Å vad det var vintervackert ute idag. Gräddig snö på alla grenar – ja på minsta lilla barr.

Nu har barnvagnen ersatts av sparklådan. SÅ mycket trevligare att kunna sparka än att rulla vagn.

Proppade ner bebisen i massa fårskinn och sedan fick han svischa fram. Är det riktigt kalla dagar sätter jag också upp vindskyddet. Jag har ett med glasruta fram, så att sikten inte skyms.

Ulf är verkligen den mest förnöjda lilla plutt jag haft glädjen att känna. Bertil var visserligen också väldigt förnöjd som bebis, men inte fullt lika solig kanske. Och Folke var och är ett unikum på sitt sätt. Hälften cayennepeppar och hälften vaniljglass.

Sparklådan har jag förresten använt till alla mina barn och vi hade den själva som små. Mamma målade och skrev Annas namn på den när hon var bebis. Det får stå kvar såklart.

Den gulliga rutiga kappan sydde min farmor till min farbror för ungefär 75 år sedan. Håller fortfarande stilen!

Min egen kappa är tretton år gammal ungefär. Och mössan är något liknande. Vantarna har en bloggläsare skickat som gåva och ullklänningen är en tre år gammal favorit från Eljest IDAG Design. Till det har jag mina kabelstickade ullkalsonger från Nostebarn. Och kängor från Zara. Så nu vet ni det.

Idag när solen skymtade på himlen och termometern bara visade några få minus så skyndade vi oss ut för att få lite luft. Så tjusigt med rosastänkt himmel

Och snötunga granar

Jag pilade förbi min kompis Stina som har en avundsvärt enorm ladugård. TÄNK så mycket underbart skrot jag skulle kunnat samla på mig där inne? En dröm! Minimalism och prylbantande är inte min grej.

Det var en skön sparktur – men nu får jag sota. För min förkylning har krupit ner i lungorna och jag har världens skrällhosta. Fast jag är hellre sjuk nu än om en vecka. Tur att veckan som kommer är väldigt lugn och skön. Ja nästan hela december har varit lugn. Jag har ju möjlighet att lägga mitt schema ganska fritt och har bestämt mig för att alltid ha lugnare arbetstempo innan jul. Just för att det är min favorittid och jag vill hinna njuta och inte hasta igenom den.

Jullov och nysnö