Tältmöten och djurhägn

I torsdags åkte jag till Lappis över dagen. Det var flera år sedan jag var där sist så det var fint att vara tillbaka.

Lappis är samma som lapplandsveckan som är samma som norrlands största kristna konferens. Väldigt mysig. Hit åkte jag med mina kompisar när jag var nyfrälst i nittonårsåldern. Hade många fina möten och upplevelser. I år firade konferensen 100 år!

Vi började med morgonmöte i stora tältet.

Gick sedan över till barnens tält. Det var världens drag därinne. Blir så glad över allt fint, roligt och vettigt de ordnar för barnen.

Passade såklart också på att besöka loppisen som fanns på området

Barnen hittade en stor sten att bestiga

Sedan ville alla få ansiktet målat med en krokodil.

Stina, Ulf och jag sökte skuggan

Och när både vi och barnen började bli lite trötta av tusentals besökare tog vi en avstickare till Lycksele djurpark. Där har jag inte varit sedan mellanstadiet typ. Så det var fint.

Vi tog det lilla tåget och fick kolla på björnar, älgar, myskoxar, visenter, sälar och mycket mer. Djurparken är specialiserad på nordiska djur. Det sämsta och det bästa är att hägnen är så stora att man inte alltid får syn på djuren. Men vi hade tur!

Peppade barn och peppad mamma.

Sedan gick vi till Lyckolandet där vi åkte bergochdalbana. Vi fick åka hur mycket som helst. Det var knappt en själ på parken eftersom alla verkade ha åkt till Lappis.

Här ser ni töntmamman som måste hålla fast sig. Jag som alltid åkt de värsta attraktionerna känner nu hur det pirrar i magen av en sväng med larven.

Barnen hoppade i hoppborgar, klättrade i klätterställningar och åkte linbana över vattnet. Det gjorde jag med. Och plurrade till på köpet nästan.

Jag bor i den här klänningen nu. Så skönt när man köpt en festklänning och festerna är över och man kan börja ha den när som helst och det inte gör någonting att klänningen förlorar sitt festvärde på grund av det.

Vi stannade tills det stängde. Elle drog Bertil och Ulf i skrindan.

Hejdå. Vi kommer tillbaka snart igen.

Vi avslutade dagen med ett besök på Hotell Lappland för en middag. Det kryllar av tyskar på sommaren.

Jag tog en bricka med norrländska specialiteér. Som rensalami, rökt hjärta och rödingrom. Så himla gott.

När vi ätit oss proppmätta rullade vi hem i kvällen. Tacksamma efter ännu en sommarlovsdag värd att lägga på minnet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Tältmöten och djurhägn”

 1. Till lapplandsveckan åkte alltid våra grannar Greta och Valfrid under 70 talet. Jag minns att de klädde sig så fina i kostym och blommig klänning .

 2. Men vad synd att jag inte såg er på lappis, det hade varit roligt att säga hej irl till er!
  Vi stannade hela kvällen och såg Carola. Superbra konsert.
  Kram på dig🤗

 3. Hör inte i inlägget men du hade ett tag sedan en linsgrytarecept här på bloggen men nu hittar jag den ingenstans. Det var med ris och någon bröd och avokado och koriander om jag minns rätt. Kan du snälla hitta den till mig? Den såg så god ut!

 4. Åh vad mysigt. Skulle kunna vandra upp genom hela landet för den tallriken känner jag nu…
  Jag undrar om du har lust att blogga om hur ni tänker kring barnuppfostran och din tro, hade varit så otroligt spännande att läsa om! Är själv inte troende på det… traditionella sättet (om det ens finns ett sådant), och har inga barn (ännu?) men är ändå jättenyfiken kring den här typen av frågor.

  Tack för en alltid lika varm och intressant blogg <3

 5. Mina barn var på lappis tis-tors med sin farmor och farfar 😊 Jag var inte lika käck som du, orkade ej gå på tältmöte med 4-månaders bebis!

 6. Döm om min förvåning när två av mina favorit-influensers plötsligt passerar mig på väg till barntältet på Lappis! Blev så starstruck att jag inte förmådde heja och berätta att din blogg är ett guldkorn i småbarnsvardagen 🙂 Heja dig Clara!!

 7. LAPPIS <3 så roligt att säga hej och prata en stund med er på Lappis.

  Som Lyckselebo vill jag också tipsa om att pricka in rovdjursmatningen när ni är på djurparken, då kommer djuren fram och djurskötarna berättar lite intressant fakta om djuren. Tror de brukar vara 15.00 om jag ej minns fel (men går att läsa på deras hemsida).

 8. Jag var också på Lycksele djurpark för några dagar sedan och vilken park! Min äldsta for också runt i den där larven i barnlandet men det var maken som var töntpappa och höll i sig 😂 Lilla Ulf ser ut att ha det gott där på armen! 😍

 9. Tack för din blogg! Dig kan man lita på, att det alltid kommer något läsvärt och vackert från. Och du är så himla fin i dina klänningar.

 10. Så härligt att du är så återhämtad från utmattningen Clara. För ett par år sen hade du väl inte orkat en enda aktivitet bland folk och nu gör du tre på samma dag! Det ger gott hopp till oss andra.

 11. Tack för din blog Underbara Clara! Läser den varje dag som motvikt till det ytliga som man kan läsa om på så många andra ställen. Keep up the good work!
  Hälsar en 65-åring😁

 12. Så här i efterskott , önskade du dig en flicka eftersom du klädde
  Ulf i gul klänning…

  1. Nu ska man ju inte lägga ord i andras mun och hoppa in oinbjuden i konversationer och så… men jag väljer ändå att svara å Claras räkning: NEJ.

 13. Fina bilder. Och du är så fin i klänningen. Jag längtar ut till landet. Bara positivt att bo så. Och sommaren är ju så härlig. Kram.