Första snön är alltid vitast

Jag vaknade upp och den kändes direkt i luften – kylan och torrheten. Det luktade till och med annorlunda. Och sedan styrkan i ljuset som smet in mellan rullgardinen och väggen. Reflekterad av det vita som täckte världen. Rusade upp ur sängen och flög ner för trappen.

Sedan rakt ut i detta. Detta UNDERBARA! Blir så lycklig av första snön. Och snön som faller för hundrade gången. Älskar snö. Och älskar den här perioden fram till jul som bara är en orgie i mys och traditioner och häng med folk man tycker om.

Snön ligger så vackert mot alla trädgårdens växter. Och ÄNTLIGEN får jag se hur mitt röda garage tar sig ut mot den vita snön. I det där fönstret ska jag hänga en stor julstjärna i vinter.

Inser också hur fint det är med vintergrönt mot snön. Nu sitter ju löven kvar på det mesta och gör att trädgården har en så vacker stomme för snön att vila på. Behöver plantera mer vintergrönt nästa sommar. Det är tydligt.

Min enorma dragon verkar tagen på sängen.

Liksom rabattens sista röda rosor.

Fågelbad med snömos

Barnen tänker he sig ut och göra snögubbar nu. Man måste ju ta tillvara på snön så länge den är här. I början på säsongen smälter den ju bort flera gånger om innan den slutligen bestämmer sig för att ligga kvar.

Och jag. Jag ska också gå ut och njuta det vita. Fast först ska jag göra lite välbehövliga söndagssysslor. Som att städa skafferiet och sätta en deg på jäsning och ta askan ur vedspisen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Första snön är alltid vitast”

 1. Ser otroligt fint och mysigt ut😍Det är fint att bo på den gröna ön, men kan verkligen sakna snön ibland

 2. Det ser så otroligt mysigt och rent av magiskt ut.
  jag har alltid bävat för snön då jag har arbetat i hemtjänsten hela mitt yrkesliv (12 år), men nu har jag bytt riktning och studerar och ser framemot en vinter med mycket snö som jag kan njuta av tillsamman med mina barn och inte känna den onda klumpen i magen längre.

 3. ÅÅÅHH så mysigt!!! Jag är så avundsjuk; jag blir också som ett barn när snön faller:)
  I brist på snö här så ska jag sticka på julsockor.

 4. Tänk att det kan vara så olika. Här skiner solen och snön känns än så länge väldigt långt borta. Blir nyfiken på vad du ska baka? Lägg gärna ut receptet:)

 5. Vackert skrivet, vackra bilder❄️Jag ÄLSKAR också snö, fast bor en dryg timme från Göteborg så vi får den…när och om vi har tur. Njut av dagen och barnen! Själv är jag och maken på väg mot Stockholm och kryssning, minst lika ovanligt som om det skulle snöa här idag😉

 6. Jag hittade ett inlägg i ditt arkiv Clara, detta:

  https://underbaraclaras.se/2011/12/18/gora-mys/

  Alltså, det är ju jätteroligt. Mysigt men också konstigt knasigt.

  Jag älskar att “mysa till” som vi säger i min familj. Tända ljus, duka fint, tjocktröja o varma sockor på.

  Men att du tar ut dockorna för att de ska komma frusna in.

  Vet inte hur det vart. Men gillar att jag stötte på inlägget 🙂