Middagsvärden

Igår hade jag den stora äran att vara middagsvärd i Go’kväll i SVT. Varje gång jag sett det inslaget i programmet har jag funderat på vilka middagsgäster jag skulle bjudit på om jag fått välja. Och nu när jag fick frågan så var svaret enkelt. Det blev triss i inspirerande kvinnor från litteraturens värld. Så roligt att få komma och prata om något jag brinner för!

Med i studion var också supertrevliga och coola Edda Magnason som spelade sin senaste singeln och härliga bloggaren och bakexperten Christine Heger som bjöd på supergott bröd.

Tittar på programmet kan ni göra här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Middagsvärden”

 1. Du var jättebra i Go’kväll igår. Och vilket bra gäng gäster de fått ihop.
  Kul!
  Du pratade så rappt o energifullt. Men utan att tumma på artikulerandet. Missade inte ett ord av det du sa. Intressanta middagsgäster du valt dessutom.

  Blev väldigt inspirerad av hon som bakade med fullkorn. Det ska testas snarast.

 2. Jag skulle bjuda in roliga människor. Jerry Lewis, Richard Pryor, Joan Rivers. Så man fick skratta lite.

   1. Det är lite meningen att man får bjuda vem som, det är fantasin som bestämmer och inte att personerna måste leva i nutid.

 3. Älskar Gokväll! Kul att se dig där som middagsvärd och med bra och intressanta val av gäster! Mycket roligare än när folk väljer att bjuda in vänner eller familjemedlemmar, vilket jag har sett många göra den senaste tidem.

 4. Ni hade ett så intressant samtal vid middagsbordet utifrån de gäster du valt och du lyfte så viktiga aspekter ang. traditionella könsroller ⭐️👌 Christine Hegers mission för att själv (fin)mala mjöl, och då undslippa det härskna mjölet vi köper i affären, för att baka kakor och surdegsbröd är faktiskt revolutionerande. Har själv införskaffat en kvarn, och olika kultursorter, för hälsans skull. Verkligen en vass trio kvinnor som berikade fredagskvällen ❤️

 5. Intressanta gäster och diskussion, så himla bra! Och ringarna du bär, varifrån är de?

 6. Fick se en helt ny sida av dig då du pratar om andra. Vad du ser hos dom och en beundran. Blir så mycket “jag” på bloggen. Var bara så fint att se omtanken och varma ord om andra med.

 7. Du var briljant! Vilket proffs du är – träning ger verkligen färdighet. Du såg så trygg ut när du satt där vid middagsbordet och berättade om din gäster. Orden bara flödade – vackra väl valda ord. Imponerande.

 8. Underbar middag med stora kvinnliga författare – din förmåga att lyfta dom gör mig nyfiken igen på deras litteratur. Älskar Marias Gripes ” Tordyveln flyger i skymningen” !

 9. Jag är nyfiken på hur sockerkakan och hallongrottorna verkligen smakade?
  Jag älskar ju att baka gammaldags med vitt mjöl och smör🙈
  Helena.A.

  1. Det mest gammaldagsa är att baka med nymalet fullkornsmjöl 😍 Har provat med finmalet fullkornsmjöl av både Dinkel och Enkorn och det smakar mycket mer av alla de fina råvaror du har i👌

   1. Nu undrade jag ju hur Clara upplevde skillnaden då hon så att hon bakade med vitt mjöl. Förstår såklart att fullkornsmjöl är det ursprungliga, men i “modern” tid som alla som läser här lever i så är nog det traditionella att baka med vitt mjöl.

  2. Testa säger jag (“bagaren” i TV)! Det blir så gott. Hallongrottorna är lätta att slänga ihop. Och receptet ger inte så många kakor, så om du mot förmodan inte skulle gilla dem, så… ;-). Alltså, riktigt gammaldags är ju trots allt fullkornsmjöl, för förr hade man inte råd att sikta. Men, jag förstår klart vad du menar. 🙂

 10. Så otroligt intressant samtal ni hade kring dina gäster. Jag älskar också Austens böcker och Lyttkens plöjde jag i min barndom. Ska nog läsa om några av Lyttkens böcker igen med ett mer “vuxet” perspektiv. 🙂 Tack för ett jättebra program.

 11. oj va fräck kocken var.. behöva kommentera “vitt mjöl är bara stärkelse, det blir man tjock av”. fy va jag är less på denna vikthets.