Julgranspyntandet

Vi brukar ju vänta lite längre med att ta in vår julgran. Men igår kunde inte barnen hålla sig längre!

Jag har varit sugen på en mer gammaldags gran än tidigare år. Har alltid haft rödgranar (de är ett måste!) och de jag köpt sista två-tre åren har varit extremt täta och “perfekta”. Men jag ville ha en gran som kändes lite mindre odlad och lite mer som min barndoms granar, de som morfar tog hem från skogen. Som inte var perfekta utan kanske lite mer glesa. Men fina ändå i all enkelhet.

Funderade hit och dit hur jag skulle göra med granen, men när en granne som gallrat skog sålde av granar till förmån för barnens klassresa – då slog jag till. På en charmig, fin och alldeles nyhuggen gran. Som vi nu pyntat med gammaldags grejer. Återkommer strax med bilder på hur det blev!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer på “Julgranspyntandet”

  1. Vad mysigt! Vi har alltid fått hugga gran hos farmor och farfar. Det har blivit ett familjeskämt att pappa tar hem så fula granar. När han ligger på golvet och skruvar i julgransfoten, granen den är totalt sned så säger han “är den rak nu??”. Pappaskämt när de är som bäst 💚 När vi hade hundar gick de alltid och drack upp vattnet också.

  2. Ser alltid ut att vara så varmt och mysigt hos er. Vill bara kliva in i bilden och sätta mig. Tack för att du delar med dig. Önskar dig en fridfull jul!