Hjälp jag är en pocket

Jag är så glad att Ericas och min bok Hjälp jag är utmattad har fått ett så fint mottagande. Ja, den har till och med blivit pocket nu i höst! Med lite annorlunda framsida än förut. Och med väldigt hög igenkänning i omslagsbilden…

Erica skickade exalterat den här bilden efter att ha gått in på Pocket Shop och överraskats av boken. Man vänjer sig inte riktigt vid att se sina egna böcker tycker jag – hajar alltid till och blir jätteglad!

Hoppas boken kan komma många till nytta. Tycker faktiskt att innehållet gör sig bättre som pocket än som inbunden bok – tanken var alltid att man skulle kunna bära med sig den i handväskan, skriva anteckningar i marginalen eller till och med riva ut en sida man gillar. Det är en bok gjord att brukas. Köp den till din vän som verkar konstants stressad. Eller till dig själv om du tror att du är i riskzonen. Det r att stoppa utmattning innan den går alldeles över styr.

Mina tankar om att bli friskare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Hjälp jag är en pocket”

 1. Gud det här kanske är en jättedum fråga men jag vill verkligen att det ska bli rätt så jag chansar 🙂
  Min kära storasyster gick in i väggen för några år sedan, och har på senaste tiden fått nya utmattningssyndrom. Jag är så ledsen för jag vet inte hur jag ska hjälpa henne på rätt sätt, hon är ganska mycket äldre än jag och har en treåring samtidigt som hon håller på med samboskap och extrakids så hon behöver liksom hålla igång ändå. Men min fråga är alltså; vi har i år bestämt att vi ska ge varandra en julklapp var, och jag undrar om du (eller någon annan gullig!) har tips på vad man vill ha när man mår som hon mår nu. Vill liksom ge en kravlös present så hon inte behöver känna att hon måste prestera för att den ska gälla, men också kunna ge lite andrum och kärlek och allt det där superviktiga.
  Finns det en perfekt present så tar jag gärna emot tipset, annars får jag bara säga grattis till pocket!!
  Kram!

  1. Rent umiddelbart vil jeg jo svare at du bør gi din søster nettopp den her boken, Hjälp jag er utmattad…..

  2. När jag var utmattad så uppskattade jag verkligen tid för mig själv, gärna en hel dag utan man, barn, sällskap som pratar osv 🙂 Bara jag & en bok eller att få sova. Jag tyckte om att vara ensam hemma i vårt hus, orkade inte med folk på stan eller nya miljöer. Så barnvakt är en perfekt present! Bestäm en dag i närtid, så att hon slipper be dig om det framöver. Då kan hon börja längta efter den där dagen i januari redan nu 🙂

   Eller att du själv läser Claras bok, så att du som anhörig förstår hennes mående bättre. Det uppskattade jag också något oerhört, när närstående försökte söka info kring utmattning utan att alltid be mig förklara.

   Å du visar ju genom din fråga att du verkligen bryr dig! Så oerhört värdefullt!!

  3. Massage! Det var otroligt välbehövligt för mig när jag var utmattad, men väldigt dyrt när man inte har så stor inkomst.

  4. Som någon skrev nedan, barnvakt är nog mycket uppskattat om möjligt. Tänker också att ett presentkort på valfri massage kan vara uppskattat. Bra mot spänningar men ger också egentid. Bo på hotell längtade jag efter då jag var som mest slutkörd, att slippa se allt som behöver göras hemma, att bara vara för mig själv. Tystnaden.
   Fint att din syster har dig som är så omtänksam, 💕

 2. Jag är en vecka in på min (erkända) utmattningsdepression, och vill tipsa alla som känner att de kanske är i riskzonen eller redan är där: om du inte vet vart du ska vända dig eller inte orkar ringa runt för att ta reda på det, ta hjälp av någon online-doktor. Typ Kry, doktor.se eller mindoktor.se. Jag var livrädd för att göra samtalet till vårdcentral, så jag valde en onlineläkare. Fick svara på frågor i ett formulär, blev kontaktad i text och sen bokade vi in ett videosamtal. Var så otroligt skönt att slippa berätta alla symptom och istället skriva ner det. När jag väl pratade med läkaren hade hen redan väldigt mycket info så det blev mindre press på mig. Tips tips.

 3. Jag läste precis om er bok. Blev utmattad för första gången när jag var 18 år och har kämpat hela mitt vuxna liv med att hitta en balans mellan stress och prestation. Ibland känns det omöjligt i det här samhället. Nio år senare är jag i en svacka igen med gamla symptom som gör sig påminda och får mig att dra i bromsen. Klokare blir jag kanske för varje gång det händer, men det är ändå så tröttsamt. Ska det aldrig bli bra? Kan ni inte göra ett avsnitt på det här temat? Eller ett blogginlägg. Om hur ni mår idag och om ni fortfarande märker av utmattningen. Tack för boken och tack för er ❤️

 4. Boka deres har betydd så mye for meg! Jeg har slitt med utmatning i mange år nå, uten å ha forstått hva det var, men da jeg leste den var det så mange biter som falt på plass for meg. Jeg kjemper fortsatt på, men vender stadig tilbake for en påminnelse om sånt som er lurt å stoppe opp og tenke over. 🙂