Loppisfynd från senaste tiden

Nu ska ni få se vad för fint jag fyndat på loppis den senaste tiden! Oh boy vilka bra grejer! Jag köper ganska ofta just den här typen av saker på loppis – men mycket är ju rekvisita till jobbet. Jag behöver prylar att variera mellan när jag fotar recept eller inredning!

Spana in nysilverservicen. Har aldrig sett något liknande så jag var bara tvungen att slå till. I superfint skick. Kommer passa perfekt att duka med till nästa kalas. Bakom skymtar en stor glasvas till sommarens alla buketter.

Hittade också dessa söta utdragbara väggljusstakar. Har letat efter liknande att sätta i vardagsrummet – så de ska jag borra upp på direkten!

Är ständigt på jakt efter gamla terrakottakrukor. Slog till på den här för 15 kr för den var ovanligt stor och bra. En pelargon ska planteras i den. De trivs alltid bäst i den här typen av krukor, där jorden torkar upp ordentligt mellan vattningarna.

Hittade också fem tekoppar med fat. Inget märke jag kände igen – men i botten står det Tulowice Made In Poland. Slog till eftersom jag letat efter ett gäng matchande koppar som funkar bra att dricka te ur. Dessa blir perfekta. Tror jag betalade en hundralapp för allihop. Högg samtidigt fem gamla kökshanddukar i linne för 15 kronor styck. Kan man aldrig få för många utav!

Den här gulliga lilla rutiga duken för 15 kronor kunde jag inte motstå. Inte heller de små bulliga porslinsformarna stämplade “Made in Sweden” i botten. Perfekta för oliver, mandlar och annat småplock man vill duka fram på bordet. 10 kronor styck. De gamla tavlorna kunde jag inte låta bli – trots att jag inte vet var de ska sitta någonstans. 15 kronor stycket.

Blev så kär i den här djuptallriken av engelskt porslin. Perfekt till matstyling! 40 kronor kostade den. Märkt New Hall Hanley.

Sprang också på detta sett i finskt pressglas. De små skålarna designade av Errki Tapio Siiroinen i serien Barokki. Perfekta skålar till fruktsallad och annat. Den stora skålan är designad av Nanny Still och heter Grapponia. Betalade 50 kronor för den stora skålen och typ 20 kronor styck för de små. Som hittat!

Vilket fynd tycker ni var bäst?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

34 kommentarer på “Loppisfynd från senaste tiden”

 1. Äldre tekoppar/muggar innehåller höga halter tungmetaller i glasyren för att få klara färger.Blev förbjudet sen. Särskilt i just mörka färger. Frågade känd keramiker med sambo som är kemist här i Göteborg.(Fick lära mig på 80- talet av en annan mkt. känd keramiker. Rektor på Valand ) Vi öste ut tungmetaller så havsörnen m.fl. var nästan borta .Är över 60 så kunde ej låta bli att skriva:( Löses ut vid varma drycker enbart, ngn kopp te då o då gör visst inget.kram min beskyddar instinkt gick igång,förlåt.

  1. Jag köpte en gång Kosmos tekanna (Gefle porslinsfabrik) på loppis och läste senare att hela produktionen lades ner i förtid av folkhälsomyndigheter pga för höga blyhalter. Jag älskar själv gammalt porslin och skulle gärna läsa mera om hur man ska göra/tänka/agera när det kommer till loppisfyndade keramikföremål. Kosmoskannan står bara som prydnad här hemma, men såg t.ex. att en modern frisörsalobg här i närheten serverar sina kunder i Kosmos te- och kaffekoppar (andrahandsprodukter tillverkade troligtvis på 70-talet). Önskar mera kunskap i ämnet! Jag har både engelska och norska keramikkoppar som jag bara väntar på att få använda.

 2. Åh, här skulle de gröngula skålarna gå för så mycket mer än 50 kr och 20 kr. Ofta ligger loppispriser på finskt porslin mellan 150-400 kr, det är ju förstås i Finland då. Ni på andra sidan verkar prissätta vettigare på era loppisar. 😉

 3. Hur tänker du om att porslin äldre än 70-talet kan innehålla bly i färg och gods? Jag har själv blivit så orolig över det att jag slutat köpa gammalt porslin tyvärr. Men det är svårt att hitta info om hur farligt det faktiskt är.

 4. Grapponia absolut vackraste, sällsynt färg som höjer också värdet.
  Vilken fynd du gjorde!

 5. Skålarna på sista bilden, undra om det kan vara “uranglas”? Läste en universitetskurs om glas för massa år sedan och fick lära mig om detta. Hittade ett litet glas på loppis som kollades med geigermätare, och det gjorde utslag! Vi alla tyckte de var mycket spännande! (och jag var länge nojjig att det skulle va farligt att få i sig fragment…hehe)

 6. De gula skålarna! Ahh, de ser ut som isglass, underbart läckra att servera fruktsallad i en varm sommardag, eller inte hemlagad fruktsorbe!

 7. Åh, skålarna i pressglas… vilken ljuvlig färg! Och silverservisen… jag själv “samlar” på silverserviser så den här var ju helt underbart vacker. Vilka fynd!

  1. Håller med – småskålarna 💛 Blir väldigt nyfiken på tillverkare & ålder… Någon som vet?

 8. Älskar de tre bulliga Made in Sweden-formarna, gud så fina, jag måste nog åka på loppis snart!

 9. Vilken skillnad det är på din och blondinbellas blogg. De ljusa skålarna med pressat glas.

 10. Mest värt: troligen silverservisen, mest passande hemma hos mig själv: de gröna kopparna med fat. Men jag måste fråga: hur får du plats med allt??! Du ska ju dessutom ha grejer som inte vardagsanvänds utan är som rekvisita i jobbet. Hur sjutton sväljer dina skåp och lådor allt? Har du något bra tips för förvaring eller hur man rensar ut?

 11. Det som jag helst hade köpt är pianoljusstakarna och terracottakrukorna.
  Undrar liksom nån annan här hur du får plats i skåpen! Jag har fått sluta fynda grejer för det bli för fullt! Älskar annars loppis och Tradera och samlar på Amulett, Nittsjö Allmoge, och gärna också Spisa Ribb, men de är så dyra.

 12. En sån där porslinsform har jag också, den är gul och rejält kantstött. Men den kommer från farmor, och “ska” användas som skalfat när vi äter potatis – banne den som tar fram och använder den till något annat.

 13. Absolut finska pressglasen.. har själv Nanny Still glas och tröttnar aldrig. Du är en riktig fyndare du!

 14. Fatet i New Hall Hanley kommer från en serie som heter Indian Tree och är ett vansinnigt bra fynd då dom kan säljas uppemot några hundralappar.

  Jag bodde åtta år utanför Hanley (Staffordshire) och har mitt intresse för porslin från det 🙂

  Kram,
  Anna.

 15. Jag själv hade helst slagit till på krukan! Och ljusstakarna! Just nu på våren står alltid krukor högt i kurs, när det ska planteras om och nytt osv 😍
  Undrar liksom andra hur du får plats, kämpar här med att rensa för att kunna gå på loppis 😅