Bilder som får hjärtat att slå volter

Jag är så glad över att jag dokumenterar min vardag så noga. Kan bli sittande på instagram ibland, och kolla gamla bilder och tänka på allt fint jag får vara med om.

Här är ett knippe bilder som fick hjärtat att slå volter när jag såg dem igen.

Min flock

Vi tågluffade genom Italien för prick ett år sedan. Och barnen var ljuvliga från början till slut. Deras enda önskan var att få springa barfota på en gräsmatta. För hemma låg snön tjock. Här är min flock på väg till en park i Verona. Med gräsmatta.

Återföreningen

Min kompis Sanna gifte sig i juni, på en båt i Stockholms skärgård. Och under bröllopet fick jag hänga med mina älskade gymnasiekompisar, som inte varit förenade sedan mitt eget bröllop för tio år sedan. Vädret var strålande, vi grät så det skvalade. Och jag kände mig så fin i den här outfiten. Vi dansade tills vi stupade i säng på morgonsidan. På tågresan hem pratade Elina och jag oavbrutet i sex timmar. När vi klev av hade vi fortfarande inte pratat klart.

Mjuka mornar

I maj förra året var jag så overkligt lycklig. Vaknade varje morgon med pirr i kroppen. Kan inte minnas att jag känt sådär sedan jag var nitton och vrålkär i Jakob. Men i maj var det liksom själva livet jag var kär i! Den här bilden tog jag en tidig vardagsmorgon, när båda barnen och Melker kommit över till min säng. Strax efteråt tassade vi ut på farstubron och åt frukost i värmen.

Hönsglädjen

En mild kväll på gården, strax efter att vi äntligen skaffat höns igen. Världens mysigaste blandrasflock som värpte massor av ägg i olika färger. Någon vecka efter den här bilden knäpptes hade hela flocken blivit tagen av räven. Stor sorg. Men nu minns jag mest hönsglädjen!

Sinnligheten

När jag för första gången den våren hängde tvätt utomhus igen. Bäddade med lakanen och hela sovrummet doftade vårvind.

Farfarsminnet

När Bertil lärde sig cykla. Hans farfar kom förbi och tränade en hel dag med honom, tills han slutligen kunde. Att se Bertils glädje och farfars stolthet.

Första avslutningen

Den här bilden knäppte jag vid sextiden på morgonen. Inför Bertils första skolavslutning. Steg upp tidigt och dekorerade tårtan, strök barnens skjortor och plockade in blombuketter. Så mycket förväntan och glädje.

Överraskningen

Dagen efter skolavslutningen tog vi nattåget till min syster. Anna hämtade oss i Herrljunga. Kusinerna hade ingen aning om att vi skulle komma. På eftermiddagen dök vi bara upp på dagisgården och överraskade dem. Deras miner glömmer jag aldrig.

Återhämtningen

Bättre sortens lunchpaus på jobbet. Med Melker som sällskap.

Målgången

Efter flera års väntan. Först på att verandan skulle byggas klart. Sedan målas. Att cortenstålet skulle komma på plats. Och att jord skulle beställas hem och fylla rabatten. Efter all den väntan blev det äntligen dags att plantera. Stannade uppe sent och slet trots förkylning – bara för att jag inte kunde stå ut att vänta en minut till.

Nattsuddet

Elina och hennes yngsta barn hakade på mig och pojkarna när jag gjorde ett resereportage. Här var klockan ett på natten. Vi låg i vår trädkoja med älvsutsikt och skvallrade hemlisar, medan barnen slumrade ovetande. Hela sommaren låg fortfarande framför oss. Löftesrik.

Rötterna

Bad i sjön hos mormor och morfar. Samma plats som min morfar badade på för snart hundra år sedan. En känslan jag bara har där. Samhörigheten. Självklarheten. Inför just den plätten på jorden.

Ett litet plus

En veckas semester hos Jakobs mormor. Jag körde barnen i mjölkkärran ner till sjön. Och gick och undrade om inte mensen skulle komma snart? Eller helst av allt utebli. När mensvärken kom blev jag ledsen. Mycket mer än jag hade förväntat mig. Men morgonen efter hade jag fortfarande inte fått någon blödning.

Jakob kom och hälsade på och hade med sig ett graviditetstest. En tidig morgon innan alla andra hade vaknat så tog jag det. Ett plus på stickan. Hela världen sjöng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Bilder som får hjärtat att slå volter”

 1. Herre gud, det är så vackert så jag skvalgråter. Det värker i hjärtat, jag får hemlängtan och bebislängtan och kommer ihåg lyckan över de två små plus jag fått fram på stickan

 2. Så mycket kärlek!
  Det började bränna på riktigt bakom ögonlocken under tiden jag läste det där sista stycket.

 3. Vilket fint inlägg. Bara sommarbilder. Känns som att du längtar efter sommaren men vem gör inte det? Glad påsk!

 4. Dina inlägg på sista tiden är så underbara, du kan verkligen förmedla en känsla! Ligger i sängen och känner vårt tredje mirakel buffa i magen samtidigt som solen strålar utanför. Jag ska njuta mer av denna tid, väntan och längtan efter bebis som jag får dela denna gång med de äldre syskonen som längtar minst lika mycket. Livet!

 5. Du skriver och fotar så vackert.

  Ja minnen, det är bästa investeringen!

  En kollega raljerade om sina sparade miljoner på pensionskontot och jag kontrade med att jag istället valt att investera i minnen.

  Mycket är dessutom helt kostnadsfritt 😃 Bad i sjön, ryggkli, godnattsagor…

  Gamla minnen brukar dessbättre till och med sitta kvar även om man har oturen att drabbas av demens.

  De blir vackrare med åren. Tiden är bästa filtret.

 6. Så vackert! ♥️

  Har precis gjort det trettonde misslyckade försöket att få till det där plusset, får väl se om vi lyckas nån gång… Tufft är det iallafall att vara den enda utan barn i bekantskapskretsen!

  Glad påsk allihopa!

 7. Så fint att få ta del av dina lyckostunder, tack för att du delar! Å grattis på födelsedagen!! Önskar dig allt Guds goda inför det nya året <3

 8. Åh Clara. Du är så himla bra på att få till den där lilla knorren på slutet så det liksom snurrar till, hjärtat snurper och man får tårar i ögat. Rörd!

 9. Grattis på din dag, Clara! Du delar födelsedag med mitt yngsta barn som fyller 2 år idag 😃

 10. Wow♥️ Vilket inlägg. Kände dofterna när jag läste. Gör också sådär att jag sitter och tittar igenom bilder och minns. Det gör under för tacksamheten. Köpte hus förra året och första året var jobbigt och överväldigande, köpte ett gammalt och ja, ni vet hur det är. Men nu. Nu börjar jag känna mig helt kär av att vakna upp här och höra fågelsången. Har börjat gå i mål med saker vi sagt att vi skulle göra, små saker och större. Men de små känns bäst. Köpte en hängmatta igår. Låg där jag och min femåring och tittade på grannens hästar. Kommit igång med vår odling. Ser hur det vi tänkte börjar ta form. Snart är det maj. Den bästa tiden på hela året.

 11. Så härligt!
  Så som du delar med dig så känns det som min glädje också!
  Blir så glad av bilderna och de små historierna till.

 12. Alltså vilket fantastiskt inlägg.
  Älskar att på det här sättet se tillbaka på allt det goda, vackra, lyckliga.

  Måste också säga att Folke är så galet cool på första bilden, kan inte hantera hans coolhet.

 13. Så fint! Sista bilden och texten är så fantastisk, jag kan verkligen känna ditt hopp och din glädje och då är jag ändå själv en person som för allt i världen aldrig skulle vilja plussa på en sån sticka 🙂