Som en stor snökristall

Imorse steg jag upp tidigt och hastade in till stan. Tre poddavsnitt skulle spelas in (fast inte till En Underbar Pod utan något helt annat) och sedan sågs jag och Erica och planerade torsdagens livepodd på Utopia. När jag kom hem sent ikväll, efter matlaget hos Albin och Ulrika, var hela verandan täckt i frost. Nu är det många minusgrader ute.

Minns att någon som hälsade på hos oss beklagade att vi byggt en veranda med enkelfönster som skulle frosta igen så fort det blev kallt ute. Men själv tycker jag att det är vackert! Verandan blir som en enda stor snökristall under vinterhalvåret.

Och frosten täcker nu också träden och marken runtomkring huset. Även om vi inte har snö har frosten gjort världen så mycket ljusare de senaste dagarna.

Tycker mycket om att stå utanför och titta in.

Frostiga fönster med guldigt sken bakom bubbliga gamla rutor. Få saker utstrålar mer hemkänsla!

Nu ska jag skynda mig att hoppa i säng. För imorgon väntar finfrämmande av min vän Malin och så ska jag åka runt i stan och plocka prylar till några bloggsamarbeten. Gäller att ha hjärnan utvilad så att jag kan tänka klart och få ihop rätt grejer. Det kan vara förvånansvärt utmanande…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Som en stor snökristall”

 1. Så OTROLIGT vackert!!!
  Och å vad jag SAKNAR just detta – årstidernas skiftningar! Bor sedan snart fem år på Afrikas horn och vi har ju ett fantastiskt väder här. Plockar smultron (ja, har svenska smultronplantor på altanen!), ägg och blommor från trädgården varje dag, året runt. Ändå saknar jag dessa svenska skiftningar, att vänta på en ny händelse som ska explodera i naturen. Som den vackra frosten t.ex.! (Eller att bladen får nya färger. Att mörkret kommer… och går. Första vårblomman. Flyttfåglarna. Alla adventsstjärnor som tänds överallt. Och allt annat!)
  Tack för att du låter mig få en glimt!

 2. Så fint!
  I vårt kvarter verkar de flesta varit överens om att den gångna helgen var rätt tid för att sätta upp utebelysningen, så nu ser det riktigt mysigt ut om man tar en kvällspromenad (allt efter kl 16 vill säga ;).

 3. Åh! Så härligt med frosten!
  Jag växte upp på en gammal gård, med en timrad bakstuga. I den bakstugan satt det enkelglas i fönstren, och det var där jag önskade att jag kunde fått spendera julen. För det är ju sååå otroligt mysigt med frost på fönster <3
  I några år placerade min mamma en gran i bakstugan, med smällkarameller och lampor, som syntes utifrån. Det blev som att se in i en snökula och julkänslorna verkligen spred sig i hela kroppen på mig varje gång jag såg det.

 4. Vackert, men finns det invändig kondens kan fönstret bli skadat. Kanske det som din gäst var orolig för?

 5. Magiskt sagolikt! Är så fint att “titta in hos dig” då och då, hemtrevligt, ombonat och vilsamt. Att inreda hemmet med hotellkänsla verkar inne nu, och så klart är det upp till var och en, men vilken tur att det finns hem som ditt mitt ibland allt det stereotypa! Tack för att du bjuder in genom din blogg!

 6. Även om jag tycker det känns lite jobbigt med allt mörker så måste jag ändå erkänna att det är fantastiskt vackert ute med snö, frost och iskristaller! Om vi nu bara får upp lite julbelysning snart så kommer det bli supermysigt!

  /Sandra http://kojatillslott.se