• Annonssamarbete Utopia •

Fem julklappstips från Utopia

Förra veckan körde jag och Erica (som ni såg i förra inlägget) en härlig, julig livepodd från Utopiagallerian mitt i Umeå. Juldekorationerna glittrade, julklappsletare flanerade och vi sjöng bjällerklang från scenen! I samband med att Utopia sponsrar vår podd har jag också valt ut julklappstips från några av deras fina butiker.

 ‘

De första klapptipsen ser ni här. Nämligen duk, kuddfodral och pläd från Ohlssons Tyger. Ett anrikt Umeåföretag som finns över hela landet men som också har en webbshop att botanisera i. Den härliga, stora duken i enzymtvättad bomull är en tidlös julgåva.

Och det är så rustikt och fint med randiga kuddar tycker jag. En typiskt bra klapp som kan passa en mamma eller en mysig moster. En skön pläd går också hem i alla läger. Den grå med vita granar på tycker jag är vacker.

Min kärlek till Tehörnans glöggte har jag ju bloggat om tidigare. Och en stor härlig tekopp från Tehörnan, som den här av märket Burleigh, fylld med hantverksmässigt gjort godis blir en fin present. Köp med ett passande te, en fin tekula och en härlig gammaldags sockertopp så är kittet komplett. Fint att ge till en syster eller sin bästa vän.

Min mamma köpte nya nattlinnen till mig och Anna varje jul. Så en given julklapp till pojkarna är ju nya pyjamasar. Dessa svanenmärkta från Cubus med julmotiv tycker jag är underbara. Den vänstra finns i vuxenstorlek dessutom! Så mysigt med en onepiece och till det ett par riktigt lurviga, gosiga strumpor att tjofsa runt i kring jul.

Slutligen. Till någon du vill fira lite extra – ett sett med smycken. Som detta i förgyllt äkta silver med ametister från Hallbergs Guld. Ring, örhängen och halsband . Själv har jag alltid gillat stora, blaffiga smycken – men senaste åren har jag börjat föredra mindre, diskretare saker av äkta vara – istället för plast och skramlig metall.

Och funderar du på en julklapp till någon som ändå helst av allt vill få välja själv – köp ett presentkort som gäller i Umeå Centrum – så kan mottagaren botanisera fritt!

Utopia är gallerian mitt i Umeå – med omkring 60 butiker och generösa öppettider ända fram till jul. I gallerian finns från och med första advent också den charmiga klapp-o-maten där man lägger sin julklapp på ett band och med hjälp av en vev rullar in den i klapp-o-maten. Där inne slås paketen in av små nissar och kommer ut på andra sidan. Tomten har parkerat sin gamla släde bredvid och tar gärna emot barnens önskelistor när han hälsar på i gallerian på lördagar och söndagar. Man kan också kolla hur snäll man varit genom att mäta sig i Tomtens Snäll-o-meter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer på “Fem julklappstips från Utopia”

  1. Åh, vi fick också alltid nattlinnen eller pyjamas i julklapp av våra föräldrar. Nu när jag själv har två pojkar så är det klart att de ska få varsin pyjamas. Tack för en toppenide med nostalgi! ♥️