Morsdagsnöjet

Vilken fin morsdag det blev. Väcktes av frukost på sängen av Jakob och barnen. Sedan använde jag exakt hela resten av dagen åt att städa. Nå, det låter kanske inte så roligt. Men i städningen ingick också att göra sommarfint. Och det är ju det bästa jag vet!

Jag möblerade om lite på nedervåningen. Hivade ut den stora antika röda mattan, bytte foder till krukorna, spikade om alla tavlor, bytte gardiner, kuddfodral och plädar. Ändrade färgskala helt enkelt. Så att vardagsrummet känns sådär sommarkrispigt som jag vill ha det under den ljusa årstiden. Det är tur att jag har skåpen fulla med porslin, textilier och mattor i olika färgskalor. Så att det går enkelt att variera sig och inte kostar ett korvöre.

Hade fint sällskap av den här gullhönan.

Plockade också in flera fång med hägg som blommar som allra vackrast just nu.

Jag är så glad för min vägglampett i porslin som jag har fått av min kompis Stina. Matchar tapeten perfekt. Och på piedestalen står en majolikakruka jag fått av min vän Frida. Hur snälla kompisar har jag?

Trasmattor på såpskurade trägolv känns himla somrigt. Den här trasmattan har mamma vävt.

Men den gamla blå fåtöljen som mamma klätt om sjunger på sista versen. Tyget har spruckit över hela sitsen. Därav filten som ligger slängd ovanpå. Jag vågar inte klä om fåtöljen själv utan tänker lämna in den och samtidigt laga fjädringen. Men först måste jag besluta mig för något tyg.

Det är så härligt att det äntligen är säsong för hägg och syren. Och att man kan fylla hela huset med buketter – alldeles gratis.

Det tar jag fasta på!

Tänk att nu går vi in i den sista veckan i maj! Pang poff kommer det säga så är det sommarlov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Morsdagsnöjet”

 1. Känns som inte så länge sedan julgardinerna kom ner och pang bom så är det faktiskt snart juni! Sommarlov har en sån härlig klang i mina öron. 😊 För mig kommer det bli en lång sommar med barnen, men en pengafattig sommar. Så mycket bad och pyssel hoppas jag på, och bokläsning, picknick och allmänt mys.

 2. Hur ska man ta hand om syrenerna för att de ska hålla sig fina länge inomhus? Några tips? Tack för en trevlig blogg!

 3. Så fint! Jag är dålig på att möblera om. Däremot köper jag nya tavlor, växter och kuddarfodral ibland vid behov. Eller min man rättare sagt köper växter. Nyligen kom det tre nya gråblåa kuddar med lite olika mönster på till vår mörkblåa soffa. En har ett mönster som ser ut som många små stenar som slipats lena av havet. De gamla hade slitits sönder så det var mysigt med nya!

 4. Men- hägg inomhus? Hur gör du? Vareviga gång jag försöker så luktar det kattpiss istället för den härliga sommarlovsdoften den har utomhus 🙈

 5. Har en liknande gungfåtölj som jag tapetserade om i grått kläde (tunt ylletyg), blev superfint! Tåligt, mot både bäddande hundar, kaffespill och diverse annat kladd, och enkelt att borsta av hundhår.

 6. Hej
  Så roligt att kika in på din blogg och hitta inspiration till allt från hemmaliv, matlagning, inredning och odling!
  Vi har funderat ett tag och bestämt oss för att köpa en norrgavelsoffa, nu är jag så nyfiken på vad du har för tyg/färg på din?
  Det är ju så svårt att välja, vi är inne på något blå/grått.

 7. Så fint! 😍
  Ett tips angående fåtöljen, vänd dig till en tapetserare (yes, det heter så)! De har oftast fullproppat med tygprover, och kan även om vilka märken man ska titta på baserat på vad man vill ha.

 8. Har lämnat in två fåtöljer och fått nytt tyg. Har nu haft den ca 1.5 år sedan dess. Lycka hela tiden. Blev så bra och nu lever de minst 50 år till. Lycka till med val av tyg. Go lagom crazy…

 9. Clara, först och främst tack för en sådan fin blogg! Riktigt fin plats på the internetz alltså.
  Så till en viktig fråga: var hittar man fotogenlampor i bra skick utan att det ruinerar en? Du har flera så otroligt vackra fotogenlampor så du kanske vet 🙂

  1. Tack snälla vad glad jag blir. De flesta har jag köpt på loppisar och antikaffärer i Borås. För ca 400-600 kronor. Här uppe i Västerbotten är det två-tre gånger dyrare tyvärr.

   1. Åh, tack för tips! Jag ska börja besöka fler loppisar och hålla utkik. Med förhoppning om en riiiktigt fin helg ❤

 10. Gullhöna. Visst är det ett underbart uttryck?! Har kallat båda mina döttrar det men när jag för fem månader sedan fick en son fastnade det i halsen. Vad skulle jag kalla honom? Gull…tupp? Då upplyste min mamma mig om att gullhöna inte har med höns att göra utan är ett uttryck för nyckelpiga. Så nu har jag tre gullhönor här hemma! 💕