Första dagen på läslovet!

Äntligen läslov! En hel lång vecka ska jag vara ledig med barnen. Så himla härligt. Vaknade dock 06.50 imorse och kunde inte somna om. Så jag och Bertil låg i sängen och kände på bebisens sparkar och pratade om allt kul vi ska göra på lovet.

Sedan ut och hämta in tidningen. Det hade snöat! Jippi!

Någon som var mindre glad var den här herren. Melker gillar inte vintern. Han vill knappt gå ut och pinka ens, utan bara ligga i någon fåtölj och tryna.

Sedan åt vi frukost (med mössa på!)

Därefter lockade jag med mig barnen ut på hundpromenad. De fick ta sina cyklar. Gäller att passa på innan det blir så mycket snö att vi får ställa undan dem och börja sparka istället. Folke var missnöjd över att han saknar cykelkorg att skjutsa gosedjuren i (som storebror kan göra)  så vi knöt fast björnen i styret.

Har hittat sådana underbara 90-talsoveraller i bävernylon, billigt på Eljest i Umeå. Exakt sådana här hade jag och Jakob som små och nostalgitrippen är total. Från märket Wesleys som sydde overaller i norrland (tror jag) på nittiotalet.

Så sprack solen fram bakom molntäcket och hela världen blev så ljus – reflekterad mot allt det vita!

När vi kom in ville Folke se på film och ta på sig sin fina röda kappa.

Jag ville också se på film och vila mina onda fogar. Så jag la mig på sängen och satte på Ricky Gervais Humanity på Netflix. Skrattade dock så att det kändes som att blygdbenet skulle spricka i två bitar. (Någon bild orkade jag inte ta på den här vilostunden så jag återanvänder en från förra lördagen)

Medan jag vilade kom jag på att jag ville möblera om i matrummet. Bästa helgsysslan! Möblerar om någonstans nästan varje helg. Mycket porslin som skulle plockas ut för att kunna flytta skåpet. Så samtidigt som jag möblerar passar jag på att städa.

Kökssoffan fick hamna framför ett annat fönster och pelarbordet tog plats i hörnet. Bankade också om tavelväggen jag flyttade på för några veckor sedan. Kände mig väldigt nöjd. Nu ska jag bara sy en dyna till kökssoffan också. Men måste först lämna in mammas gamla symaskin från 70-talet på lagninge. En Husqvarna kan man lita på! Den går alltid att laga.

Den röda fåtöljen fick komma tillbaka i matrummet eftersom den matchar så bra till soffan.

Sedan blev jag sittande här och läste recept och planerade upp middagen.

Medan farmor kom förbi och lekte med barnen några timmar. Här provar de sina läskiga gröna fingrar inför Halloween.

Jag beslutade mig för att göra en saffransrisotto med glaserade morötter till. Och medan jag kirrade middagen så…

arbetade Jakob ute med att bygga vårt garage. Kommer bli så flott med ett dubbelgarage med utrymme för allt bröt som tidigare stått samlat kring gården! Äntligen blir det av. Han är så duktig på att bygga. Längtar tills det är klart.

Risotton blev supergod. Inte så snygg på bild dock. Erkänn att det ser ut som potatismos med långa strängar stekt falukorv ovanpå? Det är svårt med matfoto under den mörka årstiden…

Till efterrätt gjorde jag persikosorbet som även den var himla smarrig! Ska jag göra fler gånger, men med mindre socker och mer citron.

Nu har barnen somnat sött, Jakob tar hand om disken och jag tänkte ta ett varmt bad och lyssna på ljudbok och spela Gummy Drop samtidigt! Hurra för Läslov!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Första dagen på läslovet!”

 1. Ååh, den där sorben (som verkar misstänkt lik risottopotatismoset 😂) får du väldigt gärna dela receptet på!
  Ha ett mysigt läslov!

 2. Som jag kommenterade på ditt (förra?) inlägg på samma tema, så himla mysigt att läsa om en sån här dag.

  En reflektion som jag så ofta tänker när jag läser din blogg, handlar om bekvämlighet i möbler. Alltså jag är 39 år så uppenbarligen lite äldre än du och åldern kanske tagit ut sin rätt!?

  Jag har en del ärvda möbler, som jag älskar, för dess historia hemma hos släktingar som inte längre lever. Men det är ekskåp, små bord, lampor osv. Inte en enda soffa eller stolar. Där har vi helt moderna möbler. För jag är en sån som vill krypa upp i soffan med benen på olika sätt, vill sitta och ligga och luta mig mot armstödet, jag vill ha mjukt helt enkelt. Och det går ju inte med gamla möbler. Hos svärföräldrarna finns kökssoffa och det är så obekvämt att jag bara håller på att få spader när jag ska stå ut att sitta i den ett antal dagar i sträck. Hemma har jag divan (heter det så?) på soffan så jag sitter med hela underkroppen mjukt och benen rakt fram uppe på divanen.

  Jag får alltså inte ihop hur ni som bara har äldre möbler gör. Hur sitter och ligger ni bekvämt i alla dessa trämöbler med hårda kanter överallt? Lösa kuddar, visst, men de knölar ihop sig, trillar på golvet och gör en galen.

 3. Möblera om är ju bästa helg-görat! Och allt som har citron i sig brukar jag dubbla så munnen nästan krusar sig, så gott ju!!

 4. Wesleys ja! Overaller, jackor ock täckbyxor i något som kallades bävernylon, de hade en glad gnagare som logo på några av mina plagg. Butiken när jag var liten på 70-talet låg på Teg i Umeå.

 5. Era dagar verkar så himla mysiga och harmoniska! Tänkte precis fråga “är det alltid så?”, men insåg att det såklart inte är det. Man får en mysig känsla iallafall, som att ni lever i en egen liten mysbubbla 🙂

 6. Jag har haft så svårt att acceptera att vi bor i Norrland. Växte upp i söder. Att läsa din blogg har gjort att jag ser mer av det vackra i norr, landsbygd och kyla. Det har fått mig att reflektera ur olika synvinklar och se fler möjligheter. Tack!

 7. Det värmer gott i hjärtat när man tittar på dina bilder, hur du har inrett dina rum. Alla familjemedlemmar, inte minst hunden måste vara mycket glada och kan verkligen mysa på hemma hos dig 🙂

 8. Vilket mys!

  En fråga bara, om än väldigt specifik. Vad gjorde barnen när du möblerade om och ordnade middag? Leker de så bra själva? Avis isåfall ::(