Alla mina tapeter

Jag fick en önskan om att göra ett samlingsinlägg med alla tapeter som finns här hemma. Klart jag kan ordna det! På nedervåningen sitter tre olika tapeter och man ser alla tapeter samtidigt – från alla olika rum. Det innebär en utmaning när man väljer tapet. De måste hänga ihop och inte skära sig med varandra. Dessutom ska de funka med våra lindblomsgröna köksluckor. Resultatet nere blev en färgskala i vackra milda nyanser av grönt och blått. För att liksom knyta ihop säcken.

I köket sitter tapeten Josefina från Boråstapeter. Jag valde den inte för att det var min favorittapet – utan för att den var lagom diskret och inte konkurrerade med de andra tapeterna på bottenvåningen. Gullig ändå – ihop med gråmålad bröstpanel.

Det tapet jag får allra mest frågor om på instagram heter Vera och kommer från Sandbergs Wallpaper. Mönstret är blommor mot en rutig botten. Och tapeten tar plats i rummet – samtidigt som den upplevs lugn för ögat, eftersom den bara går i blått.

Jag tycker att den är väldigt vacker. Fast just nu är jag lite less på det blå. I hemlighet går jag och funderar på om det inte snart är motiverat att tapetsera om här inne?

I rummet bredvid sitter den gröna tapeten Edgar från Sandberg Wallpaper. Tyvärr har den utgått ur sortimentet.

Även den tapeten kräver sin plats. Men jag tror aldrig att jag kommer tröttna på den. Den upplevs lugn och inte orolig för ögat – eftersom den bara går i grönt och vitt.

Uppe i sovrummet sitter vad som just nu är min favorittapet. Katarina från Sandberg Wallpaper. Den är ganska mörk i botten vilket ger ett skönt ombonat lugn till sovrummet.

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng pelargon katarina sandberg wallpaper nejlikor

Mmmmm…älskar! Så tantig och fin känsla här inne.

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng kimono palmgren väska

Gillar de små diskreta detaljerna i guld. De plockas upp av vår guldiga sänggavel.

I barnens rum finns inte mindre än tre olika tapeter. I det stora lekrummet sitter tapeten India Paper från Cole & Son. En superfin romantisk tapet som passade särskilt bra medan det här fortfarande var vårt sovrum.

Men jag måste erkänna att det här är den tapet jag tycker minst om här hemma. Har insett att jag inte gillar så här pass “glesa” mönster. Hade bottenfärgen varit mörkare kanske det varit annorlunda – men nu tycker jag att den är för ljus och lite rörig.

Innanför lekrummet sover barnen och här sitter ytterligare en annan tapet. Även denna från Cole & Son – med namnet Lee Priory. Jag valde en hyfsat diskret tapet för att det inte skulle skära sig med rummet utanför. Vi har ju ingen dörr emellan dem utan bara ett draperi.

Inte heller det här var någon drömtapet, utan en kompromiss för att få till övergången mellan de två rummen bra. Men det betyder inte att jag ogillar den. Tvärtom! Tycker mycket om den. Eftersom det här är ett mörkt rum i norr valde jag en gul tapet för att få fram en varm och ombonad känsla.

barnkammare med udda tavlor

I rummet innanför finns ytterligare ett litet rum. En sovkammare som idag är omgjord till en enda stor våningssäng. Men på den här äldre bilden syns tapeten bra. På väggen innanför sitter Cranley från Cole & Son. Varmt gul och riktigt ombonad. Den här bilden är ett bra exempel på hur tre olika tapeter i samma synfält ändå kan funka fint ihop. Tricket är en enhetlig färgskala och liknande mönsterbilder.

Slutligen har vi ju Folkes gamla barnkammare (mitt nuvarande kontor). Där sitter den rutiga tapeten Stephen från Sandberg Wallpaper. Den andas engelsk barnbok från fyrtiotalet. Ett värdelöst tapetval i ett hus där det inte finns en rät vinkel och alla rutor hamnar snett. Tycker dock mycket om den. Men den ska tapetseras över inom kort eftersom Folke rev loss stora sjok av tapeten under kvällar när han inte kunde sova…

Så! Det var den kompletta tapetguiden till vårt hus. Dock kommer det inom kort tillkomma fler tapetserade rum – så då får jag väl lov att uppdatera den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Alla mina tapeter”

  1. Å vad kul att se! Skulle gärna vilja se ett inlägg om hur man kan tänka när man väljer tapet. Börjar du med det och sen möbler etc som passar in eller tvärtom? Känner att jag vill ha tapet men känner mig samtidigt lite mesig, tänker att enfärgat funkar till allt. 🙈 Man känns inte som att det blir samma känsla/hemtrevnad då…

  2. Så fina väggar hemma hos er! Skulle vara roligt att se hur de två sista rummen ser ut idag. Kontoret och deras våningssäng. Den låter spännande!

  3. Hej Clara! Tapetserar ni själva eller får ni hjälp? Jag skulle önska att jag kunde tapetsera själv, men vågar inte. Verkar vara så stort projekt. Vet du eller någon annan om det är svårt eller lätt? Hur gör man det enklast?

    1. Numera är det faktiskt ganska enkelt, tapeter har blivit mycket lättare de senaste 20 åren. Våga!

  4. Vilken fin sammanställning. Också kul att höra vad du tycker fungerar över tid. Är det bara du som bestämmer tapeter och inredning eller är barnen och Jacob intresserade av det också? Låter i texten som att du bestämmer allt men jag kanske missuppfattade det. Nu kanske barnen är för små för att ha en åsikt om inredning än men hur tänker du kring det när de blir äldre? Jag tänker att när mina barn blir äldre kommer de förhoppningsvis ha åsikter om vad de vill ha och inte ha i sitt rum men för tillfället får vi föräldrar bestämma.

  5. Nej men oj! Jag har alltid tyckt så mycket om din blå Vera-tapet och tänkt att jag skulle vilja ha något liknande i något av våra rum. Först nu insåg jag att vi redan har den, fast i grönt, i en gammal serveringsgång, sedan 1,5 år tillbaka. På försommaren blir det extra vackert, då den tar upp den skira grönskan utanför.

  6. Många fina tapeter.
    Så intressant att se skolplanschen om gymnastik och skolbad. Inga konstigheter där, när man badar och bastar är man naken. Det fungerar ju inte idag, synd. Jag blir galen emellanåt när jag är i simhallen och var och varannan duschar med baddräkt på. Och det är BARA yngre kvinnor som gör det. De äldre har vett på att tvätta sig utan badkläder!