Alkoholfri drink till påsk

En alkoholfri påskdrink är aldrig fel! Jag tycker mycket om den här varianten med lime, apelsin, vit sirap och mynta. Plättlätt är den också att fixa. Och alla jag bjudit gillar den. Tror att jag ursprungligen hittade receptet på ICA om jag inte minns fel.

Syrlig påskdrink (4 glas)

Du behöver

2 lime

4 msk vit sirap

1/2 kruka mynta

4 dl krossad is

4 dl apelsinjuice

2 dl mineralvatten

Gör så här

Pressa limen i en karaff och rör ner sirapen. Riv myntan i mindre bitar och lägg i karaffen. Muddla myntan med en muddler eller baksidan av en träslev. Tillsätt is och juice och skaka. Häll upp i glas och toppa med mineralvattnet. Servera omedelbart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Alkoholfri drink till påsk”

  1. Åh va gott det ser ut! Tror du man kan använda socker istället för vit sirap? Irland är inte bäst på olika typer av sirap, finns bara vanlig eller lönnsirap att välja mellan.
    Kram🤗

  2. Tycker som du, och har sedan många år tillbaka slutat dricka alkohol. När jag var yngre festade jag en del, men jag har egentligen aldrig gillat att dricka…och när man blir lite äldre så inser man att “varför inte bara sluta då”. Avskyr vin till maten och har alltid gjort, tar hellre ett stort glas mjölk, men sen är det detta att det hör till att man tar ett glas! Det struntar jag högaktningsfullt i!
    Tack för tipset!
    Ha en fin kväll
    //Berith