Sparka hemåt

Knäppte en bild med mobilen när jag hämtade lillen på förskolan igår. Det var så härligt ute och jag är så glad över att vara hemma igen. Jag var ju bara borta några dagar men jag älskar verkligen att vara hemma och skrota. När jag kör in på vår lilla grusväg och ser vårt röda tegeltak sticka upp bakom en kurva känns det som att axlarna sjunker en decimeter och det blir lättare att andas.

Jag försöker sparka till förskolan så ofta jag kan – för att få lite motion på morgonen. Jag är extremt trött och svårstartad på mornarna. Så all luft och allt ljus som finns behövs verkligen och lillen gillar att åka sparklåda också så då slår jag två flugor i en smäll.

Förresten. Jag har helt glömt bort att lägga upp länken till min senaste fredagsspaning i P4 som handlar om hur hett det blivit att vara en sådan som kan avstå saker. Lyssnar gör man här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Sparka hemåt”

 1. Åh så fin bild 🙂 Tyvärr inte många som orkar sparka sina barn (låter lite konstigt 😉 varje morgon, de flesta tar nog bilen, eller högst cykeln.
  Skönt med motion på morgonen med. Vinterfrisk luft är verkligen underskattat!

 2. Fantastiskt vackert, riktig vinteridyll=)
  Själv går jag annars och längtar mest till våren nu får jag erkänna, trots att jag i sinnet är mitt inne i hösten 2013 för jag håller på med kollektionsinköp för kommande höst ;P
  Ha en trevlig dag.

 3. Det ser hjärtevärmande idylliskt ut. Jag som är uppvuxen i Skåne har aldrig sett en sparklåda förr men det ser ut som en fantastisk konstruktion. Riktigt roligt att lådan är så högt upp och inte nere på marken som så många “släp” utan en möjlighet till att vara på (nästan) samma nivå och kunna prata. Och så slipper personen i sparklådan att få snö i ögonen också!

 4. Så vackert det är! Och vad härligt att du kommer hem och slappnar av. Jag läste att stressen hos många mammor ökar när de kommer innanför dörren. Hos papporna var det tvärtom.
  Och nu ska jag läsa ditt sömninlägg!

 5. Åh, vilken fin spark! En sån kunde jag också behöva, jag har fegat på att ta cykeln nu när det har varit så snöigt och tagit bilen till dagis allt som oftast. Inte bra!

 6. Vilket härligt foto! Det är skönt att veta att vi snart kan höra lite takdropp och få känna solen mot våra kinder. Snygg sparklåda du har förresten!

 7. Har precis fått hem din bok som jag beställde för ett litet tag sedan. Vilken inspiration du ger! Älskar den!

 8. Vi tar alltid sparken till och från tösens bollek här hemma i Jukkasjärvi. Fast nu är hon så stor att hon har en egen lite spark. När orken tar slut hakar jag fast hennes spark i min och kör sparktåg. DÅ får mamman verkligen motion! 🙂

  Sparklåda är mysiga grejer! Det finns pyttesmå att köpa… Ja, så att lillen kan köra dockan på sin egen spark så småningom!

 9. Underbart! Snö, sol och spark- det var länge sen man upplevde den kombinationen. Men om det fortsätter att vara sådana här snöiga och hala vintrar här söderut då ska jag banne införskaffa mig en spark!

 10. fin bild! att åka spark är ju det roligaste sättet att ta sig fram på tycker jag, både som barn och som vuxen 🙂

 11. Vi har ingen låda men sparkar barnen gör vi sgs varje morgon och hämtning, bara det är sparkföre. 🙂
  Härligt med riktigt “sportlovsväder” också!

 12. Vilken fin spark! Kan man ta bort lådan, så att det blir en “vanlig” spark?
  Förövrigt så tycker jag så mycket om din blogg. Din är en av de få bloggar som jag läser där man blir glad på riktigt när det kommit ett nytt inlägg, för det står alltid något vettigt!
  Nu längtar jag efter att du ska lägga upp något pyssel eller hemmafix!
  Tack för mig.

  1. Ja, lådan går att ta bort. Då blir det en helt vanlig spark. Hos oss finns det en kvinna som har en “syskonsparklåda”. Typ dubbelt så bred med ena syskonet sittandes som Bertil och andra syskonet nedbäddad bredvid i Voksipåsen. Grymt coolt! 🙂

 13. vilken underbar spark och jag kommer ihåg den underbara känslan av att köra spark, jag körde mycket spark som barn :-)….det var så härligt!!
  kram Åsa

 14. Här i Skåne sparkar man sig inte långt iväg med en spark kan kan man nog lugnt säga 🙂
  Men vilken härlig bild, man riktigt kan känna hur det biter i kinderna efter en härlig sparktur!

  Kram Anette/Inredningshjälpen

 15. Otrolig fin bild!
  Vilket härligt sätt att röra på sig!
  Tycker att sparken är en jätterolig fortskaffnisgmedel och har aldrig sett någon med barnlåda.
  Tror att det inte finns sparkar här i Schweiz – här brukar man åka utför på kälkar.
  Har just varit i Västerbotten över helgen.
  Och jag är lyckligt att jag hittade din bok.
  Den är mycket inspirerande! Tack för den!
  Marianne

 16. Så härligt att ta sparken på morgonen. Det går liksom inte här då det är sandat (eller rättare sagt grusat) överallt.

 17. Vilken underbart härlig bild 🙂 Så fantastiskt att få åka spark till dagis!
  Tack för en underbar blogg och för all inspiration du ger! Trevlig helg

 18. Så himla fint ni har det hos er. Känns som man bara kan må bra i sådan omgivning. Vill också sparka till jobb, lite svårt när man bor i malmö 😀 underbar blogg du har. /f

 19. Åh vad mysigt med spark. Använde min alltid när jag va barn, så bra när man skulle i väg och åka skridskor. Hade då nånstans att snöra på grillorna. Fast jag bodde mitt i stan va det inget problem att komma fram med spark. Nu ser man det aldrig i städerna, förståeligt eftersom det saltas, grusas och sandas..
  En jätte fin bild är det på lillen.