Loppat sista tiden

Här kommer ett lass med mina senaste loppisfynd. Brukar hitta så mycket bra i Borås men den här gången hann jag bara gå på en loppis. Därav skralare skörd. Men detta kom jag i alla fall hem med.

Först ut den här stora, munblåsta karaffen. Har varit på jakt efter en av modell större. Tycker det är så fint när man gör bål – att ingredienserna syns ordentligt. I den här ryms över en liter så den är perfekt!

Min syrra fyndade dessa underbara majolikatallrikar med smultronmönster till mig. Så otroligt vackra. Dessutom hittade hon den stora gamla majolikakrukan i grönt från Rörstrand. Samlar som ni vet på majolikakrukor så den här var perfekt. Stort plus för att den är ordentligt stor och alltså rymmer rejälare krukväxter

Små selterglas är min favorit just nu. Perfekt i storleken att duka med till kafferepet, när man vill ha låga glas bredvid kopparna. Min syster serverar ofta vin i den här typen av dricksglas. Litet och naggande gott.

Även ko-karaffen är helt underbar. Kitschig och söt och ganska smaklös. Kan den vara fyrtiotal? Har porslin från samma tid som ser ut som den här. Den ska jag servera mjölk i. Karaffer formade som djur har ju varit någon slags mikrotrend senaste året och sålts nytillverkade i butiker. Men gammalt är såklart ändå alltid bäst!

Slutligen den lilla broderade löparen. Anspråkslös och somrig. Tänker på gulliga små torp när jag ser den. Den ska få ligga på glasverandans bord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Loppat sista tiden”

 1. Så fint och klokt med loppat. Ge gärna tips på hur du t ex rengör porslin, glas och bestick samt liknande ting, som används i matlagning. Liksom textilier av alla de slag, såsom kläder, sängkläder och sånt. Tycker mycket om återbrukstanken.

 2. Älskar också loppisar och mina bästa fynd är tallrikar i plåt som jag kan gjuta betongtallrikar av! Så himla fint blir det! Älskar också små bakformar när man gör mazariner, det verkar inte som någon vill ha dom längre! Så kul med loppis och jag burkar passa på när jag hälsar på min mamma för där finns många spännande butiker!
  //Berith

 3. Dessa fantastiskt vackra dukar som broderats av den generation som hann med sådant trots att de varken hade tvätt- eller diskmaskin. Dessa kvinnor bör äras genom att vi i alla fall ids stryka och lägga fram de konstverk som de lämnat efter sig. Clara, du är en ambassadör för kvinnors strävsamma arbete med nål och tråd. Tack!

 4. Åh! Min älskade mormor, som gick bort i höstas, hade en liknande ko som hon ofta serverade saft i 🙂 Nu står den i min systers sommarstuga. (Dessutom var uttrycket “liten men naggande god” ett av hennes favorituttryck, så lustigt att du använder det just i ett inlägg med en ko-karaff! Är det förresten någon som vet vad uttrycket betyder och var det kommer ifrån?)

 5. Har du koll på hur en vet att porslinet inte innehåller bly eller kadmium? Vågar inte köpa och använda änder porslin av den orsaken (även om jag vet att primärt sura saker löser ut det).

 6. Haha, så himla roligt att se en sådan karaff! Jag har en sådan ärvd från mormor som jag inte precis använder men tycker är så söt. 🙂

 7. Hej Clara. Underbara Clara. Lite jobbigt att leva upp till kanske, men för mig är du underbar i din mänsklighet. Det systerliga, ibland syrligt vassa, ibland inspirerande driftig, ibland så skönt ofullkomlig.
  I mitt flöde där yta verkar så viktigt är du och de dina den motpol jag så väl behöver.
  Med det sagt: jag saknar en grej i bloggen. Mer om parrelationer!
  Både sånt där göttigt som vad du och Jakob bråkar om, hur man håller husfriden, dina bästa tips för att hålla kärleken vid liv… vad du stör dig på mest och minst – ja mycket sånt :-)!!! Bara för att det är så sjukt intressant med relationer och du skriver ganska lite om det så jag blev plötsligt så himla nyfiken på det. Det vore helt enkelt sjukt spännande att få veta mer 🙂
  Mer kärleeeeek i bloggen bara! 🙂
  Många kramar från en hängiven läsare!

 8. Åh, en sån mjölkkanna hade vi när jag var liten (är lika gammal som du) men jag vet inte var den kom ifrån. Fast det var sällan det faktiskt serverades mjölk i den 😆

 9. Hej! Tack för en fin blogg!
  En fråga ang loppisfynd. Hur tänker du kring pris på saker du samlar på? Är du ”kräsen” med skick och pris, eller är det viktigare med en unik ny version av det du samlar på?

  Önskar dig en fin sommar!