Nu ska ni få se vad för fint jag fyndat på loppis den senaste tiden! Oh boy vilka bra grejer! Jag köper ganska ofta just den här typen av saker på loppis – men mycket är ju rekvisita till jobbet. Jag behöver prylar att variera mellan när jag fotar recept eller inredning!

Spana in nysilverservicen. Har aldrig sett något liknande så jag var bara tvungen att slå till. I superfint skick. Kommer passa perfekt att duka med till nästa kalas. Bakom skymtar en stor glasvas till sommarens alla buketter.

Hittade också dessa söta utdragbara väggljusstakar. Har letat efter liknande att sätta i vardagsrummet – så de ska jag borra upp på direkten!

Är ständigt på jakt efter gamla terrakottakrukor. Slog till på den här för 15 kr för den var ovanligt stor och bra. En pelargon ska planteras i den. De trivs alltid bäst i den här typen av krukor, där jorden torkar upp ordentligt mellan vattningarna.

Hittade också fem tekoppar med fat. Inget märke jag kände igen – men i botten står det Tulowice Made In Poland. Slog till eftersom jag letat efter ett gäng matchande koppar som funkar bra att dricka te ur. Dessa blir perfekta. Tror jag betalade en hundralapp för allihop. Högg samtidigt fem gamla kökshanddukar i linne för 15 kronor styck. Kan man aldrig få för många utav!

Den här gulliga lilla rutiga duken för 15 kronor kunde jag inte motstå. Inte heller de små bulliga porslinsformarna stämplade “Made in Sweden” i botten. Perfekta för oliver, mandlar och annat småplock man vill duka fram på bordet. 10 kronor styck. De gamla tavlorna kunde jag inte låta bli – trots att jag inte vet var de ska sitta någonstans. 15 kronor stycket.

Blev så kär i den här djuptallriken av engelskt porslin. Perfekt till matstyling! 40 kronor kostade den. Märkt New Hall Hanley.

Sprang också på detta sett i finskt pressglas. De små skålarna designade av Errki Tapio Siiroinen i serien Barokki. Perfekta skålar till fruktsallad och annat. Den stora skålan är designad av Nanny Still och heter Grapponia. Betalade 50 kronor för den stora skålen och typ 20 kronor styck för de små. Som hittat!

Vilket fynd tycker ni var bäst?

Vill du se fler loppade skatter? Kolla här!