Tack för allt, lille vän

Idag är jag så ledsen så jag knappt kan formulera mig. Det hemska hände så plötsligt att jag inte förstår någonting.

Det började igår efter middagen när jag skulle hämta in posten. Lockade med mig Melker ut och gick till brevlådan. Då hör jag ett tjut och vänder mig om och ser att Melker halvligger på grusgången. Utan att kunna röra sig. Jag lyfter in honom i huset och han fortsätter tjuta av smärta och kurar ihop sig till en liten korv. Ringer genast jourveterinären som tycker att jag ska komma in med honom. Men jag är hemma själv med alla barn och utan bil. Så Albin hämtar storbarnen och Stina skjutsar mig, Melker och bebisen till veterinären.

Väl där kan jag knappt röra vid honom för att han har så ont. Trots det försöker han vifta på svansen när veterinären hälsar. Alltid glad. Kär i alla människor. Jag är med honom när vi röntgar och gör ultraljud. Och efter några timmars undersökning konstateras att han har en cancertumör som vuxit sig enorm. Som inte går att operera. Och som förmodligen orsakat någon slags blödning inne i buken. Smärtlindringen har ingen som helst verkan så Melker ligger bara och darrar av smärta och gnäller.

Vid tiotiden på kvällen fick Melker somna in. Men flocken runt sig, smekt av våra händer.

Det var så fruktansvärt svårt att lämna honom där. Stryka hans lena öron för sista gången. Känna de mjuka trampdynor. Veta att när vi hämtar honom igen är det i en låda med aska.

Imorse vaknade jag och mötte en tom hundkorg. Hans koppel på kroken i hallen och två matskålar, fortfarande fulla med mat. Och på bebisens sparkdräkt satt vita små hårstrån fast. Nästan som en hälsning.

Tack för allt, lille vän.

Det är svårt att leva utan hund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

343 kommentarer på “Tack för allt, lille vän”

 1. Åh vad sorgligt.. Stackars liten Melker. Men han verkar ha haft ett väldigt fint liv hos er <3

  1. Blev så fruktansvärt ledsen för er nu. Frös till is när jag läste rubriken. Fy fan. Vad man älskar dom alltså. Beklagar verkligen <3<3<3

  2. Stunder då det saknas ord ❤️Sorgen och saknaden när en familjemedlem inte finns nära ❤️Han finns såklart alltid i ditt och era hjärtan. Uj vad det känns i hjärtat. // från Sanna, matte till den dansksvenska gårdshunden Vera

 2. Åh fy, vilken chock för er! Så sorgligt och hemskt för er allihop. Ta hand om varandra, var ledsna tillsammans och minns alla fina stunder med er fina hund.

  1. Det här gjorde ont att läsa. Hoppas han springer omkring i hundhimlen nu och har det hur bra som helst! Ta hand om dig och din familj Clara ❤❤❤

 3. Ååå, Clara så sorgligt! Vet hur det är och hur fort det kan gå. Kram till er allihopa. /Annika

 4. Jag är så ledsen för dig! Att förlora en husdjur är så sorgligt och smärtsamt. 🙁

 5. Åh nej, så fruktansvärt och vilken chock när man inte är beredd. Stackars Melker och stackars er :(. Kram!!

 6. Åh nej. 😭 blir helt tårögd, smärtan i att förlora en fyrbent familjemedlem på det viset känner jag allt för väl. Det gör ont så ont. Och vilken fin hund han var, med ett sånt rikt liv. Ta hand om varandra. Kram.

 7. Beklagar sorgen så oerhört. De är så viktiga familjemedlemmar, och det är så oerhört tomt när de försvinner 🙁

 8. Åå nej!! Så förfärligt sorgligt, Clara! Ber om styrka och hopp för er. Nu skuttar Melker i hundhimlen! Kramar

 9. Åh nej! Vad sorgligt, och så chockerande utan någon som helst möjlighet att förbereda sig. Tänker på er <3 Hoppas ni ses igen en dag.

 10. så enormt sorgligt. vila i frid du fina Melker. :((( <3 all omtanke till er i familjen också.

 11. Åh Clara, jag beklagar så er förlust! Att förlora sina fyrbenta vänner är så smärtsamt, kanske särskilt när det kommer så snabbt och dramatiskt som för lille Melker. Varma tankar till er i sorgen ❤️

 12. Åh så förfärligt. Saknar vår gamle hund varje dag fast än att han dog av cancer för snart tre år sedan. Just nu har jag inte möjlighet att köpa ny hund, men som jag längtar.

 13. så otroligt smärtsamt att mista sina fyrbenta bästisar, vet precis..:”( beklagar <3

 14. Massa, massa kärlek ❤️ Så oerhört sorgligt, finaste Melker ❤️

  Beklagar sorgen verkligen!

 15. Så ledsamt och sorgligt! Jag känner med dig och har varit i liknande situation några gånger och när en liten familjemedlem går ur tiden lämnar de ett stort tomrum och saknad efter sig.

 16. Åh så fruktansvärt! Gråter när jag läser det faktiskt. Livet ger och livet tar, fina lilla Melker, nu slipper du ha ont mer

 17. Åh Clara! Så hemskt, hemskt ledsamt.. Stora styrke kramar till dig och hela familjen. ❤❤

 18. Åh, jag känner så mycket med dig! Det är så hemskt när älskade husdjur dör, saknaden blir så enormt stor och tom! Jättekram!

 19. Så sorgligt. Nästan exakt samma hände våran älskade beagle för nära 4,5 år sedan. Jag vaknade av att han skrek till och inte kunde röra sig. Höggravid och chockad tog vi avsked av honom dagen efter. Minns fortfarande exakt känslan av hans öron och virvlarna i hans päls. Sorgen försvinner ju aldrig helt men mildras med tiden. Ta hand om dig och familjen, beklagar er förlust 🙁

 20. Åh beklagar er förlust av en kär familjemedlem. Det är så förfärligt sorgligt att låta dem somna in. Blir så enormt tomt hemma. Jag tyckte att jag hörde hundtassar på golvet i år framöver.
  Kramar i massor.

 21. Åh nej så hemskt. Jag är så så ledsen för din och hela familjens skull. Vilken tur att ni har fantastiska grannar och att ni hann säga hejdå.

 22. Men så hemskt Clara… Känner så med er… Även om det är svårt just när man förlorat sin familjemedlem, så brukar jag tänka att sorgen är ett bevis på den enorma kärleken man känner… All styrka och kärlek till er… <3

 23. Usch, börjar gråta när jag läser det här! Det är det värsta med pälsklingar, att man överlever dem… Det är lika jobbig varje gång! Man mister en familjemedlem, en anförvanter och en personlighet. Massor med kramar

 24. Åååh… Jag ropade rakt ut när jag förstod vad som hänt. Fina Melker. Beklagar verkligen. Har själv haft en hund som vi fick låta somna in när hon bara var 14 månader och det kändes som att sorgen alltid skulle vara avgrundsdjup. Men tiden läker faktiskt såren och jag är så tacksam att jag fick lära känna just Knodden även om det bara var för en kort stund. Nu har jag henne alltid med mig då jag tatuerade in hennes tassavtryck på min arm.

  Jag känner verkligen med er ♡

 25. Beklagar! Känner till känslan.
  Vår dansk-svenska gårdshund blev nästan 17 år.
  Trots att man vet att hundar inte lever så länge, så är det jättejobbigt när de försvinner.
  ❤️ till dig o familjen

 26. Jag förlorade min älskade hund på nästan precis samma sätt, en tumör som vuxit sig enorm och inget att göra. Jag hann inte ens säga hejdå. Sorgen blev svår att bearbeta för mig för jag hade så mycket skuldkänslor av att jag inget märkt. När jag nu läste ditt inlägg tänkte jag för första gången att sånt här kan tydligen hända, det var kanske inte mitt fel. Jag beklagar sorgen så väldigt mycket och önskar dig mer frid kring hur det blev, än hur det blev för mig.

 27. Åh nej vad hemskt 💔 men han har levt ett fantastiskt liv hos er, förstår att han lämnar efter sej ett stort tomrum och saknad

 28. Finaste Clara, så ledsen jag blir av att läsa vad som hänt. Så tråkigt, lille goa Melker som ju blivit en del av din blogg…
  Ändå så fint att ni alla kunde vara med på slutet, fast jag tänker förstås på Bertil o Folke som kanske för första gången får möta sorg på nära håll… Kramar och varma tankar till er alla.

 29. Åh! 💔 Jag har själv förlorat husdjur, bland annat en högt älskad hund, tidigare. Jag vet smärtan och saknaden. Tänker på er, 💕

 30. Åh nej va sorgligt. Vår 16 åriga katt fick somna in strax innan jul och det blev så extremt tomt. Nu står hennes urna på pianot och väntar på att kärlen går ur så hon får vila under sin syren. Massa kramar

 31. Mina varmaste tankar till dig och hela din familj. Outhärligt svårt att förlora en kär liten hund.

 32. Åh men fy, så hemskt och att det kom så plötsligt. Är så hemskt när man inte hinner förbereda sig. Jag får tårar i ögonen. Lilla Melker!

 33. Åh, det är så fruktansvärt när man hamnar där, i djurägandets baksida… Jag minns så väl hur det kändes för drygt två år sedan när vår älskade Bella fick somna in. Bortsett från sorgen vilar ansvaret tungt på en vid sådana tillfällen och att vara Gud och styra över liv och död är långtifrån så kul som man kan förledas att tro ibland. Jag beklagar er sorg och hoppas att den så småningom läker ut i fina minnen och glädje över den tid ni fick tillsammans.

 34. Det är så fruktansvärt hemskt att förlora sin bästa vän. Jag känner med er och beklagar sorgen.

 35. Så fruktansvärt, fast man vet det händer förr eller senare. Mina ögon fylls med tårar, då ledsen känslan svämmar över… Vila i frid och lev lyckligt i hundhimlen. Kram till familjen❤❤❤

 36. Vet hur hemskt det är ;(. Vill tipsa om en bok till barnen, får hundarna korvar i himlen. Har inte självt behövt använda den till vår son (då han var så superliten när vår vovve fick somna in) men det kommer nog snart ske. Fått höra att den är bra. Kramar till hela familjen. “En hund är så mycket mer än bara en hund”

 37. Gråter av medkännade💔Vi tog farväl av vår älskade vän sen 15 år för snart 2 år sen.
  Tänker på er och skickar styrkekramar💕

 38. Åh vad sorgligt. Känner verkligen med dig❤️ En familjemedlem som alltid finns där med kärlek även då man själv är sur och trött. Många kramar ❤️

 39. Jag beklagar er stora förlust och skickar en enorm kram till hela familjen. Så oerhört sorgligt och traumatiskt.

 40. Åh, vilken sorg att bli av med en familjemedlem på det viset.
  Det negativa med djur är ju att de in i det sista försöker dölja när de är sjuka och har ont. Förstår ju att det är en försvarsmekanism, men för husdjur hade det ju varit bättre om de “sa till”.
  Kram på er, hoppas att de glada minnena snart tar över sorgen!

 41. Åh nej! Käre lille Melker! Så chockerande. Men också skönt att han inte behövde gå med lång leda och fick va omgiven av hela sin flock till slutet! Har själv en 15årig vovve som funnits i mitt liv sedan jag var 11 och det är så jobbigt att veta att en dag kommer han helt enkelt inte finnas här. Man är både så tacksam för tiden men också rädd för slutet. Stora kramar till hela familjen! Ta hand om varandra lite extra! <3

 42. Åh Clara, det gör så ont så ont när de lämnar en. Och mitt i bebistid, när hela familjen ska få lugn och ro och glädje.

  Minns att er Melker hade ett underbart hundliv, att han fick bo ute på landet, med mängder av kärlek och nya små flockmedlemmar att ge och få ännu mer kärlek av.

  På något sätt tar man sig igenom den första slitande tid av sorg, för att man måste. Var rädd om dig själv nu och ta hand om er alla.

 43. Ta hand om er! Vi fick ta bort vår Ozzie förra veckan och det är så tyst. Förstår att det var en kär familjemedlem hos er!💕

 44. Men så fruktansvärt! Vi hade vår älskade kattiluring som var med om nästan samma sak och som inte kom hem från veterinären.
  Hon är begravd bland vitsippor och påskliljor vid vårt hus. Alltid med oss ❤

 45. Kram! ❤️❤️❤️
  Min bästis mellanpudeln Nellie 12 år lämnade plötsligt i augusti pga två stora (oupptäckta) tumörer i levern. Hjärtat brister.💔💔💔

 46. Så tråkigt. Det är det värsta med fyrbenta vänner – att man måste ta farväl av dem. <3

 47. Åh nej så fruktansvärt! Gråter när jag läser och minns när min älskade hund dog för 10 år sen. Jag är så ledsen för er skull!❤

 48. Åh herregud så sorgligt. Jag sitter här och gråter över ditt inlägg. Vet precis hur det känns. Det är ju en familjemedlem. Kram fina Clara. ❤️❤️❤️

 49. Men så hemskt, och att det gick så fort, vilken chock <3 vi har en 2 årig mops som också heter Melker. Jag ber för er och er Melker.

 50. Vad ledsamt, han verkade så underbar och charmig och jag har älskat att se alla fina bilder på honom. Kramar till er❤

 51. Beklagar sorgen Clara, liknande scenario skedde hos oss i tisdags och vi förlorade vår Dobby helt oväntat. Du har mitt varmaste deltagande!

 52. Det är så fruktansvärt tufft när husdjur dör. Spelar egentligen ingen roll om det går fort eller om man hinner förbereda sej.
  Beklagar verkligen er sorg!
  Kram från en annan husdjursägare

 53. Jag blir så chockad och ledsen när jag läser, sänder varma tankar till er. Frös till vid rubriken. Har haft många djur så kan föreställa mig er smärta. Känner enormt med er. Vila i frid fina Melker. Kram

 54. Oj så tråkigt, men skönt att ni fick vara med honom till slutet.
  Varm kram till dig och familjen

 55. Ånej vilken mardröm!!! Har själv en äldre hundfarbror och undrar hur länge jag får behålla honom. Men sicken rar hund han var bästa lilla Melker. Vila i frid lilla vän, nu slipper du i alla fall ha ont och tack för att vi fick följa dig på bloggen, blev så glad varje gång du var med. Det är sorgligt som attan när bästa djurkompisen dör och ännu värre kanske när det kommer så plötsligt, utan förvarning. Jag känner med dig.

 56. Åh! Vad hemskt. Känner med er! Min lilla gårdshund är en del av vår familj just eftersom att du berättat om rasen och hur härlig Melker verkade vara.

 57. Men kära du så vansinnigt hemskt. Och traumatiskt att det gick så fort. Jag var med om samma i somras. Helt fruktansvärt är det. Tomheten. Det gör så ont. Ta hand om er.

 58. Beklagar sorgen, Clara. Av det jag läst om Melker är jag säker att han haft ett fantastiskt liv med er.
  Vila i frid, Melker!

 59. Beklagar förlusten av er lille vän. Tomheten. Men Melker har det bra nu.
  Att inte låta de lida, det är det ansvar vi tar på oss när vi “skaffar” djur…hur ledsamt det än må vara.

 60. Åh, nu gråter jag också 😭 Min stora fasa när den dagen kommer här.
  Stor kram till er ❤️❤️❤️❤️❤️

 61. Usch, så sorgligt. Mina tårar rinner och jag har svårt att läsa. Jag har en hund som är 15 år och jag vet att denna hemska dag kan bli när som helst. Er Melker har levt det bästa hundlivet man kan ha, men det är ändå ytterst tungt att ta farväl av sitt älskade djur. Jag skickar massor av kramar till er alla.

 62. Vet tyvärr precis hur fruktansvärt det är. Man får bara försöka fokusera på tacksamheten över den lyxiga gosetid man haft tillsammans. Beklagar sorgen.

 63. Jag beklagar verkligen sorgen. Man älskar sina pälsklingar på ett så kravlöst vis. Det är ingen relation med en massa ärr, som stötts och blötts. Som gått upp och ned och hela tiden växt och förändrats. Den är omedelbar, okomplicerad, helhjärtad och livslång. Det är bara den där förbannelsen att deras liv inte är lika baskade långt. Så sorgligt att han var tvungen att gå nu.
  Vila i ro.. och läk i ro..

 64. Åh jag beklagar sorgen så mycket! Sorgen efter de fyrfota är fruktansvärd.

  Min hund gick bort på nästan exakt samma vis. Chocken var total även fast han var rätt gammal.

 65. Gråter med er. Kan tipsa om att läsa Adjö herr muffins och Får hundar korv i himmelen med barnen.

 66. Jeg finner fortsatt hår fra den siste hunden vår, ti år senere. Plutselig har en skihanske eller en eske tatt vare på et lite minne. Etter hvert blir det mindre vondt og mer fint. Og tenk så fint Melkers liv har vært på landet med familien!
  Klem fra en dyrevenn til en annen.

 67. Åh känner igen känslan så väl. Hände för oss för två månader sedan och jag blir ledsen på nytt bara av att läsa din text. Stor kram

 68. Styrkekramar till er alla.
  Har själv varit med om detta: skulle in med en hund för koll efter en stukad tass. . Fick e tfn samt till vetten ta med den andra, då han inte alls varit sig lik sista två veckorna… prover, röntgen… stor tumör i magen som börjat trycka undan organ. Bara att avliva honom med hans huvud i vilande mot våra ben…. 🙁 första gången vi behövt avliva akut: annars har man ju vetat att hunden t ex börjar bli gammal/ sjuk osv osv o kan “förbereda sig”…. så vi kom dit med två hundar. Kommer hem med en och ett tomt koppel. Sörj o minns: i era hjärtan finns Melker alltid kvar med fina minnen. Kram!
  (PS: Hur gammal var Melker? DS)

 69. Så hemskt ledsamt, Clara! Vad är det dom brukar säga, hunden är med dig en del av ditt liv, men du är hela hundens ❤️

 70. Men fy vad hemskt! Beklagar sorgen 🙁
  Han har ju varit så självklar på dina fina bilder här inne på bloggen så det kommer ju bli konstigt även för oss läsare, det kommer ju saknas något!
  Kram på er!

 71. Fina Melker🐾Förstår din sorg, en hund är en familjemedlem.
  Tårarna rinner på mig med när jag tänker på er sorg. Min Dansk-Svenska hund överlevde en 15cm stor tumör i buken med nöd och näppe. Massor med kramar till er alla.

 72. Jag förstår såväl den saknaden och sorgen ni känner nu. Det är ju trots allt familjemedlemmar..
  Nu är det två och ett halvt år sedan våran första tik gick bort iav cancer i lymfkörtlarna, men det gör lika ont i dag att tänka på det.
  Smärtan bleknar aldrig, men det blir mer sällan man tänker på det. Första året efter att hon gick bort var jag helt förstörd och bara grät för minsta lilla. Jag beklagar er sorg!

 73. Det gör så ont att säga hej då till sina husdjur. ❤️ Sitter med tårar i ögonen efter att ha läst inlägget. Fina Melker!

 74. Blir så ledsen för er skull! Det är inte så mycket jag gråter över men nu har jag gråtit en stund över en hund som jag aldrig träffat.

 75. Å vad jag känner med dig Clara! Sa hej då till min älskade labbe för två år sedan och saknar henne fortfarande…

 76. Åh nej.. så sorgligt. Vila i frid charmigaste, bästa och mest underbare Melker, du kommer alltid finnas i allas våra hjärtan. Så tomt utan dig .. men tror att du ligger där på din favoritplats i soffan även nu när du vandrat mot ljuset. Beklagar er sorg..

 77. Oj så tråkigt! skönt ändå att ni kunde vara med honom till slutet. tröstekramar till dig o familjen

 78. Åh, så svårt och fruktansvärt. Ett älskat husdjur glömmer man aldrig. Beklagar sorgen!

 79. Oh vilken stor stor förlust av kär familje medlem. Men även för mig som följare. Mitt fulla deltagande till dig och din familj. Må Melker vila i frid fri från plågor. Men lämnar efter sig stor saknad för er men även för oss som följer.

 80. Åh Clara! Vi känner inte varandra, men ändå har vi så mycket gemensamt. Jag förlorade t.ex också min mamma när jag var yngre, innan jag fick mina barn. Och nu även detta. Min andra graviditet, som jag var så lycklig över, blev också förmörkad av att vår älskade hund, som vi nästan har behandlat som vårt första barn, gick bort helt utan förvarning. Jag får tårar i ögonen när jag tänker på hur du mår nu. Det som tröstade mig och som kanske också kan trösta dig med tiden, är just att det gick snabbt. Man slapp fundera över pengar, operationer, långvarig smärta och medicinering. Pang bom, en del av hjärtat rycks bort som ett elakt plåster. Och vår äldsta son var med, för vi hann inte göra det annorlunda. Vi begravde i kullen på farmor och farfars gård, vid vinrankorna. Man glömmer dem aldrig. Det är något de som inte har djur förstår. Hur djup den kärleken faktiskt är.

 81. Åh vad tråkigt! Jag beklagar. Skönt att han inte verkar ha lidit av sjukdomen tidigare iallafall. Kram

 82. All styrka och kärlek till er. Djuransvarets baksida. Sörj tills ni känner er klara å lyssna inte på idioter som säger att det bara är en hund. En hund är mer än bara en hund. En hund kan bli ens barn, barnens storasyskon och ens bästa vän. Så ledsen för er skull. Ta hand om varandra. ♥️

 83. Åh, Clara! Rubriken fick mig att utbrista NEJ, för jag visste vad som skulle komma. Vilket rent helvete. Massor med kramar till er alla.

 84. Åh så sorgligt. Tårarna trillar. Så hemskt och så tomt. Har själv en DSG som är drygt ett år.
  Stor varm kram ❤️🐶😢

 85. Så fruktansvärt sorgligt. Får ont i magen bara av tanken på den dagen när jag smeker min hunds silkeslena öron för sista gången. Många tröstekramar till er ❤

 86. Ååå det är så sorgligt 😢😢

  Dessa underbara familjemedlemmar lämnar så stora och fina avtryck, därför gör det obeskrivligt ont.

  Tänker på er i familjen.

 87. Åh nej så fruktansvärt sorgligt. Fina Melker. Beglagar er förlust och skickar många kramar ❤️

 88. Melker ❤️
  Så ledsamt när ens fyrbenta familjemedlem går bort. Men tänk vilket fint liv han fått leva med er. Beklagar er sorg!

 89. Detta fick mig att börja storböla. Har två tanter här hemma på snart 11 år, hemskt att veta att det snart är deras tur.
  Beklagar <3

 90. Åh 😭💔

  Jag är själv helt söndergråten över att vi tvunget fick låta vår älskling somna in idag. Dottern är 5 år och katten var hennes “storasyster”. Att också ta emot sorgen över vår förlust från ens barn är ju fullkomligt olidligt 💔

  Jag har gråtit så mycket idag att käkarna värker och huvudet är tungt.

  Önskar dig lindring i din sorg, Clara. Jag delar den, i samma stund, för en annan 4-bent familjemedlem 💔

  Kram

 91. Beklagar verkligen sorgen.
  Att få ha hand om djur är en ynnest, men det är alltid lika svårt när livet tar slut.

 92. 💔 Nej, det var hemskt att höra!😢 Måste minnas bara alla de år som han fick ta emot er kärlek och omsorg samtidigt som han litade på er med 100%. Hundarna är så härliga djur då de ger sina liv fullständigt åt ägarnas ansvar och litar på oss även om de skulle vara sjuk. Och viftar svansen ännu på sista stunderna. Jag höll om vår hund då hon fick somna in och hon skulle slicka mig ännu på sista sekunderna. ❤ Man glömmer aldrig sin hund! ❤
  Mina barn fick rita en hejdå-tack-kort som de fick lägga i grav, och dottern gjorde också en halsband. De fick också ett foto av hunden som minne att ha i sitt rum. På det sättet är de med i hela sorgprosessen samt lär sig att behandla döden bättre.

 93. Beklagar sorgen, en hund är en nära familjemedlem <3 Han hade nog ett väldigt fint liv där ute på landet med er iallafall.

 94. Åh herregud, vad fruktansvärt! Jag är såå ledsen för din skull och tårarna rinner här för fina Melker och din familj <3 <3. Jag har tre underbara hundar varav den äldste är över 13 år gammal och lever på lånad tid. Men jag har i alla fall haft tid att ställa in mig på det och ta farväl och kela extra med honom. Jag kan inte föreställa mig hur jobbigt det måste vara för er när det går så fruktansvärt fort…
  Skickar styrkekramar och om du inte har läst den så kan https://www.rainbowsbridge.com/Poem.htm vara en fin tröst i din sorg.

 95. Mina varmaste tankar till er ❤ Samma hemska drabbade vår hund Ludde härom året, helt oförberett. Det finns inga ord, en kär familjemedlem fattas oss varje dag men lever vidare i fina minnen. Kram ❤/ Carina Vestin

 96. Usch, så fruktansvärt sorgligt, vilken chock. Är så ledsen för er skull. Även vi läsare kommer att sakna fina lilla Melker som förgyllde blogginläggen. Ta hand om er!

 97. lille Melker ❤️! Att skiljas från sin lille kompis är så tungt! Krama på varandra! Tröstkramar från vår familj som också förlorat två små kompisar.

 98. Så sorgligt!!😭 Livslängden på våra älskade husdjur är alldeles för kort.. Det är det enda negativa med husdjur…💕😭😢

 99. Åh, så utrolig trist å høre. Og enda mer forderdelig når det skjer så fort og uventet. Melkers vennlige personlighet formelig lyser gjennom bildene. Sender dere mange klemmer <3

 100. Åh! Vet hur det känns! Så sorgligt och svårt. En medlem av familjen och tomrummet blir stort. Styrkekramar ❤

 101. Åh vad fruktansvärt smärtsamt! Tänk vad livet ger och livet tar, motsatser ofta så nära varandra. ❤️❤️❤️

 102. Hemska hemska sak att gå igenom 🙁 har just nu en väldigt magsjuk, väldigt gammal livskamrat här vid mina fötter och vet inte om det här kommer gå vägen. Att förlora en hund är fruktansvärt. Lider med er av hela mitt hjärta.

 103. Usch och fy så fruktansvärt sorgligt att läsa! Lider med er… Varför är det nästan alltid så att ett liv släcks i samband med att ett annat tänds? Som att det nya lilla livet ska få en skjuts av den själ som inte längre finns. Ta hand om varandra ❤️

 104. Nej, vad hemskt, vad ledsen jag blir för er skull. Vet hur det är att förlora sina älskade vänner på fyra ben. ❤️

 105. Lille Melker, vilket fint hundliv han haft hos er men vad snabbt det kan ta slut. 🙁 Tur att ni har ett nytt litet människoliv som skänker glädje i det tunga.

 106. Så kolossalt sorgligt!!
  Jag förlorade själv en älskad tasskompis i februari.
  Fy, så ont det gör!
  Varmaste kramen till dig och familjen!

 107. Åh vad himla hemskt. Tänker verkligen på er. Att förlora sin älskade hund precis efter man har fått en ny liten familjemedlem, känslorna måste vara helt upp och ner!
  Hoppas ni kan finna ett lugn mitt i detta, det verkar som han har haft ett otroligt fint liv hos er.
  Styrkekramar!

 108. Fy vad sorgligt. Känner med dig som tidigare hundägare. Lenlapparna till öron. Dunket av svansviftningar i golvet.
  Vila i frid lelle vofsen. Må alla dina favoritplatser i hemmet påminna dina närmaste om ditt livsnjutande väsen.

 109. Jag känner med dig! Den första april gjorde vi en liknande resa med vår katt. Det ekar tomt i huset och hjärtat sväller över av sorg. Jag känner med er!

 110. Åh vad hemskt, beklagar verkligen! En familjemedlem som slits bort. Tänk vilket fint liv han haft hos er, drömlivet! <3

 111. Åh Clara! Att förlora en så nära vän som är högt älskad är så oerhört smärtsamt. Tänker på er alla!

 112. Det plötsliga gör det också så overkligt. Han är hos er och ser er sorg.
  Varm kram ❤️

 113. Åh, Clara, jag lider med er. Samma med min älskade lilla Elsa för 2,5 år sedan. Chocken den första tiden. Sorgen och saknaden som finns kvar, alltid. All kärlek.

 114. Så obeskrivligt ledsen jag är för er skull. Sorgen efter ett djur som har varit en familjemedlem är fruktansvärd.

 115. Det gör så ont när en fyrfota vän lämnar , att man tvingas släppa taget. De är ju en del av mig/familjen. Men han har det gott där han är nu. Inte ont, njuter av våren och håller ett vakande öga på er. Kram

 116. Enda trösten är att veta att Melker inte har ont mer, att han nu springer omkring i hundhimlen och är frisk och kry! Han, liksom min egen hund, möter oss en dag vid regnbågsbron! ❤

 117. Här rinner tårarna för fullt. Igenkänningen är stor. De gör verkligen allt för oss våra ❤️ fyrbenta. Att få dela livet är fantastiskt och så otroligt smärtsamt för de har alldeles för korta liv. Styrka och ❤️ till er! Det blir extra mycket omsorg till min gamla fyrbenta här ikväll. Man vet aldrig hur länge man får.

 118. Nä fy så sorgligt! Det där är ju verkligen baksidan med de där älskade fyrfota familjemedlemmarna. Att dagen kommer att ta farväl. Vet allt för väl hur ont det gör o nävar för dagen det är dags igen. Sörj allt du behöver. Beklagar verkligen

 119. Åh vad sorgligt! Så plötsligt också. Han har haft det bästa hundliv hos er, det är jag helt säker på! Kram!

 120. Å, det borde vara förbjudet…. vilken sorg…
  Det är verkligen en miss av Skaparen att människans bästa vän bara lever en bråkdel av en människas livslängd…
  Vi hundälskare får sörja så många gånger under ett liv.

 121. Nej! Sitter och gråter när jag läser detta. Så tråkigt att höra, beklagar förlusten ❤️

 122. Åh fy vad jag känner med er.
  Ska hem och krama min tax-blandning Flora nu.
  Stor kram ❤️

 123. Tårögd över att läsa dina ord. Så ledsen med er. <3
  Och ofrånkomlig igenkänning. Jag har aldrig gråtit så mycket som när vår gamla katt somnade in. Sorgen efter ett husdjur så ren och i direkt förbindelse med hjärtat.

 124. Men fy sjutton. Den sorgen, där har jag varit med flera älskade djur. Tack för alla fina bilder genom åren. Vila i frid fina lilla hund!

  Ps Var själv med om ett plötsligt och chockartat dödsfall
  för några år sedan och fick rådet att bära med mig druvsockertabletter just för att undvika “dippar” just när allt är nytt och chockartat i början och man kan bli lite darrig. Förhoppningsvis har ni folk runt om som hjälper er och avlastar med det praktiska lite. Beklagar verkligen. ❤

 125. Lider med er! Extra jobbigt att det gick så snabbt, och säkert hemskt för killarna. Men vilket fint liv Melker verkar ha haft.

 126. Känner med er…😔
  Saknaden efter en hund är väldigt stor, för det är ju en familjemedlem.
  Miste vår goe Charlie för fem år sedan och saknar honom mycket fortfarande, även om det mildras med tiden.
  Har alltid varit så kul att läsa om Melker, verkligen låtit som en toppenvovve!
  Stor kram till er❤️

 127. Det är så bedövande overkligt när det händer. Går inte att ta in riktigt. All värme till er i er sorg och saknad.

 128. Så otroligt sorgligt och smärtsamt att förlora ett djur. Nu hade Melker det bra ända in i det sista, och det får ändå vara en liten tröst i sorgen.

  Ta hand om er och tillåt er att sörja.
  Kram

 129. Åh nej ! Så fruktansvärt ledsamt. Det är så hemskt när våra fyrbenta vänner lämnar oss. Av det du visat upp och skrivit om honom under åren så verkar han ha haft det fantastiskt bra. Kramar till er.

 130. Stackars Melker och er. Alltid fruktansvärt att förlora en familjemedlem, även en fyrbent. Nu har han i alla fall inte ont längre och han verkar ha haft ett toppenliv ❤️

 131. Åh vad sorgligt! Förlorade själv min fina hund nyligen och saknar henne varje dag. Vilket fint liv Melker fick som fick bo hos er. Stor kram
  Hanna i Melbourne

 132. Åh fina Melker! Gjorde ont i hjärtat att läsa. Men han har de fint i hundhimmeln nu <3

 133. Fan. lilla älskade Melker. Jag kände ju inte ens honom men sitter här på bussen och gråter.

 134. Jag beklagar sorgen ❤️

  Vi förlorade vår ena katt i akut njursvikt för några år sedan och det var hemskt.. Han var pigg ena dagen andra dagen hittade vi honom sittandes stel som en pinne och en massa pölar i lägenheten av galla som han spytt upp under några timmar. Vi åkte in akut och röntgade men vi insåg snabbt att han inte gick att rädda så han fick snabbt somna in på plats..

  Att få möjligheten att ha glädjen över husdjur är fantastiskt härligt och på samma gång lite ledsamt då man endast har dem till låns. Ett fantastiskt lån ❤️

  Ta hand om er!

 135. Åh Clara ❤️ Fy så ledsamt! Har själv en liten gårdshund på 2 år och fasar resan inför dagen hon inte finns hos mig längre.
  Melker kunde inte önskat sig ett bättre gårdsliv än vad han fick hos dig ❤️

 136. Sitter å tjuter på jobbet. Det. Gör. Så. Ont att behöva säga hejdå till en familjemedlem. Jag sänder er alla kramar ni kan tänkas behöva. Å en puss till Melker där han är o slipper ha ont.

 137. Så oerhört ledsamt😔när djur försvinner ur ens liv värker det i själen❤️

 138. Så sorgligt! Och så plötsligt! Jag har aldrig haft hund, men katt, och det är bland det sorgligaste jag har varit med om när vår katt dog. Det var på morgonen och väldigt likt det som hände Melker. Plötsligt skrek hon bara och sen var hon borta efter en stund. Jag grät hela dagen i skolan, men det var bättre än att vara hemma. Min bror och jag ville inte gå hem för det var så tomt. ❤️
  Känner med er!

 139. Jag är så ledsen över att du förlorat din lille vän! Men så fint att han fick känna sig så älskad ända till slutet. 💕

 140. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 141. Jag lider så med er! Den är så ofantligt svår, dagen som man vet ska komma. När det inte finns några andra alternativ än att låta dem gå. Men det är också det finaste man kan göra. Att låta dem slippa lida. Alla fina minnen lever i hjärtat. Stor kram till er! ❤️❤️❤️

 142. Så ledsamt! Tänker på er. Det blir så oerhört tomt när de försvinner. Vilken ynnest ändå att få ha delat liv med en liten hund som kunnat ge och ta emot så mycket kärlek under sitt liv. Jag är säker på att min Banjo tar hand om Melker nu, och visar var de bästa sovställena i solen finns.

 143. Så väldigt, väldigt sorgligt… Och vilken chock för er!

  Men vad många fina år ni fick tillsammans med Melker ändå och att han fick ha sin flock hos sig på slutet ❤

 144. Stora varma kramar till er alla. Har själv fått säga adjö till djur jag haft länge. Det är så jobbigt!!

 145. Det är alltid så otroligt ledsamt när ett älskat husdjur lämnar familjen. Kram till er 💕

 146. Beklagar sorgen.

  Gud vad jag grät av ditt inlägg.

  Har precis förlorat en hund i min närhet som betydde mycket för mig och familjen då vi passade den ofta.

  Precis samma sak hände med den hunden.

 147. Beklagar sorgen ❤️ Vår terrier dog för snart femton år sedan, men vi tänker på honom och pratar om honom ofta. De är små liv men de gör stort avtryck i ens hjärta ❤️

 148. Men åh, hjärtat brister! Fina lilla Melker <3
  Lyllos er som fick ha honom en stund på jorden ändå.

 149. Även om man ju vet att den dagen måste komma, så är det så svårt… Tungt att förlora en familjemedlem, och det blir så tomt… ♥️

 150. Mina ögon tåras när jag läser detta. Det gör så ont att förlora en fyrbent vän.
  Kram

 151. Så ledsamt att höra, jag beklagar verkligen! Har haft hundar i hela mitt liv, och när det där ögonblicket kommer när man måste ta bort en vovve så går hjärtat sönder!
  All kärlek till dig Clara och hela din familj!! Försöka att minnas det goda och alla fina stunder!
  Stor Kram
  //Berith

 152. Stor kram❤️
  Mina föräldrars katt fick också somna in nyligen. De betyder mycket våra kära husdjur!

 153. Tänker mig att Melker väntade tills den yngsta kommit till ro innan han lämnade er. Han höll ut för att se till att flocken hade det bra.

 154. Vila i frid fina Melker. Tårarna rann när jag läste vad som hade hänt. Skönt att vi alla vet att Melker har haft ett underbart liv i er familj. Varm kram till er alla. <3 <3 <3

 155. Var inte så ledsna,
  jag sover inte
  Jag är tusen vindar som blåser,
  jag är diamantglittret på snön,
  jag är solsken på mognat vete,
  jag är det milda höstregnet mot din hud.
  När du vaknar i gryningsdunklet
  är jag det lätta suset av fåglars flykt
  och sången om ett annat liv.
  Jag är de milda stjärnorna
  som lyser dig hem i natten.
  Var inte så ledsna,
  jag är hos er,
  jag är i ljuset,
  jag är fri!

 156. Beklagar sorgen <3 Har verkligen uppskattat hans närvaro på bloggen.
  Vet själv hur hemskt det är när det bara händer som blixt från klar himmel.
  Min glada, energiska lilla katt Selma hade ett okänt medfött hjärtfel som slog till från ingenstans en vecka innan hon skulle fylla ett år. Från att ena minuten studsa mellan golv och tak till att nästa ligga och kippa efter luft. Snabb resa till vet. spelade ingen roll för det fanns inget att göra.
  Men vi vet iallafall att dom haft ett fantastiskt liv fullt med kärlek in i sista stund <3

 157. Oj nej vad ledsamt, blir helt tårögd. Fina, fina Melker. Beklagar sorgen, verkligen. Stor kram!

 158. Åh Clara, jag gråter när jag läser det här. Så ledsamt och sorgligt med finaste Melker! Djur betyder så mycket och det är så hemskt när dom inte får
  finnas hos en längre. Nu springer han i hundhimlen! All kärlek till er! Kram ❤️

 159. Åååå neeej! Så hastigt det gick. Sorgen och saknade är säkert stor! Det var en mycket fin Melker, med stor personlighet! <3

 160. Clara, jag är så ledsen att höra detta. Jag beklagar verkligen. Melker har gett oss alla så mycket glädje. Han kommer bli otroligt saknad.

  Jag hoppas att ni får sörja honom i lugn och ro och låta det ta den tid det tar.

  Kramar

 161. Åh, läser detta på jobbet och sitter nu här och gråter. Lider så med er! Fasar för den dagen då det händer min älskade vovve. Finns inget värre än sjuka eller skadade djur, så hjälplösa och oförstående. Fy tusan 🙁

 162. Fy fasen vad tungt. <3 Beklagar sorgen. Har förlorat tre älskdade hundar i cancer. Sista för ca 2 år sedan nu. Så jäkla hemskt. Första föll bara ihop, inre blödning pga cancer i tjocktarmen. De andra två fick vi två månader med efter beskedet innan dem somnade in. <3 Cancer är hemskt. Hoppas slippa det nu med min fjärde hund, nu har jag bytt foder. Kör nu färskfoder och forskning visar att det är mycket lägre risk för typ alla sjukdomar då. Hoppas forskningen har rätt. Är jäkligt trött på att förlora älskade fyrfotade vänner i förtid <3

  Vila i Frid Melker och hälsa mina tre änglar när du kommer till hundhimlen. <3

 163. Jag beklagar sorgen så oerhört. Mina vovvar är 10 och 11 år och med varje grått hår som visar sig påminns jag om den dagen jag inte kommer ha mina bästa vänner vid min sida.

  Åh fina Melker. Nu springer du fritt på ängarna med alla andra hundar vi förlorat ❤

 164. Det här var verkligen mycket tråkigt att höra. Jag kan relatera till känslan av att förlora ett husdjur tillika en familjemedlem. Det är ju inte alls kul att gå igenom den sorgen. Så jag ger er mina djupaste kondoleanser.
  /Matilda

 165. åh NEJ, jag ropade verkligen det rakt ut, råkade läsa bloggen i omvänd ordning och undrade vad för sorgligt som hänt men kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig att det skulle vara melker. ÅÅÅÅÅH det är så förbannat VIDRIGT att mista sitt husdjur, eller ja vad man än mister såklart, men kan relatera så starkt för jag tog bort min älskade älskade vän i höstas. var dock mer något som vi visste skulle ske när som helst, att hans hjärta inte skulle orka mer, så det var inte lika chockartat som det måste varit för dig. men ändå, det går ju inte att förbereda sig. saknar honom så. förstår att melker är otroligt saknad. sörjer med er <3

 166. Så ledsamt. Min taxvän gick bort på samma vis. Det hände ute på promenaden på hennes favoritställe. Jag tror att det var meningen att hon skulle få gå sin sista promenad där. 🙁 Nu 14 år senare har jag skaffat en ny hund. Också en tax. Ha det fint.