Första snön är alltid vitast

När jag slog upp ögonen i morse och kikade ut genom fönstret så snöade det! Så underbart!

Så fort löven trillat av tycker jag att världen gärna kan dra på sig sina vita vinterlakan och göra allting ljust och rent igen.

Fast jag har inte hunnit plocka undan krukor och utemöbler från trädgården ännu. Och morötter och lök är kvar i landet…

Jag misstänker dock att snön snart smälter bort igen så att jag får chansen att snygga till lite. Den som lever får se.

Efter en snöig hundpromenad ligger jag här i soffan och vilar och har det ganska skönt. Jag har sådan otroligt jullängt just nu! Och jag har bokat in jättelite jobb i december för att kunna vara ledig och fixa inför jul. December är årets bästa månad och jag vill ägna eftermiddagarna åt att baka med Bertil, dricka glögg, pyssla och göra vardagen magisk. Jag är verkligen en jul-junkie!

Första snön 2017!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

54 kommentarer på “Första snön är alltid vitast”

 1. Gud va mysigt! Älskar snö och önskar så att den kunde komma tidigare (eller alls) här nere i södra Skåne. Njuuut!

  Kram

 2. Hoho. Nu fick jag också en stark längtan efter julen, fast snö vet jag inte om jag är redo för än. Här nere i Ystad har precis löven börjat tappa färg 😉 Kram på sig!

 3. Åh vad härligt! Jag såg på väderkartan i morse att det var en massa snö uppåt landet. Jag älskar också julen och allt pyssel och mys. Så du gör helt rätt!

 4. Vilka fina bilder! Blev alldeles lugn i själen. Och vilken fin ljusslinga! Var har du hittat den? Tycker att det är så himla svårt att finna bra ljusslingor med diskreta lampfästen.

     1. Just det, jag pysslade den andra slingan med pappmuggar från din bok i helgen, blev såååå fint!! Älskar dina pysselideer 🙂 Kram

 5. Åh, va mysigt! Så avundsjuk jag blir! I år så har jag en extra stark längtan till jul! Att jag dessutom är föräldraledig och har massor tid att pyssla gör saker inte sämre, har redan börjat skissa på julplaneringen. Däremot så önskar nog mannen att snön väntar lite, så vi hinner göra lite mer på stenläggningen 🙂

 6. Ja, låt snön komma och “rena” landskapet.
  En annan fördel med vinter och kyla är att minusgrader gör att inget trä ruttnar. Så bra om man har trähus att ta hand om 🙂

 7. Jag älskar också julen, och allt fix innan! Min fästman tycker att jag är galen, eftersom vi varken kommer fira här eller har några barn, haha, men jag bjuder in alla vänner på glögg och fika istället! Har även planerat in enorm presentinslagningskväll med en vän, vi kommer göra så snygga paket att ingen bryr sig om vad som är i. Jul! Åh, vad jag längtar!

 8. Här kommer det ner i någon fort av snöblandat regn men innan morgondagen ska det ligga en decimeter enligt meterologerna.

 9. Jag längtar också galet efter december. Hela julmånaden är ju magisk och nästan bättre än de där ofta hetsiga dagarna kring själva julen. Och i ärlighetens namn har jag faktiskt redan gjort lite julpyssel och en lista på allt jag vill baka i år…

 10. Vackra bilder!
  Jag vart lika förvånad jag i morse när jag kikade ut. Dock är det inte riktigt lika fint ute hos oss, lite snö men mer höstrusk. Vi får hoppas det snart blir mer snöaktigt hos oss också, istället för grå-regn-rusk.

  Hoppas ni får en mysig dag 🙂

 11. Mysigt:) Den första snön brukar alltid ge mig pirr i magen. Här i huvudstaden dröjer det nog ändå ett litet tag till hoppas jag. För hösten är som vackrast just nu. Brandgula löv och doft av mylla. Bor precis intill Årstaviken och det är bara helt magiskt att vandra nere vid vattnet och lövverken hänger över som en orange tunnel.

 12. Oj! Snö redan. Här är det jättesoligt och 15 grader i skuggen. Sitter man i solen så är det som en sommardag!

  Fast det ser verkligen mysigt ut med snön..

 13. Jättefina bilder, som vanligt. Fick mig att känna lite mindre ångest inför den förestående vintern. Finns ju rätt mycket bra med den mörka årstiden också. Tända ljus, fira jul och allt det där. Samt bättre program på TV. Kollade sommarpratarna igår och skrev lite om det här. http://booksdreams.se/debutantbloggen/2012/10/16/sommarpratarna-samtal-med-sting/
  Minns när du var med i det programmet, du hade kloka tankar om synen på kvinnligt självförverkligande bland annat. Mys på och ha det bra. Allt gott!

 14. Åååh, härligt med jul å visst längtar man. Kanske inte så mycket till kylan som brukar komma i januari, men förhoppningsvis en paus i vardagens jäkt, några dagar över jul. Har bara såå mkt att göra inna myset kan börja! Siktar på att bli klar med alla “viktig bestyr på jobbet” före lucia, får väl se om jag lyckas! Inte lätt att kombinera familjeliv å chefsuppdrag, attans svårt om jag ska vara ärlig!

 15. Men hur kan det snöa hos dig och ösregna i Umeå? 🙂 Jag börjar också få julkänslor fast det känns som att man egentligen inte borde det ;). Ha en fin dag! Kram

  1. Ja, det undrar jag med! Pratade precis med pappa som bor där och tydligen regnar det bara =) Men vi bor ju i inlandet och inte kusten så vi får snö när ni får regn

 16. Åh va härligt med snö! Det är så här års min längtan att flytta norrut (från småland) börjar på riktigt. Jag älskar snö och vinter och vill gärna ha vinter från och med nu fram till april =)
  Riktigt fina foton också =)

 17. men sluuuta clara! det är inte underbart. snälla säg att du bor långt in i landet och långt norr om umeå. vill inte ha snö hit. :'(

 18. Åh, va mysigt! Ibland önskar jag att jag bodde lite längre norrut så man hade lite mer snögaranti. Hoppas på snö till julen iaf! Fint med ljusslingan förresten:)

 19. nämen vad mysigt med snö! trodde nästan att det skulle snöa utanför mitt fönster också efter att ha sett de här bildera, men det gjorde det ju tyvärr inte..

 20. Vad härligt! tittade bara här i morse på snöbilder och tänkte på hur mycket jag saknar snön när jag numera är bosatt i Malmö, älskade vintrarna i Norrland!

 21. Här utanför Gävle vräkte det ner regn i stället hela natten så man inte kunde sova för det var så öronbedövande. Tur jag hade mina två kattungar att mysa med i sängen. Jag jublar inte över snö men det blir så mycket ljusare och ser inte så förbaskat trist ut i allafall. Myskänsla blir det på något sätt.

 22. Älskade underbara snö! Synd den är så blöt bara..
  Men att sitta inne med tända ljus och hembakade bullar och titta ut är toppen!

  I väntan på dina härliga december och julbilder har jag flera gånger varit in i ditt arkiv och njutit av dom bilderna 🙂

  Jag håller för fullt på planera i tankarna hur jag ska julpynta i år. Finns inget mysigare 😀
  Och en dag som denna då snön vräker ner planeras det bara ännu mer 😉

  Kram Kerstin

 23. Snö, så vackert. Sonen pratar om snö varannan dag. När vi hade frost förra veckan gjorde han frostänglar på gräsmattan och sen skrapade vi bordsytor rena så att det blev yttepyttiga små “snöbollar”. Om en månad kommer väl den första snön hit till Tomelillatrakten.
  Fortsätt att njuta, alltid njuta.

 24. Åh vad fint! Att titta på… Haha. Jag vill hinna njuta lite till av hösten innan vintern slår till. Fullt upptagen med att föda barn och vara småbarnsföräldrar har jag inte hunnit njuta klart. Än… 😉

 25. Åh vad mysigt med snö! Jag är helt galet julpepp just nu och vill börja baka och fixa. Får dock hålla mig några veckor till!

 26. Åh vad härligt! Jag älskar snö till och med när den kommer vid “fel” årstid typ på våren. Jag vet inte vad det är med just snö, men jag minns tydligt hur jag som liten inte ville gå upp och gå till skolan en dag förrän mamma berättade att “det har snöat i natt”. Gissa om jag hoppade upp ur sängen då 🙂 Nästan samma sak nu när jag är vuxen. Men man bli aldrig för gammal för nysnö!
  Fina bilder förresten /LIna

 27. Julfantast är jag oxå! December månad är magisk! Älskar att pynta och mysa!
  Visst är det något alldeles extra med första vita snön… och särskilt om man inte bor här i södra Sverige då snö betyder trafikbekymmer jämt.
  Det där med att ha en massa saker kvar ute då snön kommer brukar vara typiskt hos mej, men hör och häpna! I helgen tog jag in möblerna och pelargonerna tog jag in för 2 veckor sedan! Vet du vad som händer då? Jo, SMHI lovar att det ska bli 15- 18 grader varmt i 3 dagar… Typiskt, som Nalle Puh skulle ha sagt.

 28. Men vad mysigt!!!!!
  Mina söner är så arga på regnet som bara strilar ned, dag efter dag, och som de inte har den minsta lilla användning av. Om nederbörden bara hade velat vara snö ändå, då hade man ju haft glädje av den.

 29. “Så fort löven trillat av tycker jag att världen gärna kan dra på sig sina vita vinterlakan och göra allting ljust och rent igen” Du skriver så fantastiskt fyndigt och fint. Tack för peppinlägget ovan också. Jag har alltid ÄLSKAT julen. Men i år ska jag försöka älska vintern också.

 30. Aaah! Snö! Jul! Jag längtar! Jag har inte haft en vit jul pa fyra langa ar, vi bor i Thailand och här snöar det ju inte (även om vi ibland kan fa lite frost pa marken uppe i bergen). Allt annat med julen är däremot som hemma i Sverige. Jag julpysslar och fixar och donar sa maken tror att jag blivit spritt sprangande galen (han är Thai och förstar inte tjusningen med julen, knäppis!) Men en jul utan glögg, julmust (älskar sodastream som gör mustkoncentrat!), pepparkakor, knäck, lussekatter och alla andra mumsigheter är ju ingen riktig jul!