Junisöndag

Soliga mornar när det gassat i timmar mot sovrumsfönstret är det så varmt och kvavt att jag störtar ut för att få känna frisk luft i lungorna. Så skönt då att dricka kaffe i det gröna och andas in allt svalt, daggigt.

Snöbollsbusken börjar ta sig ordentligt och skjuta iväg i höjden. Det är så konstigt för i den här rabatten, som är den som får minst kärlek och omvårdnad, trivs växterna bäst.

Så gick jag in och klädde om för att ta en skogspromenad med Stina.

Så skönt att starta dagen med en promenad. Så svårt ändå att motivera mig när jag inte längre har hund som sällskap.

Efter lunchen dukade jag fram fika på verandan.

Bästa spetsduken och ett fång med syrener och snöbollsblommor.

Jag skulle nämligen få besök av min pappa, faster och hennes man.

Lille Ulf åkte från famn till famn. Från pappa

Till Inger

Till Ulf den äldre.

Jag bjöd på ananas och rabarberpaj. Och satt vi och pratade i flera timmar och hade trevligt. Så roligt när min faster kommer hit. Jag är så glad som har både en faster och en moster som jag står nära. Min moster som är svenskalärare är den som alltid uppmuntrat mitt skrivande. Som läste mina texter när jag gick i skolan och som lånade ut böcker och diskuterade litteratur. Min faster som är musiklärare har uppmuntrat mitt musicerande, teatern och allt konstnärligt med färg och form. Hon är själv så konstnärlig och duktig på allt sådant.

Älsklings-Bertil som dragit iväg så på längden. Som kommer bli precis lika lång som sin morfar tillslut. Hittade en bild av min pappa i samma ålder och de ser ut som tvillingar.

När gästerna åkt dukade vi undan och såg att det skulle säljas hamburgare på byns badplats. Bingo! Så skönt att slippa laga mat. Vi drog dit som ett skott.

Såg hotfulla moln dra in över sjön.

Och så åt vi och hängde med Albin, Ulrika, Ada och Ylva-Karin några timmar.

Jag hade bestämt mig för att bada men det blåste så kallt att jag fegade ur. Satt och huttrade medan barnen plaskade runt.

När jag kom hem var jag så frusen att jag fick krypa ner under en filt med en stor kopp te. Och sedan spela gummy drop på telefonen. Och det var den junisöndagen det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Junisöndag”

  1. Alltid trevligt att läsa dina inlägg. Man blir som glad av dem. Dina bilder är oxå så bra. Önskar dig en fortsatt skön sommar:-)

  2. Tack för dina fantastiska inlägg! Att få ta del av din vardag och det vackra i små detaljer (bada i sjön, duka vackert, faster på besök etc.) gör att även jag ser de små viktiga stunderna i mitt liv mycket tydligare.

    Sen vill jag ännu tacka för din Umeå-guide från förra året. Den kommer väl till pass då jag spenderar en semestervecka med min familj där i sommar!

  3. Börjar alltid min ”bloggrunda” med dej, eftersom du var den första bloggerska jag kom i kontakt med. Sedan lade jag till några allt eftersom. Men det är poster som denna som gör, att om jag bara fick fortsätta följa en enda blogg, så skulle det vara din! Kram!

  4. Så fina bilder på alla generationer! Och de gröna kaffekopparna!!! UNDERBARA!!!! Vad heter de?

  5. Hej. Jag är en trogen läsare, gillar dina formuleringar, recept, härliga bilder – det ger inspiration. Glad blev jag när jag såg detta inlägg; Inger och Ulf fd kollegor från skolans värld. Ulf var dessutom min tålmodiga fiolmagister under min ungdom. Tack för en fin blogg!