Fjorton minus och fredagspepp

Idag var det fjorton minusgrader och smärtsamt vackert ute!

Vi eldar i båda kaminerna för att värmen ska sprida sig i huset. Det är så mysigt när man ser ut på allt det frostvita.

Ikväll lämnade jag Bertil i stan för han och farmor ska åka på en helgresa till Stockholm. Nattåg och allt. Så spännande! För honom.

Själv tycker jag nämligen att det kändes sorgligt att vinka hejdå. Även om jag vet att han har det jättebra så kommer jag sakna honom. Sådär som mammiga barn kan känna – så känner jag fast inför mina barn just nu. Vill ha dem runt omkring mig jämt.

Men Folke är hemma i alla fall och så får jag besök av min syster och systerdotter över helgen och det ska bli väldigt mysigt. Bara umgås och äta gott. Har bakat lussekatter och fixat peppisar och om vi får lite energi tänker jag be Anna om hjälp att få upp de sista slingorna i träden. Är för otymplig för att klättra på stegar.

Nu peppar vi för fredag. Eller hur?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Fjorton minus och fredagspepp”

  1. Här i Skåne har vi haft isande kallt, trots fyra plusgrader. Är nyinflyttad så inte alls van vid den råa fuktiga kylan och isvindarna som skär in i märgen. Hu!

  2. Åh, de där ljusslingorna… Jag måste bara först komma på var jag har lagt dem och sedan ta initiativet att hänga up dem! 😂🙈

  3. Åh vad vackert! Det är någonting magiskt när det glittrar sådär i naturen. Hoppas du får en mysig helg med din syster och systerdotter 💛

  4. Så himla fint med all frost i träden! Tack för att du delar med dig av det fina till oss som bor i mörka södern. Peppad inför helgen ändå – ska plantera äppelträd och sätta upp artificiellt ljus. 🙂

  5. Yes, fredagspeppar med julpynt! Ska klura ut hur vi kan göra mååånga fler sorters plastfria pynt till granen. Önskar ett inlägg om det! 😊

  6. Precis sån är jag med mitt barn också! Nu åker han förvisso oftast ”bort” till sin andra förälder, men jag vill liksom ha honom där! Även om det då och då kan vara en fröjd att vila öronen 🙂