Vi står knapp ut

Jag började städa direkt jag vaknade imorse. Ända till halv tio ikväll höll jag på. Gnodde rent badrummet, såpskurade golven och dammade mattor. Tvättade fem tvättmaskiner och vek in världens största tvättberg. Det här var tredje dagen av städande. Men vi hade så igengrott hemma att det verkligen tog tid.

Men nu har jag badat, gjort härinpackning och gått en sväng i trädgården och plockat in rosor, akleja och jättedaggkåpa till nattygsbordet. Något vackert måste man ju belöna sig med efter allt slit.

Lillälsklingen sover så gott och vi vet knappt vad vi ska ta oss till. Han är så förtvivlat söt. Vi står nästan inte ut. Och jag har nog sällan sett någon mer förälskad än vad Folke är i sin lillebror. Och jag är kär. Oj så kär.

Njuter av att sova tillsammans. Somna med min hand om hans lilla fot. Känna hans fäktande armar och ben när han blir hungrig. Möta hans klara stjärnögon på morgonen. När han liksom upptäcker mig igen. -Jasså är du här? Så underbart. Tack för vänligheten.

Jag vill leva resten av mitt liv med näsan i hans halsgrop.

Himlen är regntung inatt. Och jag borde verkligen sova. För klockan är 01.20. Och vem vet när han vaknar och behöver ammas? Men jag kan inte. För jag vill bara ligga här och känna doften från det såpskurade golvet, rosbuketten på nattygsbordet och hans aprikosskimrande bebishud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Vi står knapp ut”

 1. Ah hur städar du din gamla trägolv och öka springor? 😊 precis köpt en gård och behöver råd?

 2. Ja, jag minns och saknar tiden då jag sov bredvid mina små. Jag tyckte det var underbart…. Var sak har sin tid. Numera sover vi inte ens på samma tider… 😉

 3. Du gör så rätt som njuter av lillkillen!! Min trea, minst och sist i barnaskaran, han fyller tio om drygt en vecka. Åren har gått så förtvivlat fort och alldeles nyss var han en mjuk och gosig bebis. Tack och lov är han fortfarande ”liten” och sover helst tätt intill mamma, så att jag kan sova med armen runt honom… <3

 4. Åh vad jag önskar att jag hade orken och tiden att storstäda hemmet. En av de bästa känslorna i världen, ett rent hem 🤗
  Jag får blunda och passa på att snusa min 11-månaders istället (när han sover). 💕

 5. Vilket underbart inlägg! När jag läser såna här inlägg kliar det lite i bebistarmen. Skönt med nystädat hus. Älskar den känslan när allt är rent och fint.

 6. Älskar när små barn ligger utsträckta på rygg och sover koncentrerat och tar emot all kärlek som en självklarhet.

 7. Så fint skrivet!
  Har min egna första nykläckta här hemma. Är så trött och min hjärna undrar hur jag ska orka flera år av sömnlöshet.
  Men så ligger han tätt tätt intill mig och har precis somnat från amningen. Och hans lilla hand ligger på mitt bröst. Då undrar jag istället hur mitt hjärta ska orka med all kärlek <3

 8. Så fint skrivet! Min lilla sover i bilstolen bakom mig men när jag läser detta så är det nästan så att jag vill stanna bilen och plocka upp henne bara för att få mysa med näsan i henna lilla mjuka halsgrop <3 Så mycket kärlek i dessa små liv <3

 9. Låter som att du är välförtjänt av belöning.
  Hur du väljer att belöna dig bestämmer du själv.
  Sova kan du kanske göra (vid ett annat tillfälle).

 10. Underbart fint! Igenkänningen är total när jag ligger här och läser med mitt egna älskade lilla 3-månaders knyte på armen ❤️

  Tack för din ljuvliga blogg!

 11. Min äldsta är 24 år och den yngsta 5 år, samt fyra syskon där emellan. Känner så igen det du skriver. Ännu är jag helt övertygad om att den där tiden med de små är den absolut bästa under alla ens år. Ännu har inget kommit i närheten. Men jag hoppas jag har fel🌸