Efter alla dessa poddavsnitt – ska vi bara sluta?

– Clara, jag tycker att vi ska sluta podda, sa Erica till mig en dag.

Va? Vi har ju roligare än någonsin, lyssnarskaran växer så det knakar och vi tjänar bra med pengar på podden!, svarade jag oförstående.

Hur tankarna går nu kan du höra här. Vi sänder som vanligt fram till juluppehållet 4 december och just det  här avsnittet går till historien som det med det absolut roligaste slutet.

Missa inte de 3-4 sista minutrarna då jag delar med mig av en ljudinspelning jag skäms för. Inspelningen avslöjar hur det låter när jag sover och det är inte vackert precis… Efter fem säsongers poddande har jag blivit övertygad om att det som har ett underhållningsvärde – det ska sändas 😀

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Här finns alla poddavsnitt samlade och här är några av tidigare sända avsnitt som finns omnämnda i dagens avsnitt:

Det grisiga avsnittet (det finns bara grisar och rävar)

En ny diagnos

Tokig i karlar!

Tjockisavsnittet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

62 kommentarer på “Efter alla dessa poddavsnitt – ska vi bara sluta?”

 1. Oh, jag respekterar ert beslut men jisses som jag kommer sakna er!!
  Stor kram fina ni!
  Maria

 2. Nej inte sluta! Började lyssna på er i somras och har lyssnat mig igenom samtliga avsnitt och nu ser jag fram emot varje nytt avsnitt! Lyssnar inte på andra poddar, men ni är så naturliga och ni tar upp “vanliga” samtalsämnen! Måste också tillägga att era dialekter och röster är härliga att lyssna på😀

 3. Åh nej 🙁 Jag älskar eran podd, den är så naturlig ocj får mig alltid på bättre humör. Jag kommer bli jätteledsen om ni slutar 🙁

 4. Nej vad tråkigt! Hittade er pod för en månad sedan, och betar efter detta av avsnitt för avsnitt. Är själv i fasen att ta mig ur utmattning, och finner så mycket tröst och styrka i er pod. Men jag respekterar givetvis ert beslut, och glädjs åt de avsnitt som kommit ut <3

 5. Va, åh nej?! En av mina favoriter, så himla mysigt att få hänga med er och dessutom med en riktigt proffsig produktion – det är verkligen inte alla som har det.
  Jag hoppas helt själviskt att ni fortsätter ändå 🙂

 6. Nej inte sluta podda, ni är den enda genuina podden som håller det äkta! Det finns så många sthlms-poddar inspelade i studios med fnissiga personer som inte kan hålla en tråd. Eran podd har ett lugn med bekanta ljud och intressanta samtalsämnen. Jag lyssnar på avsnitt av en underbarpodd jag redan lyssnat på mellan tisdagarna i brist på nytt. Om ni frågar mig är ett i veckan för lite 😉

  Jag hoppas ni fortsätter om ni har ork, lust och vilja att göra det! Kram från ett stort underbarpoddfan.

 7. Har inte lyssnat ännu men spontant tänker jag nej sluta inte! Er podd är min absoluta favoritpodd, jag har säkert lyssnat på alla avsnitt flera gånger.

 8. Just idag tänkte jag att er underbara podd har blivit min absoluta favorit! Den är mitt solsken när livet är tungt. Och min kompis när ni pratar om tyngre saker. Fy tusan vad jag kommer att sakna er! Jag har följt med sedan starten och hoppas ni kommer tillbaka!
  Det är förstås ett väldigt klokt beslut, och som Erica säger så är det också att ta konsekvenserna av allt ni tänkt och sagt. Självklart förstår jag det. Men JAG DÅ??!!
  Och Erica? Som jag kommer att sakna dig! Clara får vi åtminstone träffa i bloggen, även om jag håller med om att det aldrig blir riktigt så nära som i podden, men när ska vi få träffa varma, glada, kloka, underbara Erica? Du får starta egen podd under uppehållet! Löftesrika Erica?
  Stor kram och tack för allt!

  1. Så fint du skriver Lisa : ) Smickrad och glad. Om ett Erica-sug skulle uppstå är du välkommen att följa mig på instagram @iccodahlgren – här visar jag när det finns nya saker att höra med mig i andra kanaler. Ha en fortsatt fin november och advent så hoppas jag vi hörs!

   1. Jag följer förstås redan ditt fina konto 🙂 Men det är sant, nu får jag bli bättre på att lyssna på dina andra program! Glad advent!

   2. Erica, jag kommer också sakna dig! Varje avsnitt tänker jag att du verkar vara en helt fantastisk person! ❤️ Du verkar så klok, snäll, smart och ödmjuk. 🌷

 9. Har inte lyssnat än (och hoppas lite att ni luras) men jag vill bara säga att jag verkligen uppskattar er humor och skarphet i podden. Har varit otroligt trevligt och tankeväckande att lyssna på!

 10. Er podd är den enda jag lyssnar på! De där stunderna för mig själv när jag målar och lyssnar på er, de är något av de mest avkopplande. Respekterar om ni vill sluta, men kommer att sakna er massor! ♡

 11. Älskar er podd, och förstår varför. Men Clara, du kan väll ta föräldraledigt från podden och sedan när barnet börjar förskolan se hur det känns? Ett övervägande i alla fall?

  1. Tack <3 vi får se hur det känns. Lovar inget nu som jag inte kan hålla - men kan heller inte lova att poddsuget inte blir ohållbart och att vi någon gång kommer tillbaka!

 12. Nej, nej, nej! Sluta inte! Fattar att det kanske är rätt beslut, men åh vad vemodigt det känns! Har verkligen uppskattat tonen i era avsnitt och kombinationen av humor och allvar. Dessutom är det så hemtrevligt att lyssna till er när ni bakar, pysslar eller går i skogen. Det blir ett tomrum helt klart. Håller också med om det som en annan kommenterade att jag kommer sakna Erica. Med det sagt – gör det som känns rätt och välkomna tillbaka!

 13. Nej, slutar inte. MEN…hur kan man tjäna pengar på poddar? Det är ju ingen reklam ni har och ni jobbar ju där ‘gratis’….det förstår jag inte…
  Vore tacksam för upplysning 🙂

 14. Åh vad tråkigt, för oss!
  Började lyssna för en dryg vecka sedan (då podd inte riktigt varit min grej tidigare) och fastnade direkt, så får glädja mig åt att jag har många avsnitt kvar att njuta av!

 15. Åh vad jag kommer att sakna er podd ❤️ Jättebra mix med skratt så tårarna rinner, till allvarliga ämnen. Jag önskar er båda allt gott och hoppas att kunna lyssna på er igen i framtiden. Nu ska jag lyssna i kapp alla tidigare avsnitt.

 16. En liten varning!
  Satt o lyssnade på avsnittet i bibblan, inte mitt klokaste val, fick hålla inne skratt😂

 17. Tusen takk til både Erica og Clara for alle deres fantastiske og fargerike poddansnitt!! Dere er flotte og herlige damer👏🏻👏🏻

  Jeg håper dere kommer tilbake en dag sammen eller hver for dere🌲

 18. Härligt avsnitt! 😊 Underbart då ni bjuder så mycket på er själva. Jag kan förstå ert val att sluta göra podden men det känns jättetråkigt för mig som lyssnare. Uppskattar den verkligen jättemycket, särskilt samspelet er emellan. Jag är särskilt förtjust i Erica och undrar var man kan höra/se/läsa henne hädanefter? Er podd är en av två som jag lyssnar på, så det kommer att bli tomt. Saknar er redan, 💕 Lycka till i fortsättningen.

  1. Tack! Vet att du lyssnat och kommenterat flitigt. Har varit en lyx 😊

   Jo du kan följa mig på instagram @iccodahlgren – där visar jag bland annat var jag hörs i olika kanaler <3

 19. Alltså som jag skrattade åt avslutningen!!! Tack för detta! Och tack för så många avsnitt som jag har lyssnat på om och om igen. ”Tjockisavsnittet” är en favorit, och på påskavsnittet om att vara mer som en kärring. Oj, vad jag tycker om podden! Tack för delade skratt och delat allvar, för vardag och festligheter, för livets lyckliga stunder och för livets bottenlösa mörker. Ett innerligt tack!! Jag gör som så, att jag fortsätter att lyssna om och om igen! Hjärtetack och kram!

 20. Ååååh vad jag kommer sakna er! Blir att lära sig övriga avsnitt utantill. Klokt beslut!💓💓💓

  1. Så klokt att lägga ner podden.
   Livet… varken står eller faller med den. Inte för er och inte för oss lyssnare heller.

   Andas in!
   Andas ut!

   Njut!

 21. Blir så, såå ledsen att ni ska sluta. Er podd räddar mig vissa dagar, skrattar så jag får ont i magen och känns nästan som jag är där hos er. Ni har så behagliga röster att lyssna på och känns så genuint. Men förstår verkligen och respekterar ert beslut. Ta hand om er! ♥️

 22. Sluta podda?!! Den själviska sidan av mig förstår ingenting. Ni kan ju inte sluta podda, hur tänkte ni nu att jag ska spendera mina tisdagsförmiddagar?
  Som tur är har jag en empatisk sida också, som tycker att det är ett klokt beslut då jag verkligen känner igen känslan av att säga ja till för mycket som verkar så roligt till en början, men som sedan leder till att man blir utbränd.
  Jag kommer verkligen sakna En underbar podd, alla fina stunder ni gett mig, alla skratt och alla tårar.
  Känner mig så rörd när jag tänker på hur mycket podden har betytt för mig. Jag har ju alltid tyckt väldigt mycket om bloggen, men podden gav liksom en extra dimension. Och jag har alltid känt en sådan värme när jag lyssnat på er. Ser fram emot de kommande två avsnitten❤️

 23. Nej vad ledsen jag blir! Den enda podden jag orkar med och inte bara det, ser fram emot! Ni är sånt bra sällskap i lurarna när jag är ute och promenerar, och ni två tillsammans är ju så härliga, kommer verkligen att sakna er podd! Hoppas ni kommer tillbaka!
  Kram Gunilla

 24. Åh vad tråkigt! <3 Hoppas att ni kan ta upp det igen eller bara göra något enstaka då och då även efter att liten bebis kommer. Alla bra poddar slutar alltid när det börjar bli bra och man känner att man "lärt känna" podden. 🙁 Men helt rätt beslut! Förstår verkligen varför. Har själv inte möjlighet att vara mammaledig så mitt 2019 kommer bli jättetufft och förstår att du vill ta det så lugnt som möjligt.

 25. Åh va synd, er podd är ju min favorit! Med det låter som ett klokt beslut. Håller med Lisa om att jag kommer sakna Erica som man inte får se eller höra från lika mycket annars.

  Och på tal om snarkandet Clara! Min föredetta sambo snarkade något så förfärligt och var väldigt svårväckt så kunde vara så svårt att få tyst på honom även när jag puttade som bara den. Har också spelat in så att han skulle förstå hur jobbigt det var. Haha.

  Lyssnade på jullängtanspodden igår också och tänkte på dessa adventskalendrar som Erica sätter upp till sina barn. Det kanske är en rolig idé att lägga i någon/några pusselbitar i varje ficka så att pusslet kan växa fram allt eftersom? Men då vill man kanske ha det i ordning så att varje ny pusselbit kan sättas ihop med den innan och passar kanske mest små barn/lite mindre pussel.

 26. Tusen, tusen tack för alla trevliga, roliga, inspirerande podträffar med er! Ni kommer att vara saknade…….😊❤

 27. Det blir tråkigt utan er men håller ändå med om det ni säger! Många av oss lyssnare finns ju säkert kvar om ni bestämmer er för att börja igen i framtiden. Er podd är för övrigt den enda jag lyssnar på! Hör annars radio och gillar inte poddar, eftersom det oftast bara är två eller flera “snillen spekulerar” och tjat tjat tjat 😴😴😴 gillar däremot er stil med små inslag, klippen, musiken, ämnesbyt, aktiviteter…

 28. Första gången någonsin jag kommenterar. Men åh vad jag kommer att sakna er! Jag är på väg tillbaka till arbete efter ett års sjukskrivning för utmattning. I februari när allt var som jobbigast lyssnade jag på er. Och ni har liksom hållit mig i handen under hela denna tiden. Tack snälla söta. Ovärderligt!

 29. Jag började lyssna på er podd för ett år sen när jag var längst nere på botten i min utmattning. Det blev intensiv lyssning i början när jag plöjde igenom alla gamla avsnitt. När jag var för skör för “riktigt” umgänge fanns ni där som två stöttande vänner att skratta och gråta med. Tack för det! Det har varit så fint att få ta del av ert dynamiska sällskap. Jag är väldigt kräsen när det kommer till poddar, tröttnar på det mesta, men inte på En underbar pod: den är som solsken i örat!

  Avsnittet om grisar och rävar minns jag mycket tydligt. Jag var rätt chockad, tyckte att er lilla lek gick över gränsen för det anständiga… tills jag halvvägs igenom programmet insåg att ni pratade om att dela in folk i “grisar och RÄVAR”, inte “grisar och RÖVAR”…

  Tack till er båda för denna och många andra minnesvärda radiostunder! Och förhoppningsvis på återhörande så småningom.

  Ps. Som flera andra känner jag att det blir tomt utan Erica. Kanske kunde man få se henne som gästskribent här på bloggen nån gång?

 30. Nämen. Förstår helt och hållet ert beslut och tycker det låter klokt. Men kommer sakna er podd så mycket! Finns ingen bättre podd. Håller tummarna för att podden kommer åter om ett år eller två.

 31. Åh, vad tråkigt att ni ska sluta (eller ta paus..), jag älskar verkligen eran podd!! Men jag förstår verkligen att det nog behövs lite hel ledighet med en bebis. Tusen tack för detta roliga avsnitt, Clara du bjöd verkligen på dig själv, så modigt! Som jag skrattade 😂 kramar till er båda

 32. Åh vad jag hoppas ni kommer tillbaka längre fram! Er podd är min absoluta favorit, den är liksom något helt annat än vad som finns där ute. Ni är ett fantastiskt sällskap och jag älskar att bli inbjuden till vad ni än pysslar med i programmen.
  Stor kram till er

 33. Alltså, jag skrattade så att jag kiknade både åt hur Clara blev fotograferad av en myndighet och åt snarket. Ni är ljuvliga och jag saknar er redan! Blir det då ett saftigt superpoddavslutsavsnitt (men ja, ordet finns, det såg ni ju! <- )?

  Och herregud, så klokt att sätta ett tydligt stopp! Heja 💪

 34. Jag har inte lyssnat på veckans poddavsnitt ännu men ser fram emot att göra det. Jag följer er båda i sociala medier och har läst er fantastiska bok. Först fick jag tårar i ögonen när jag förstod att ni ska sluta podda. Er podd har varit lite som en flykt från Stockholm varje tisdag där jag kunnat få drömma om ett annat liv på en annan plats med mera natur, bakning och vänskap. På en plats där man kan prata om stressen utan att uppleva den samtidigt. Era röster har varit stärkande i många stunder. Jag tycker också att ni är så fantastiska förebilder som kvinnor och har skapat en fantastisk podd, så tack för det och lycka till med allt ni tar för er i framtiden!

  1. Nu är det jag som får tårar i ögonen. Förstår så väl vad du menar med att prata om stress utan att uppleva den samtidigt <3

 35. Jag känner som många andra att jag kommer att sakna Erica något fruktansvärt. Hon är så sansad och klok. Er podd är den enda jag lyssnar på. Tråkigt beslus, men jag fattar ju varför. Den vittrar ju sönder Claras varumärke😂

  1. Haha, ja! Kommer sakna att vittra sönder varumärket på det här sättet 😉 Det kommer bli en stor saknad för mig och Clara att inte umgås med dig och andra lyssnare. Så är det bara. En svår förlust. Sen är det ändå rätt beslut (även om det då och då varken känns sansat eller klokt).

 36. Så klokt beslut, men åh vad jag kommer sakna er! Att få lära känna er båda genom podden har varit en ynnest – tack för att ni har delat med er! Ni har hjälpt mig i min resa upp ur utmattning och ni har gett mig mycket skratt (skrattade högt i diskrummet på jobbet åt körkortsbilden vs dubbelhake-näspetar-bilden). Jag ber och hoppas att ni båda får njuta av den säsongen som kommer, med nya utmaningar och överraskningar! Erica, hoppas vi får se och höra mer av dig i framtiden, det har varit fantastiskt att få lära känna dig bättre (dessutom sjunger du väldigt fint!). Clara, så härligt att ha fått lära känna din röst, nu kan jag höra varje blogginlägg med din röst i mitt huvud, det känns fint. Ni är bäst, ta hand om varandra! Kram

  1. Stort tack för det! Vi får försöka klämma in mer sång i sista avsnitten 🙂 Clara har dessutom investerat i lite instrument så vänta bara….
   Du är självklart välkommen att följa mig på instagram @iccodahlgren där du kan se när jag hörs i bland annat Sveriges Radio P1 och P4 <3

 37. Vilket bra beslut! Jag tror vi lurar oss själva och varandra om vi tror att livet kan springa på i samma tempo, oavsett vad som händer. Inte konstigt att vi kvinnor bränner ut oss på löpande band, när vi bara får mer och mer att göra, utan att vi drar ner på, eller slutar med något annat. Så, helt rätt, tycker jag! Ta hand om dig nu, Clara, graviditet och bebistid är ju supermysigt, men ack så påfrestande! Själv har jag knappt jobbat alls sedan mina två barn kom för 1,5 och 3,5 år sedan, och förstår verkligen inte hur så många verkar hinna och orka så mycket, utöver barnen och familjen. Även om vi alla är olika, förstås.
  Kommer förstås sakna podden, en av de allra bästa poddarna tycker jag, mycket behaglig och trevlig att lyssna på. Tack för den här tiden!

 38. Jättetråkigt men också bra att ni försöker leva som ni lär. Om det blir för många frågor kring varför ni ska sluta kan ni ju helt enkelt lyda era egna råd och svara ”Jag ha’inte lämpligt” 😉

 39. Förstår verkligen det sunda beslutet och tycker det låter helt rätt. Kommer dock att sakna podden! Det finns verkligen ingen annan podd som kan komma i närheten av att skapa samma avslappnade stämning. Ni har skapat magi! Jag har både skrattat och gråtit till poddavsnitten. Tack och hoppas att få höra mer i framtiden!

 40. Jag håller helt med Erica (och dig) om att ni ska ta chansen att ha uppehållet med podden nu. Men av rent egoistiska skäl så skulle jag ju helst lyssna på er podd flera gånger i veckan. Hoppas så klart därför på en fortsättning av podden längre fram när tid och lust finns igen!

  Ni är bäst och har underlättat så många matlagningar och tvättvikningar:)

 41. Vad tråkigt att ni ska sluta! Men väldigt förståeligt. Självklart ska du satsa på familjen nu. Kommer dock att sakna podden så mycket! Den har lyst upp många promenader och jobbpendlingar. Så pass att man på tisdagar inte alls har något emot att åka tåg. Hoppas att den kommer tillbaka någon gång i framtiden!

 42. Ni är enastående förebilder och fint att ni tar hand om er! Skrattade mig dubbel av snarket på slutet. <3

 43. Tack för alla underbara kommentarer till det här inlägget. Man blir ju helt rörd av att läsa vad ni skriver. Och inte så lite sugen på att ta upp poddandet i framtiden igen 😉 vi håller tummarna för att lust, tid och ork infinner sig så småningom. Återigen – tack för att ni lyssnar och för att ni är världens bästa <3