• Annonssamarbete Urtekram •

En egen lyxig ekostund

På vintern badar jag badkar flera kvällar i veckan. Först en halvtimme med barnen – sedan höjer jag temperaturen i vattnet och då flyr de från badrummet, hehe. Då börjar mammalyx-stunden. Massa skum, någon skön ansiktsmask, hårinpackning och helkroppsskrubb med grov borste. Nu när jag har så ont i fogarna är det väldigt skönt med det varma vattnet och tyngdlösheten.

Ekologiska skönhetsmärket Urtekram har jag samarbetat med i över ett år och fått förmånen att testa mig igenom hela deras sortiment. Några produkter har blivit extra storfavoriter. Som schampot och duschkrämen Nordic Berries.  Många ekoschampon löddrar ju mindre än konventionella – något som kan kännas lite ovanligt till en början. Men både schampot och den här duschkrämen löddrar väldigt bra. Det blir stora skummoln av den senare. Och så är doften lika mild och fräsch som på resten av Urtekrams sortiment. Det är för att Urtekrams produkter bara innehåller naturliga doftämnen!

Håroljan har jag också bloggat om förut och den är en storfavorit. Jag kramar in den i topparna efter badet – eller i lockarna dagen efter jag sovit på ett lockat, stylat hår. Det blir annars lätt frissigt över natten och då tämjer oljan lockarna. Kokosdoften är mild och inte sådär syntetstark som kokos ofta är i konventionella skönhetsprodukter.

Slutligen gillar jag alla Urtekrams handtvålar i pumpflaska. Ingen har en sådan där doft som är så stark att man storknar – utan mild och god. Den med Aloe Vera-doft gillar jag dock lite extra! Har en pumpflaska stående både i badrum och kök.

På min instagram @underbaraclaras har jag nu en tävling där du kan vinna ett kitt med mina favoritprodukter – eller faktiskt både ett åt dig och ett åt en vän!I kittet ingår Nordic Berries Showergel, Nordic Berries Balsam, Nordic Berries duschkräm, kokoshårolja, Aloe Vera Handtvål och Aloe Vera handkräm.

Gå in på intagram och läs mer om hur du tävlar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “En egen lyxig ekostund”

 1. Jag tycker det är synd att de inte har en webbshop i min närhet av Jönköping har jag inte sett att de har dessa produkter.

  1. Hej Ulrika! Bikupan på Tändsticksområdet säljer Urtekrams produkter. Coop på A6 har Urtekrams kryddsortiment så kanske de även har deras hudvårdsprodukter? Passar även på att tipsa dig om att göra ett besök på Rekoshoppen på M2 center (fd Eurostop). Superbra ekobutik! Ha det så fint! /Emma 🍁

 2. Nu blev jag sugen på ett varmt bad!
  Tänkte på en sak; många eko-inspirerade människor jag följer på nätet och känner irl har valt olika typer av no-poo.
  Har du provat och valt bort eller hur tänker du?
  Själv är jag sugen på prova aleppotvål och surskölj men har svårt att komma till skott.

 3. Jag använder också deras schampo och balsam och är nöjd med allt utom lukten. För fy satan vilken vidrig lukt det är på deras balsam, den som ska dofta cocos. Luktar som mosad flugsvamp 🤮😂😂
  Men håret gillar det så jag är nöjd ändå 😊

 4. Hej
  jag tycker att det är lite märkligt att du Clara som är så mån om miljön på många vis badar badkar flera gånger i veckan. Just nu kan jag förstå det med foglossningar etc. WWFs skolpaket inför t.ex. Earth Hour har det där med att duscha snabbt i stället för bad som en miljöräddare.
  Visst kan man unna sig ett bad ibland men flera gånger i veckan tycker jag rimmar dåligt med din livsstil.

  1. Vi har egen källa med vatten och eldar för varmvatten när vi värmer upp huset – så jag unnar mig med glädje varma bad.

 5. Hej! Jag tycker att Lush schampo-och balsamkakor är bra. De kräver inget plastemballage vilket jag tycker är det bästa.

 6. Hej! Det låter helt underbart med egentid i badkaret, jag får kanske helt enkelt skaffa ett eget!
  Jag undrar en sak: som du skriver löddrar inte naturliga/ekologiska produkter lika mycket, vilket är bra eftersom de ämnen som gör att andra produkter löddrar inte är några roliga ämnen att ha att göra med. Vad är det då som gör att just den duschkrämen från Urtekram löddrar mer än de andra? Innehåller den något naturligt löddrande ämne?
  Mvh

 7. Hej!

  Din badkarsprocedur låter helt underbar! Skulle du möjligtvis vilja beskriva i vilken ordning du gör de olika momenten? Vi har ett nyrenoverat badrum där vi inspirerats mycket av ditt, vad gäller utförandet. Nu skulle jag gärna även vilja härma din badkarsritual 😀
  Vänligen Mia