Vilken nåd, att det kommer en ny vår

Efter lunchen idag dåsade jag på kökssoffan på punschverandan. Det blåste hemskt utanför, men därinne var det varmt och skönt. I skarven mellan dröm och vaken lät jag tankarna glida in på minnet av förra maj. Årets första dopp. Vi packade in hela matlaget i två alldeles för trånga bilar. Körde ner till tjärnen. Slängde oss i.

Att vara vuxen och ändå barnslig. Hoppa från bryggan, skrika som ett barn. Av glädje och skräckblandad förtjusning. Se ungarnas lyckliga reaktioner – på föräldrar lika vilda som de själva.

När badet var färdigt åkte vi hem igen. Kokade te och kurade på punschverandan och var uppe alldeles för sent för att vara en vanlig vardag. Och så bestämde vi att varje matlag resten av sommaren skulle efterföljas av bad. Och som vi badade!

Nu ligger jag och drömmer om maj igen. När kvällarna är ljusa och långa och ljumma. Och vi kastar oss i från bryggan. Skriker olämpligt högt. Och jag känner livslusten och euforin pirra från från fotsulorna upp till hårbotten.

Vilken nåd, att det kommer en ny vår. Efter varje lång och mörk vinter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Vilken nåd, att det kommer en ny vår”

  1. I går när jag tog en promenad såg jag tre ungdomar i 15-16 årsåldern som stod på badbryggan i bikini och småpratade, det blåste kallt, men solen lös. De stod där i godan ro och pratade efter sitt bad och såg verkligen ut att njuta. Det såg så härligt ut och jag tänkte att snart är det verkligen dags, även om jag nog väntar en månad till. Här var dock bara fyra grader i luften och jag hade både mössa, jacka och vantar…

  2. I går när jag tog en promenad såg jag tre tjejer som stod på badbryggan i bikini. Tjejerna var i 15-16 årsåldern och hade tagit ett bad. Det blåste kallt och själv hade jag både jacka, mössa och vantar. Tjejerna stod dock och småpratade i godan ro efter sitt bad. Själv kände jag att snart är det dags, även om jag nog väntar en månad eller så innan jag tar ett bad, men det såg fantastiskt härligt ut.

  3. Det är så konstigt att jag nu känner vemod när vintern håller på att “rasa ut”, jag som har varit redo att emigrera hela januari och februari och redan har hunnit våndas över nästa gång det är dags för locket till frysboxen att gå igen. Det finns tydligen något bra med alla årstider!

  4. Underbara Clara för dig verkar denna vinter ha varit extra mörk.
    Jaaaa! Visst är det underbart nu när ljuset o orken återvänt. Jag har tom köpt fröpåsar tecken på att livsorken återvänt.
    😊

  5. Jag tog mitt första bad i helgen! Har varit så sugen på att testa vinterbad (mycket inspiration på IG) och nu var det vårvarmt i luften och kändes som sista chansen. Isen hade dagarna innan smält vid badstegen, men ligger på resten av viken. Häftigt.