Nu har jag slagit in alla julklappar. Det blev en hel del tillslut! Men majoriteten av dem är loppisfynd, böcker eller saker som varit i min ägo som nu får vandra vidare. Många platta paket bidde det hur som helst…

Jag delade ju med mig av tidigare års paketinslagningar – alltifrån brunt kraftpapper till färgglada pasteller. Men i år valde jag en annan väg. Satsade på superklassiska vita paket med röda snören. Som hämtat från ett julkort av Jenny Nyström. Först letade jag makulatur att slå in dem i (brukar finnas i välsorterade mataffärer). Men när jag inte kom över något sådant köpte jag en rulle ritpapper från IKEA. 30 kronor för 30 meter.  Som hittat! Perfekt också då pappret är lite matt och dessutom varmgult i färgen istället för kallt, blekt. Precis som jag vill ha det,

Såklart ska alla paket lackas också! Det randiga snöret kommer från Panduro.

Lackstängerna köper jag alltid på Sandbergs Pappershandel i Umeå. Älskar att få inslaget med omsorg i silkespapper. Tyvärr var mitt fina lacksigill därifrån spårlöst försvunnet när jag skulle slå in paket. Så jag fick tillverka mitt eget. Ni ser det här till vänster. En slags syl fick agera stämpelskaft och så fäste jag ett mynt i änden på den, med limpistol. Funkade förvånansvärt bra och det blev väldigt gulliga stämplar.

Kan inte minnas sist alla paket var ordnade i så här god tid innan jul. Inte ens någon sen, eftersläpande leverans som fattas. Allt är redan på plats.

Nu har jag gömt paketen i skåpet i sovrummet, så att den klåfingriga fyraåringen inte ska bli för frestad.