Loppat i Boden

Usch nu har jag varit i farten och loppat igen så att jag nästan skäms. Men när hälsade på hos min faster i Boden – på väg upp till mormors hus – stannade vi till på världens bästa loppis! Hurra vad mycket jag fann. Som synes en trave bilderböcker. Och en trave kläder.

Underbara mönstrade barnkläder. Till mina barn och juklappar till Annas. Kolla in koftan med mönsterstickade bär på! Kommer bli oemotståndlig på Ulf tillsammans med de rutiga hängselbyxorna som ligger under.

Den perfekta lilla hyacintkrukan. Med en förvånad mun på ena sidan och en glad på den andra. Samt en helt onödig liten vas av blått porslin.

Och så en liten skir toppspira i glas. För adventsgranen jag alltid har här hemma. Samt en liten ljusstake med handtag och plats för en tändsticksask under. En blå keramikskål lagom till dressing och en stor fin plåtburk. Behöver fler till alla mina kakgömmor!

Och så detta underbara majolikafat i storlek XL i precis den serie jag samlar på. Till höger skymtar också en fin grön lampett som ska få hänga i vår hall så småningom.

Två små gula handgjorda skålar. För flingsalt, sojan till sushin eller annat lämpligt ändamål.

Slutligen ett gäng skira kaffekoppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Loppat i Boden”

 1. En fråga kring kakburkar. När du köper på loppis, brukar du rengöra dom på något sätt och i så fall hur?

  1. Om det er rust inni boksen, kan du gni over med salt og sitron, la virke litt før du så rengjør med vanlig oppvask/disk-middel for hånd. Gamle bokser må ikke i diskmaskin. La dem tørke godt.

   1. Och vill man ta till något ännu mer effektivt mot rost så tar man oxalsyra (säljs i färghandel), blandar med vatten och låter verka ett tag. Se bara till att skydda ögonen. Grymt effektivt för att ta bort rost.

 2. Precis samma känsla har jag ibland när jag går på loppis. Oj, nej.. jag borde inte. Men så tänker jag att loppis ändå är bättre än att gå och köpa tonvis med nya grejer när andan faller på. Å så är ju själva skattjakten väldigt rolig också.

 3. 😂 😂 Alltså jag fattar inte vart du får plats med allt. Jag köper nästan aldrig grejer, nya eller gamla men jag tycker det är fullt ändå! 😂

 4. Vilka härliga färger på dina kopplade saker. Jag gillar din blogg är inne och kikat varje dag ❤️. Mvh Åsa

 5. Hej Clara! Jag älskar dina loppisfynd inlägg och tittar gärna flera gånger på inläggen. Men kan du inte göra en kategori med typ ”Claras loppisfynd”? 🙂 Kram!

 6. Hej Clara! Jag har en nyfiken fråga angående ditt fina porslin. Hur gör ni med disken? Kör ni helt sonika alla skira kaffekoppar i diskmaskinen, och så får dom hålla så länge dom håller? Eller handdiskar ni allt gammalt? Jag har en hel del gammalt själv och har delat in dem i kategorin “rädd om” och “inte så rädd om”. Det som jag är rädd om handdiskar jag, övrigt får bära eller brista i maskinen. Nyfiken hur andra gör 🙂

 7. Kolla i botten på den lilla blå “onödiga” vasen om det inte är en Delft från Holland 🙂

 8. Jag har ett tårtfat från Majolika med samma motiv som det rosa fatet i detta inlägget, tycker det är härligt fulfint! Alltid kul å se vad du fyndat!

   1. PMU Returide. Det är en superbra loppis, rent och välsorterad och alla möjliga sorters prylar. Bodensarna är generösa och skänker mycket till PMU och de är även flitiga på att handla där. Därför är det bra snurr på prylarna, nya saker varje dag de har öppet. Det är enda butiken i stan där det är trängsel och långa köer. 😊