Påskinspiration på film

Till påsk så väl som jul är ju Astrid Lindgren den bästa inspirationskällan. Jag älskar våren i Bullerbyn. Lammningen och fjäderfärgningen. Det här var allt jag drömde om som barn. Och nu har vi snart egna lamm!

Det här kan vara den vackraste vy jag har sett. Så underbara små gårdar!

Det är så avskalat vackert dekorerat i mellangården. Enkla ris i fönstret, med små ägg och lite fjädrar

Älskar allt med den här inredningen. Är ganska likt hur det ser ut hemma hos våra grannkompisar Albin och Ulrika.

Inredningen hemma hos Olle går inte heller av för hackor. Så fina bruna nyanser ihop med gråmålade köksmöbler. Den lilla karaffen och den mönstrade vaxduken. Korgen i rotslöjd. Och så brickstället på väggen. Vill ha!!!

Och så har vi Lotta på Bråkmakargatan. Det här var min drömbild när vi renoverade köket 2010. Så härliga färger ihop. Köksluckorna, påskriset och de rutiga gardinerna. Lottas mammas lilla gula cardigan. Termosen i fönstret och den fina lilla radion. Avgudar allt!

Kan tipsa om att både Mer om oss barn i Bullerbyn och Lotta flyttar hemifrån finns på SF anytime. Har köpt hem och tittat med barnen flera varv. Så mysigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Påskinspiration på film”

 1. Åh Clara, när jag såg bilden från Lottas kök på Facebook så trodde jag att den var från ditt kök och undrade nyfiket vem kvinnan på bilden var 🙂

 2. Tittade på lotta flyttar hemifrån igår med min femåring och förundrades över hur detaljrikt de fångat allt på Astrid Lindgrens värld dit vi älskar att åka. Men, min drömscen är när Lotta överraskar med julgodis i trädgården. De stora färgglada grankottarna i träden. Drömmer om att få överraska min familj så😁😁

 3. Om ni åker till Astrid Lindgrens värld i sommar får du se allt i verkligheten! Glöm inte att åka ut till Bullerbyn också. Första gången vi var där hade jag nära till tårarna, så mycket som de här miljöerna och berättelserna betyder för mig. Sen dess åker vi dit varannan sommar, livet ut. 😊

  1. Precis vad jag tänkte! För ca 20 år sedan (långt innan egna barn) åkte jag och tittade på ”Bullerbyn” och Emils Katthult, där filmerna spelats in. Så himla fint!
   Däremot tog jag och barnen plus kusiner en låååång båttur till Norröra, aka Saltkråkan, typ förra sommaren. Där var det igenbommat och fanns inte ens ett litet kafé eller någon bod. Så vi fick fördriva ca 6 timmar innan båten kom med att äta matsäck (som min svåger tack och lov hade med), bada och promenera runt lite. 🙂

 4. Åh, dessa filmer har man ju sett så många gånger med barnen, så fina miljöer och fina filmer över huvud taget. Älsk på att barnen var lika mycket Astrid-Lindgren-fans som en annan! Många repliker sitter ännu i huvudet 😉

  Kram och gla påsk!

 5. Det är i princip bara Astrid Lindgren som går här hemma. För att det är det enda som JAG orkar med och får någon behållning av. Precis som Clara säger här ovan – miljöerna! Mmm! Men att det också är ”riktiga” människor med riktiga känslor, tankar, personligheter och knasigheter. Lite mer som i livet. Som Elsa Billgren uttryckte det i sin pod härom veckan om sitt barns tv-tittande:
  -Om det inte är Astrid Lindgren som har skrivit manus, you ain’t watching! 😜

 6. hihi du behöver inta ha som inspiration – jag trodde det var dina egna bilder först 🙂 ser mist lika fint ut hos dig juuu