Första snön

Det här är så mysigt att jag smäller av! Idag har snön vräkt ner utomhus och allting har blivit inbäddat i bomull. Varje år när den första snön faller är det som att någonting inuti mig säger – Ja, det är så här det ska kännas! Jag blir alldeles lugn och harmonisk och avslappnad av snön. (Om jag inte måste halka fram i snömodd i klackskor eller tjorva med cykeln på någon oplogad cykelbana det vill säga).

Ja här ser ni. Jag hann inte ens skörda in alla kryddor jag planerat att ta rätt på.

Melker drabbades av snöeufori han också och for omkring och sprätte med benen och pinkade in revir. Minns så väl första gången han såg snö som valp – då sprang han och kastade sig på mage och gled runt i allt det vita.

Verandan har förresten aldrig varit finare än den är nu! Min pärla.

Tjusningen med olika årstider – kolla bilderna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Första snön”

 1. Jag känner sååå igen den känslan! När det snöar kan jag gå omkring i timmar med hundarna bara för att det är så mysigt ute:)

 2. Orättvist att ni i Västerbotten fått snö och inte vi här uppe i Luleå 🙁
  Nejdå, väl unt’. Vi får säkert vår beskärda del vi också och jag njuter på samma sätt som du när första snön kommer. Känner hur lugnet lägrar sig. Använder broddar då det behövs och bara myser i allt det vita.
  Måste få berätta att under november släpper jag min allra första bok – en äventyrssaga. Blir säkert en bra julklapp 🙂

 3. Och jag bor i Malmö och går fortfarande i sneakers och ofodrad kappa… I dag var det 14 grader. Noll julkänsla.

 4. Hej Clara,
  Den gröna nyansen på din dörr ser så fin ut! Är det en färdig kulör eller har du blandat den själv? Jag ska själv måla dörren på mitt torp och har blandat massor av kulörer, men får inte riktigt till det. Jag använder också Ottossons linoljefärg. Har du något tips?

  Hälsningar,
  Lina