En hurtig lördagsmorgon

Den här lördagsmorgonen strålade solen från en blå himmel och termometern visade flera plusgrader. Jag vaknade halv åtta av att det var ljust i hela rummet. Vilken nåd! Efter frukost och tidningsläsande ville Bertil åka skidor med pappa. Så då bestämde vi oss för att Folke kunde få åka skridskor med mig under tiden.

Bertils kompis hakade på ut i spåret och de hade som mål att åka en halvmil. Så duktiga ungar!

Jag hasade istället runt på isbanan med den här, vars självförtroende var 2000 procent. När han tröttnat på att åka skidor efter någon timme, började han klättra i stora snöhögar och åka rutschkana ner för dem.

När vi kom hem var han så trött att han kröp ner i soffan och somnade. Jag drack te och läste gamla nummer av Gård & Torp. Och väntade på att skidåkarna skulle återvända.

Det gjorde de. Rödkindade och svettiga och väldigt nöjda. Efter lunch och lördagsgodis ägnade de sig åt spel

Medan jag kröp ner i sängen med en ny bok jag fått låna av pappa.

Silvervägen av Stina Jackson. Har inte hunnit så långt men är verkligen fast. En deckare som utspelar sig där jag spenderat varje sommar sedan jag var liten. Nämligen i trakterna längs Silvervägen – bland annat Glommersträsk och Arvidsjaur. Jag har så många gånger tänkt att någon borde skriva ruskiga deckare om dessa trakter. Som jag älskar, men som också har något vemodigt och ibland skrämmande över sig. Förfallna ödegårdar långt inne i skogarna, ljusa sommarnätter med kolsvarta tjärnar, enorma skogar och milsvida myrar. Och så kommer någon och gör just det! Då blir man ju lycklig.

Efter att jag läst en stund så somnade jag som en liten gris. Och sov middag i en timme. Och prick när jag vaknade satte jag igång att skriva det här blogginlägget! Så detta är verkligen rykande färskt.

Hoppas lördagen är mild mot er alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “En hurtig lördagsmorgon”

  1. Här läst “Silvervägen” , kan verkligen rekommenderas. Bra personporträtt, bra spänning.

  2. En så härlig dag, blir glad i hjärtat bara av att läsa dina ord. Tänk vilken barndom dina barn har, såna härliga föräldrar!

  3. Åh en sådan mysig lördag! Härliga bilder😍 Själv har jag varit med min dotter och tittat på Moskvas kungliga balett dansa Svansjön, helt magiskt!

  4. Ja vad bra den där boken är! Fastnade dock lite varje gång det stod Glimmersträsk och inte Glommersträsk. Det var för igenkännande för att heta något annat (för mig). 😀

  5. Hej! Har läst din blogg i flera år nu och den blir bara bättre och bättre. I sommar planerar jag och min sambo en längre bilresa och då jag inte har koll alls vänder jag mig till dig och dina följare då du råkade ta upp Arvidsjaur; var omkring i de här områdena ska vi övernatta/tillbringa ett stop på vägen till Lofoten? Någon som vill bidra med lite tips? Vore guld 🙏🏻 – vi kommer troligtvis att göra vår resa i mitten av juli.