När man får vara med och testa

Det känns så bra att låta barnen vara med. I allt ifrån fårskötsel och ogräsrensning till fiske. Kan inte påstå att de tycker att ALLT är lika roligt. Eller att de är särskilt uthålliga. Men jag tänker att bara av att få vara med och prova, så får de en trygghet och en självklarhet inför sysslorna. Som kommer finnas kvar när de är vuxna.

Här sitter i alla fall jag i blåställ och crocs och tar loss abborrar.

Anna hängde näten och trasslade ut dem

Morfar rensade fisk och fick assistens av barnbarnen.

Bertil fick lära sig att rensa själv. Väldigt stolt när han rensat tre stycken i raskt tempo.

Präktig abborre!

Efter rensning följer rökning

I tunna med enris. Här finns en liten guide till hur man gör!

Observera känslan som högt älskad lillebror

Anna skötte eldningen. Viktigt att det inte blir FÖR varmt i tunnan så att det börjar brinna.

På kvällarna har vi ätit fisk i tunnbrödsklämma. Hur gott som helst! Sedan har barnen fått gå till sängs medan vi suttit uppe och eldat och ätit karameller som vi gömt för barnen.

Sista morgonen var det sex minusgrader och alldeles underbart vackert ute

Dimman dansade över sjön

Och jag hade inte den minsta lust att åka hem. Men det var vi tvungna till ändå.

Och när vi kommit hem avslutade vi med middag hos oss, som Jakob som stannat hemma hade förberett. Med nöjda kusiner uppradade på kökssoffan.

Och efter middagen tuffade syster och pappa vidare.

Och det var den fiskeveckan det! Helt underbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “När man får vara med och testa”

  1. Så kul för barnen att uppleva saker på det naturliga viset. Själv är jag vegetarian, så har lite svårt för just fiskebiten Men rent generellt så är ju det här livet episkt för barn, med fiske eller ej 🙂 Hoppas du får en fortsatt fin vecka, och besök gärna min blogg där jag skriver om bland annat ätstörningar och annan psykisk ohälsa. Kram

    1. Kanske barn som fått vara med om sådant som fiske, slakt och liknande har större sannolikhet för att bli vegetarianer/veganer som vuxna? Eller iaf vara medvetna om vad kött faktiskt är, var det kommer ifrån osv?

  2. Så underbara och inspirerande inlägg det sista! Och ja, visst är det viktigt att barnen får vara med. Det allra bästa är förstås att göra det från start, för när de är mindre tycker de att det mesta är kul😊 Nu har jag även två tonåringar, då är det viktigaste ibland att avlägsna sig så de får husera själva bland grytorna 😉

  3. Vilket vackert inlägg!
    Det är nästan så man kan ta på den sköna känslan du förmedlar.

  4. Underbara bilder från den kalla morgonen. Önskar att man fick va med där alltså. Och också lite skönt att se en cola på bordet. Ditt liv är verklighet inte nått perfekt stylat. Tack för inspirationen!