Årstiderna

036a5811-700x527

Jag vet inte varför men det är något med årstiderna som gör mig…ja faktiskt nästan rörd. När jag stannar upp och reflekterar. Känner in cyklerna. Att allting återvänder och allting passerar. Att jag både kan längta efter att en årstid ska komma och efter att den ska ta slut. Att jag blivit ett år äldre sedan jag upplevde den sist.

Längtan efter den första snön är stor hos mig. När allting vissnat ner och världen är smutsbrun och blöt känns det så befriande med snö och kyla. När  den äntligen kommer andas jag ut och slappnar av i hela kroppen.

IMG_0232-700x501

Men i slutet av februari och början av mars då kliar det av rastlöshet. För då läntgar jag vår, ljus och energi. Livet som återvänder. Känslan av att ha det finaste och bästa framför mig.

rsailorgirl 036

Sommaren får mig ofta att känna mig otillräcklig. Allt det bästa här – men hur ska jag hinna njuta av det? Jag vill bunkra midnattssol inför vintern. Svala insjöbad, cykelutflykter och skogspromenader. Jag förstår hur lycklig jag är – men att det också snart ska ta slut.

IMG_7507

I slutet av sommaren känns allting överblommat och nästan kladdigt. Jag är less på semester och oregelbundna tider. Less på sand i hårbotten, myggor och soleksem. Jag vill ha hög klar luft. Kallare grader och vardag. September är det vackraste jag vet. Det här är nystart, omtag, hopp om förändring.

Det känns fint och lite spännande att starta 2017 med att tänka på alla årstider som kommer och allt jag ska få uppleva detta år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Årstiderna”

 1. Så vackert skrivet och vilka underbara bilder, tack! Årstiderna måste vara något av det bästa med Sverige. När jag bodde i Västerbotten kunde jag bli tokig på den nästan obefintliga våren (men där finns ju istället den fantastiska vårvintern) men i Stockholm är det den snöfattiga vintern som är värst (och våren, helt underbar!). Alla platser har sin charm. Gott nytt år!

 2. Mycket fint och tänkvärt! Det där är att vara i nuet och njuta av det.
  Väldigt vackra foton också!
  Gott nytt år!

 3. Å ja, sånn er det! Jeg er så glad for å bo i en del av verden hvor man har fire årstider. Alle fire er fine på hvert sitt sett!

  Godt nytt år, Clara! Takk for en suveren blogg! 🙂

 4. Håller med dig till fullo! Önskar jag var född längre norrut dock. Vill uppåt ovanför Stockholm till riktiga vintrar, men skulle längta ihjäl mig efter min stora familj då vi alla nu bor inom fika-pådagen-avstånd. (Sån lyx!) <3

 5. Håller med om prick allt! Tycker personligen också att det nästan är pinsamt att bli så förundrad över något så självklart – men visst är det magiskt att samma plats kan ha så många skepnader!

 6. Precis. Jag älskar våra årstider. T.o.m. höstens november, som tydligen så många andra fasar för. Då går jag in i ett lugn, där jag får vila och och bara njuta av rofylldheten.
  Jag skulle inte kunna bo i länder där inte där jag inte får längta till nästa årstid samtidigt som jag njuter av den årstid jag befinner mig i.

 7. Tack Clara! Jag känner igen mig helt och hållet. Tacksam över att leva nära årstidsväxlingarna.
  Nu såhär dagarna efter nyår tycker jag att det är en helt annan känsla i luften och i mig själv. Inbillar mig att luften är renare, vindarna friskare. Allt gammalt groll och alla världspolitiska besvikelser från förra året liksom bleknar lite och känslan av oskrivna blad och nytt hopp tar över, trots att världen egentligen är den samma. ?

 8. Håller med om att årstider är speciella och viktiga – när snön äntligen ligger där jag bor blir jag nästan stressad för att jag vill hinna njuta av den men vet att den nog snart försvinner. Jag älskar sommar men under vintern är just den min favorit – så vacker!

 9. Jag håller med! Flera av mina vänner gillar dock bara sommar och klagar högljutt på Facebook över särskilt höst och vinter. Jag försöker få dem att se det vackra i skiftningarna men jag verkar tala för döva öron…

 10. Håller med helt! Det bästa med Sverige är ju årstiderna! Vet inte om jag ska skratta eller få utbrott på alla som hetsar med att packa undan julpyntet, köper tulpaner och lägger upp bilder med #vår innan knappt Januari har börjat. Jag förstår att man hatar vintern om man tror att våren ska börja i Januari. Det är ju då vintern börjar (om man bor i Västkusten som jag gör)! Blir så trött på alla dessa människor som inte kan acceptera årstiderna som vi faktiskt får uppleva i Sverige.

 11. Du beskriver verkligen på pricken varför kontrasterna är så fantastiska. Jag älskar att vi har årstider och hur man liksom är i fas med dem för det mesta.

  Jag märker när jag är i Sthlm eller Norrköping och den där slaskiga icke-årstiden drar ut på tiden ända till april, att det inte känns rätt liksom. Det är som att vi ska ha de där riktiga årstiderna, annars blir det vajsing.

  Vilket fint inlägg – kände mig liksom igenom det 🙂