Podd för dig som längtar till advent

En novemberdag för ett par år sen exploderade jag av skratt när Erica visad ett pepparkakshus hon byggt till podden. Den här gången är det upp till bevis för mig. Hur mycket tålamod jag behöver och hur mycket jag bränner mig på fingrarna hör du här i vårt nya avsnitt!

Ett extra långt avsnitt för dig som längtar bort från novembers mörker och till ljuva advent. Vi går loss på smällkarameller, julnostalgi och knaprar karameller så goda att Pomperipossa hade blivit avundsjuk!

Varning! Om du hatar jul är det nog bäst att du lyssnar på ett annat avsnitt istället.

Här kan du höra det omtalade avsnittet från 2016 när Erica bygger pepparkakshus och här finns alla tidigare avsnitt samlade.

Musik: Olov Antonsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Podd för dig som längtar till advent”

 1. He, he… Kommer aldrig glömma när du Clara bryter ihop när du får se Ericas peppis hus.
  Kan än idag skratta åt det 🙂
  Tack för att ni är så bäst!

 2. Det var ett så roligt avsnitt! Ett sånt smittande skratt du har Clara! Och Luciaavnittet… ditt och Ericas lilla tjafs om vem som skulle passa bäst 🤣 Måste lyssna om känner jag ❤️

 3. Vilket fint avsnitt 🙂
  Speciellt om man älskar julen 🙂
  Och vad fint ni sjöng i slutet 🙂

 4. Mitt bästa julkalendertips är att ge ett pussel. Till barnen på 3 och 5 får de ett 200-bitars och typ 4 bitar vardera i varje lucka. Fint att se det växa fram varje dag och de lägger tillsammans. Och framförallt får de inte en massa småkrafs!
  Lägg pusslet först och välj ut sammanhängande bitar i varje lucka, annars kan det bli väl svårt och tålamodsprövande.

  Tack för mysigt avsnitt!

  1. Åh, vilken himla mysig idé! Och så kan man ju välja ett riktigt juligt pussel också =)

 5. Ang presentkalender- gillar fortfarande vår idé med att ha ett pussel i kalendern. Några bitar varje dag, ju närmre pusslet är att bli klart = ju närmre julafton är det!

 6. Fint med romerska bågar som takpannor! Gick det att sätta fast dem med bara kristyr eller är det smält socker som gäller?

 7. Tack för ett magiskt och mysigt avsnitt❣️ Jag tillhör dem som älskar allt som har med julen att göra, så jag njöt verkligen när jag lyssnade på podden. Kom på mig själv med att sitta och le stort för mig själv. Blev sugen på att göra pepparkakshus 😊
  Och Clara om du någon gång tänker göra en paketkalender så behöver man inte göra en varsin till barnen. När jag var liten gjorde mina föräldrar en till alla oss 4 barn, så man fick öppna ett paket var fjärde dag. Mina barn får också dela på en kalender, jag kan tyvärr inte ta någon cred för sen dock eftersom det är min pappa som köper paketen.. blir imponerad av dig Erica som sitter och slår in 48 paket.

  Tack för att ni sprider värme i novemberrusket. Måste säga att något jag ser fram emot när adventstiden närmar sig är att inspireras av din blogg Clara. Jag älskar att titta på alla fina bilder och känna värme och bli nostalgisk.

  1. Kan lätt gå till överdrift men har mycket kul när jag gör det. Vill starkt rekommendera att ha ett stor gäng papperspåsar där man lägger i enkla lösningar för de flesta luckor, typ en godisbit och tex kryddnejlikor en dag (då vet de – aha ikväll dekorerar vi apelsiner).

   Det kan också vara saker jag ändå skulle köpt, typ nya tandborstar. Roligare att få i egen påse med förstryckt tomte på 😊

 8. ÅH ÄLSKAR DETTA! husmorsskolan i P1 är fortfarande min favorit trots att det är länge sedan nu. 🙂 och detta är ju typ på samma ämne. ska lyssna genast!

 9. Så härligt avsnitt! Jag går alldeles för sällan in och läser bloggar (er podd avnjuter jag under promenader), men nu var jag bara så nyfiken på att se om ni lagt ut någon bild från pepparkakshuset. Så fint! Jag älskar också julen och ni framkallade sådant pyssel-längt att jag genast skickade ett sms till en vän om mitt plötsliga och starka sug på gemensamt julpyssel! Så inspirerande ni är! Dock hade jag SÅ gärna sett detta i en vlogg, kände så starkt att jag ville liksom bara VARA MED ❤️ Fortsätt med fina poddavsnitt och blogginlägg. Ni har nu öppnat dörren för fler bloggbesök från min sida, och en kan ju bara hoppas på något härligt video-blogginlägg i framtiden.. 🙂 (i lika ”avslappnad” podd-anda är viktigt, ni glänser!) Och – jag älskar också tacky-tomtarna.

 10. Minns det omnämnda avsnittet från 2016 – det var hårt för dig, Erica! Tack för ett mysigt julavsnitt, när jag hade lyssnat klart satte jag genast på avsnittet om när Madickens familj firar jul (finns på Öppet arkiv) och fick ännu mer julstämning. Tack också för alla fina, juliga inlägg på bloggen, uppskattas!