Åh hjĂ€lp, jag tĂ€nker att jag ska hinna och orka blogga om kvĂ€llarna nu men istĂ€llet stupar jag i sĂ€ng. Helt matt efter att fullkomligt hĂ€ngett mig Ă„t allting somrigt man kan hĂ€nge sig Ă„t.

Anna med familj Àr hÀr och vi gör bara mysiga saker. LÄngfrukost.

Med nybakta frukostfrallor

Sömnlockiga barn

Och somriga buketter.

Vi hÀnger pÄ gÄrden och ligger pÄ filtar och lÀser medan ungarna har vattenkrig och bygger sina egna vÀrldar.

NÀr vÀrmen blivit för mycket har vi packat ner barnen i cykellÄdan och fyllt pÄ med handdukar och upplÄsbara flytgrejer och matsÀck. Och gÄtt ner till byns barnvÀnligaste badplats. För nÄgra timmars svalka.

Vi har ocksÄ spanat in odlingarna.

I Albin och Ulrikas ladugĂ„rd ska det bli packrum för vĂ„ra grönsakskassar. MĂ„ste bara rensas ut först…

Barnen gallrar morötter och proppar munnarna fulla.

Man fattar aldrig i juli hur vi ska kunna leverera grönsaker i mitten av augusti. Men det sÀger i regel bara PANG sÄ finns alla grödor dÀr.

Kusinerna har fÄtt trÀffa och gosa med fÄren och lammen som nu börjar vÀxa pÄ sig rejÀlt.

Vi har precis flyttat dem till en ny hage. Nu gÄr de nere vid sjön och har det gott.

Alla djur dras till Bertil. Han har en sÄdan lugn, varm energi. VÄr lilla yogi som sÀtter sig och mediterar var han kommer Ät, eller klÀttrar upp i ett trÀd och lÄter ooooooom, ooooooom, oooooom för sig sjÀlv i nÄgon slags sjÀlvlÀrd vedisk chantning.

Vi har plockat stora fÄng med Àlgört för att göra Àlgörtsdricka.

Vi fyllde hela vagnen. Det blev bra mĂ„nga flaskor…

Alla husets fönster och dörrar stÄr pÄ vid gavel och ungar springer in och ut och golven blir grÀsigare och grusigare för varje minut. Precis som det ska vara pÄ sommarlovet.

Ulf sitter mest ute i skuggan och kĂ€mpar med sin bitring och lyser upp nĂ€r kusinerna kommer för att gulla en stund. Älskar den lysande lilla nĂ€stippen, som blir lite öm och röd efter allt kĂ€mpande i maglĂ€ge med nĂ€sgnugg mot filten.

NÀr jag ser gÄrden med alla utemöbler kvar frÄn kalaset tÀnker jag att det hÀr ju skulle kunna vara ett vÀldigt mysigt trÀdgÄrdscafé. Eller hur?!

PÄ mornarna har vi Äkt till den lilla turkosblÄ tjÀrnen för ett dopp.

Som vanligt Àr jag i lÀngst av alla och leker och plaskar och simmar runt.

-Mamma! Kom upp GENAST PÅ EN GÅNG! ropar barnen med sina strĂ€ngaste röster. De vill hem och Ă€ta frukost.

Det blir frukost i solen för att vÀrma upp oss efter badet. Inga dagar blir bÀttre Àn de som startar med ett morgondopp. Förslagsvis alltid INNAN frukosten.

En stor kanna apelsinjuice mixad med vattenmelon och djupfryst ananas. Det Àr nÀstan onödigt gott

Middagarna intas i det gröna. Lite stökigt blir det nÀr sex barn ska samsas vid bordet.

Stökigt och pussigt.

Jag och Anna har samma lĂ€te nĂ€r vi blir less pĂ„ vĂ„ra barn. Vi brölar av frustration. Som nĂ„got slags nötkreatur. Nu har vĂ„ra barn tagit efter oss sĂ„ de brölar lika illa nĂ€r de tappar tĂ„lamodet…

Den hÀr ÄttaÄriga naturromantikern satt en kvÀll i fönstret och ropade ut att sommaren Àr underbar, att vi bor i vÀrldens bÀsta by och har den mest fantastiska utsikten nÄgon nÄgonsin skÄdat. Positiva klubben antecknar. <3

LÀngst nere pÄ gÄrden finns en repstege som blir en slÀnggunga, en hÀngmatta och en stor kompisgunga. DÀr kan barnen roa sig lÀnge.

Ända tills det blir lĂ€ggdags och nattlinnet Ă„ker pĂ„. Och nĂ„gon fĂ„r för sig att det minsann Ă€r mysigare att sova uppflugen i ett trĂ€d Ă€n i sin sovsĂ€ck.

Annas familj Àr tÀltare av rang och spenderar hela somrarna utomhus. De har fÄtt provsova i vÄrt nya tÀlt! SjÀlv föredrar jag sÀngen.

En kvĂ€ll fick femĂ„ringen – med stort allvar och pirr i hela kroppen – följa med ut. Pyjamas pĂ„, sovsĂ€ck redo och gosehunden Fluff under armen. För en natt jĂ€mte kusinerna i tĂ€ltet.

PÄ smÄtimmarna kom han dock tassande tillbaka. LÀngtan efter trygga sÀngen blev honom övermÀktig. Stora Àventyr undanbedes framledes.

Albin och Ylva-Karin har varit förbi och hjÀlpt oss tÀnka smart med vÄrt nya byggprojekt. Ett nytt hus ska ta plats pÄ gÄrden under hösten. Ska berÀtta mer vid tillfÀlle. Var bara tvungen att ta kort pÄ gulliga bebin som satt som en liten budda i sjalen.

Och nÀr barnen somnat i tÀlt och sÀng har vi dukat fram godsaker pÄ verandan och druckit te och spelat spel till alldeles för sent.

Kinaschack och Dobbbel. Jag förlorade stort i bÄda. Skyller pÄ grötig, lÄngsam amningshjÀrna.

Och nÀr natten gÄtt över till morgon har vi njutit vyer som dessa.

DÄ förstÄr ni kanske varför jag stupar i sÀng om kvÀllarna? Det Àr rimligt och precis som det ska vara!