ur det perspektivet? 😉

 9. Haha korvhjuling! Hos oss var de “racercyklar” vill jag minnas. Hur länge ungefär är ni ute på promenad med Melker på en dag? Lite sugen på att skaffa gårdshund i framtiden, de är så fina.

 10. Så underbart mysigt inlägg!
  Jag blir så glad att det finns fler än jag som peppar på vintermys, känns som att alla annars bara klagar över kylan och mörkret. Själv tycker jag alltid att det är skönt när sommaren är slut och man kan ha på sig vanliga kläder utan att svettas ihjäl, slippa hetsen över att ta vara på varje solglimt och att ha en så himla lyckad sommar, och äntligen få krypa upp i soffhörnet med en kopp te och bara mysa. Och kommer det sen lite snö så är lyckan gjord!

 11. Clara – har du skrivit någon gång hällande ergonomi och ipad-tittande? Vill minnas att du skrivit att ni inte har TV och då funderar jag på hur du tänker när barnen ser på film på ipaden. Nu är mina barn yngre än dina men jag tycker att det känns mer hälsosamt att de tittar på tv än iPad just för att de sitter bättre då och för att jag kan styra över vad de ser på ett annat sätt. (Så kanske det inte är utan det är kanske mer en känsla jag har.)
  Hur tänker du? Vet att du skrivit om skärmtid tidigare men nu tänker jag mer på var och hur de sitter snarare än antalet timmar (även om det så klart hänger ihop)

 12. Men ÅH, vad glad jag blir att du har borsten kvar! Det måste ju varit tusen och två år sedan du fick den. Det här gjorde helt klart min kväll! 🙂

 13. jag älskar älskar älskar såna här inlägg. skulle kunna läsa två varje dag. det är som balsam för själen. vill typ flytta in och bo hos dig för alltid. mvh inte creepy

 14. Men mums med falafel. Vill du dela med dig av ditt recept? Får nämligen inte riktigt till mina. Tack för en underbar blogg och podd.

  1. Haha. Ok. Vilken miss! Har en gammaldags hårborste från samma tid med likadan borst så jag bara förutsatte att den här också var till håret 🙂