En underbar fredag

Den här fredagen var underbar. Det blev precis en sådan där dag jag hade som målbild när jag mådde som sämst i graviditeten.

Torsdagen bestod bara av massa jobb – så jag hade bestämt att fredagen skulle få bli vilodag. Började med en skogspromenad med min kompis Stina och så Ulf i sele. Sedan åkte vi på loppis och jag kom över lite rekvisita till ett jobb. När jag kom hem igen drack jag kaffe på farstubron och lyssnade på senaste avsnittet av En varg söker sin podd. Det här är femte avsnittet i rad som varit en riktig fullträff.

Ulf somnade i vagnen och jag plockade fram varenda utemöbel jag kunde hitta.

Skrubbade upp och ställde iordning. Idag lördag ska vi nämligen ha barnvälsignelse. Och vädret ska bli fantastiskt så vi fikar ute i trädgården efteråt. Därför hade jag en hel del att fixa.

Svängde ihop lite bröd också – degen stod och jäste på den heta verandan och blev helt enorm i värmen.

Vid middagstid kom min pappa och syster hit. Anna hälsar på över helgen och fick träffa Ulf för första gången. Sån himla kärlek.

Jag gjorde den här gnocchin. Ni är flera som testat och älskat. Så roligt. Kan äta den här tre dagar i veckan känner jag.

Bertil var lycklig över favoritmat och favoritmoster på besök.

Folke kände samma sak.

Efter maten drog vi till bygdegården och förberedde lite inför barnvälsignelsen. Så glad att det är min vän Elina och hennes pappa som ska hålla i den. Han är pastor och Elina är min bästis så det passar helt perfekt.

Så fint på byn. Smaragdgröna åkrar och guldgult solsken.

Anna ville såklart få träffa lammen så vi hälsade på dem i hagen.

Glädjande nog har alla lamm vuxit på sig och blivit stora och starka. Till och med minstingen som fick en så dålig start och som jag faktiskt inte trodde skulle överleva.


Livsnjuteri. Att äta rönnskott från träden. Får älskar rönn!

Anna plockade och matade.

Så sa vi godnatt till dem och gick in.

Fast först gnuggade jag björkblad mellan fingrarna och svimmade av doften. Björk luktar så gott!

När vi kom in förberedde vi för lördagens barnvälsignelse. Anna arrangerade buketter, jag plockade fram porslin, strök dukar och repeterade sången jag ska sjunga.

Alldeles för sent kom vi i säng. Och nu sitter jag här och bloggar fast klockan är två på natten och jag verkligen borde sova istället. Men kände sådan blogglust att jag inte kunde hejda mig.

Puss och godnatt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “En underbar fredag”

 1. Ni är så härliga och verkar ha en sån fin relation, du och din syster❤
  (Jag har också turen att få ha en supersysterrelation)
  Hoppas hela helgen blir lika toppen!

 2. Tack för att du skriver så bra. Jag har nyss vaknat och läser dina fina tankar. Du är verkligen klok och kan sätta värde på livet. Jag önskar dig en underbar lördag.

 3. Hej, är lite nyfiken: Hur är det mit barnvälsignelse hos er? Det ska inte bli dop, inte sant? Var är skillnaden? Men då skriver du också dop… Hoppas det blir fint med kalaset!!

  1. Vissa frikyrkor/sekter har barnvälsignelse istället för dop. Dopet får vänta tills personen (barnet) är stor nog att göra sitt eget val. (Jag har inte mycket till övers för frikyrkor och sekter annars, men detta känns långt sundare än traditionen som bl a svenska kyrkan har som döper spädbarn tycker jag!)

 4. Bilderna ger mig fullkomligen gåshud!! Och bilden med Anna och bebisgoset, och den med Folke, får mina ögon att tåras! Så himla fint! ❤️❤️❤️

 5. Vilken underbar fredag! Allt från morgonpromenad, trädgårdsmöblering, planering och besök hos fåren. Önskar er en underbar och fin dag med Ulfs barnvälsignelse.

 6. Hoppas ni får en fantastisk dag! Det är så härligt att läsa och smittas av fin energi!

 7. Ulf är nyligen född till världen. Hur är det möjligt att se ut som en glad och klok liten farbror med enorm livsvisdom?? Låg han där i magen på övertid och mognade till en sån liten individ? Eller är det effekten av att ha storasyskon och vara mitt i allt som händer? Han ser så himla närvarande ut. Bilderna på honom är fascinerande! Vilken gullis!

 8. Tänk vad olika man kan definiera ”vilodag”, 😄 Låter som en väldigt aktiv dag men förvisso utan jobb. 😊

 9. Det lilla klippet du lade upp på instagram stories från när du och Jakob sjunger på barnvälsignelsen – så makalöst vackert det var. Vilka röster. Tack för att du delade med dig av det.

 10. Du har så fina vaser till buketterna! Och så snygga krukor på altantrappan. Längtar efter ett inlägg med resultatet på ”lök-rabatten” nedanför altanen. Eller har jag missat det?