En åttaårings önskelista

Åttaåringar är så fruktansvärt söta. Mitt emellan små och stora. Med den bästa humorn och en alldeles egen personlighet, ännu inte nedslipad av samhället. Mitt hjärta bultar snabbare av min åttaårings önskelista:

 • Starka magneter
 • Spiralfjäder från en säng
 • En väst med många fickor
 • Metalldetektor
 • Samt en festlig hatt

Han får allting på sin önskelista. Fattas bara annat! Och moster Anna syr den festliga hatten åt honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

56 kommentarer på “En åttaårings önskelista”

 1. Min treåring önskar sig en sengångare – så det får tomten komma med redan till morgonsockan. Sedan är en traktortröja vald (jag ska bara hinna du den) som önskemål att ha på julafton. Första gången barnet önskar sig något, så det är riktigt roligt!

 2. Bästa önskelistan jag någonsin sett, vem behöver inte en väst med många fickor och en festlig hatt att liva upp vardagen med liksom?

 3. Fantastiskt!
  Min åttaåring vill ha en puffborste(rougeborste) och babypuder så hon kan leta efter fingeravtryck.
  Och ett suddgummi… Det var det hela!

 4. Men vilken mysig lista! Min snart treåriga dotter önskar sig bara ett svart paket. Inget annat. Hon förstår väl inte än antar jag, hon är mest taggad på att tomten kommer överhuvudtaget 😊🥰 men ett svart paket blir det.

 5. Livet med barn är bra fantastiskt. Tänker att när barnen önskar sig såna härliga ting kanske en också ska försöka uppfylla endast de sakerna. För att inte ta udden av deras vackraste önskningar. Vår fyraåring kom med en liten egenritad och “skriven” lista åt oss för någon dag sedan, vet inte var barnet fick det med listan ifrån. Där stod det, läppstift som mammas och en boll med regnbågens färger. Såklart får hon det, en hemvirkad boll och ett ekologiskt eos. Men vad ska jag göra av legoslottet jag handlade på rea i somras?

 6. Vilken härlig lista! Jag tror önskingarna har också med uppfostran att göra, vissa barn önskar sig nog mindre roliga saker (dvs saker som är mindre “användbara”, mindre fantasifulla).

 7. Älskar barns önskningar! Ett år önskade sig min son en trumpet och en tupp. Tyvärr blev det aldrig någon tupp eftersom vi bor mitt i stan, men för grannarna blev nog ljudnivån ungefär densamma eftersom det faktiskt låg en trumpet under granen.

  Så oerhört nyfiken på en uppföljning av användningsområdet för spiralfjädern från en säng! Tänker att det säkert finns tusen sådana för ett fantasifullt barn.

 8. Han är ju helt underbar 🙂 Jag önskade mig också en metalldetektor när jag var liten!

  Glöm inte söka tillstånd för att använda den bara, tråkiga regler kring dem :/

  1. Reglerna är ju inte “tråkiga” bara för att. Vi vill bevara vårt gemensamma kulturarv och historia och förhindra att folk gräver upp arkeologiska fynd och säljer de vidare på svarta marknaden.

 9. Mindre barns önskelistor är helt klart roligare än tonåringars 🙂 Men till 18åringen har jag ordnat en bordslampa med en militärhjälm som skärm ( dax för lumpen snart) och dom andra två ska jag oxå försöka knåpa ihop nå kul till. Är så trist att bara packa in elektronikprylar..

 10. Men vilken underbar önskelista! Dotterns önskelista är lång, äldsta grabben önskar sig märkesgrejor och mellanbarnet önskar sig ingenting. Fast egentligen tror jag att han vill ha mer lego men hela huset svämmar över av lego så vi har sagt i från nu till mer. Förutom en ninjago-kartong som står ute i förrådet som jag köpte när jag och en vän var på Ullared.

 11. Nioåringen i vår familj önskade sig digital valuta i spelet Roblox. Och ja, en iPhone 11, haha! Tror inte det blir någon iPhone dock.

 12. Så underbart!

  Min nioåriga önskade sig bara ett stort Pokémon paket, GX-kort. Han får också vad han önskar sig.

  Det är värre med min elvaåring för han önskar sig att få byta skola, han vill börja på Hogwarts. Så han får ett HP-spel och han får den bok han fattas för att ha alla HP-böcker.

  God Jul!

 13. Vilken bra önskelista! Här önskade sig barnen (7 och 8år):
  Snäll huggorm i bur
  Hundvalp
  Katt
  Semester till palmer, vit strand och blått vatten
  Och böcker
  Blev inte lätt för tomten i år!!

 14. ‘Min alldeles egna häftapparat och hålslagare’ önskar 6-åringen sig… Det tror jag nog att tomten kan åstadkomma.

 15. Så himla gulligt! Mina barn önskar sig bara ett visst datorspel, inte så jättehärligt. De ska få det. Men de får också en glassmaskin, för det vill jag ha. Får man göra så?

 16. Så nyfiken på hur ni fixar spiralfjädern. Min sjuåring vill ha 18 frisbees, en till varje barn i klassen…

 17. Vad härligt! Visste inte ens att man kan köpa en metalldetektor. Mina sjuåringar har inte önskat sig någonting… Fast den ena nämnde något om många paket/mycket papper att slita upp. Så jag har mest köpt papperspyssel, tejp och sånt. 🙂 Och två fyll-i-böcker för rebelltjejer, eftersom de älskar “Godnattsagor för rebelltjejer” (särskilt berättelsen om Frida Kahlo, av någon anledning). 🙂

  1. Åh, det är ju en jätterolig present att fixa! Har jag gett till två syskonbarn. Pappa fick snickra, jag målade och limmade fast fint tyg på insidan. Diverse oanvändbara mynt, smycken, glaspärlor, fina stenar och allmänt glittriga saker i.

   Ska ge en skattkista till ett barn i år också, men han får en träask som förmodligen är köpt på typ Indiska en gång i tiden i stället, ambitionsnivån har gått ner lite. =D

   1. Älskar också önskelistor. Åttaåringens listar full med allt från leksaker till post-it lappar. Min tvååring önskar sig fem paket: ett rosa, ett lila, ett blått och ett grönt. (Säg inte till henne att det bara är 4 hon räknat upp ❤️)

 18. Så mysig! Hittade min egen lista från när jag skulle fylla sju där det bland annat önskades:
  Rullskridskor
  En täljkniv
  Ett glasäpple (?)
  Och ett timglas

 19. Får jag fråga vilken metalldetektor ni köper? Finns det någon särskild för barn eller köper ni en “riktig”? Är lite sugen på att skaffa en men har noll koll på marknaden och vad som är ett rimligt pris… Tack 🙂

 20. Haha, fast jag tycker fortfarande min kompis önskelista när hon gick i lågstadiet är bäst:
  Glasögon
  Gipsad fot och kryckor
  Tandställning
  Träskor
  😊

 21. Min åttaåring önskar sig enbart avancerat Lego ( så stort som möjligt) och en tricks-kickbike. Vilket han får. Sen vill han också ha Robux ( Roblox-pengar men det skippar vi). Playstation 4 hade han också kunnat tänka sig 😁

 22. Cool önskelista 😀 Här önskar sig tvååringen en egen ficklampa att lysa bort monster med, tomtebloss och eget toapapper att snyta Pippi-dockan med. Klart hon får, toapappret i storpack. De äldre önskar sig ridläger o hästprylar, hockeyprylar, hundkurs o egna agilityhinder… Rejält så det förslår. Och åttaåringen önskar sig resa till Jukkasjärvi o ishotellet, stjärnkikare o se på norrskenet.

 23. Min kusin önskade sig “en kommitté” i julklapp när hon var liten. Oklart vilken typ

 24. Min son brukade alltid skriva långkalsonger som första önskan, sen kom olika leksaker. Nu är han 25, och köper enligt behov🤭😅

 25. Vad roligt med barnens önskningar till jul! Min dotter är 6 och önskar sig en bild som tomten målade av sig själv… Hur ska jag göra?

 26. Underbar lista. Min 6-åring kom med sin första egen skrivna lista för någon vecka sedan. Hon hade skrivit:
  ”Hej tomten jag önskar mig ett bättre klimat och en sjöjungfru i en snäcka”.
  Det sistnämnda kan nog tomten ordna…

 27. Min 4.5-åring som i ärlighetens namn redan har för mycket leksaker( jag plockar undan några då och då, de plockas fram och känns som nya! För skänka bort några får jag inte. ) önskade sig en dinosaurie. Jag försökte utveckla detta då han har 1 st gosedjurs-T-Rex och ca 8-9 plastdinosar som numer leks med endast i badet. Han säger då att mamma vi ska bygga en av mitt duplo eller lego. Då behöver mamma inte köpa någon julklapp då sa jag. Nej, svarade han. ❤️ Men lite böcker kanske? Ja, mamma böcker är alltid roligt. Jag har köpt två böcker, en beg lego-polisbil på tradera och två pyssel/målarböcker. Känns alldeles lagom. Han kommer få en varm tröja till också. Och en snow racer från farmor o farfar. Han är lyckligt lottad. Och jag med.

 28. Underbar lista. Min 8-åriga dotter önskar sig också en metalldetektor! Spännande vart den idéen kommer ifrån egentligen.

 29. Min 3,5-åring önskar sig ett paraply i regnbågens färger. Hon pratar om det dagligen. Ett sådant finns inslaget och väntar på julafton

 30. Så underbar önskelista. Kommer håg att min dotter då hon var i samma ålder önskade sig en ost med hål i.

 31. Underbar läsning! Min sexårige son önskar sig två saker: en ko och en transformers. Känns som att det sistnämnda är lättast att uppfylla 😂

 32. En helt underbar önskelista! Log hela morgonen när jag hade läst den. Det kom minnen från när man själv tittade i leksakskataloger och kryssade in vad man önskade sig.
  God Jul!

 33. Haha, såå fint!
  Hittade en av mina gamla önskelistor när jag var sex år. Bla annat önskade jag mig;
  Suddgummi
  Klistermärken
  Rotfrukter

 34. Vilka härliga saker! Min snart 6åring vill ha allt Lego i leksakskatalogen och min snart 4åring vill ha en katt och en hund och en häst och en lejonunge.
  Stackarna kommer få den sämre varianten dvs några Lego-byggen och playmobilhästar. Men men. Mest vill de träffa alla sina kusiner och det kommer de i alla fall få.

 35. Första gången kommentarsfältet är bättre läsning än inlägget i sig… (ingen kritik mot dig, Clara, kommentarerna är bara så ljuvliga).
  Underbar läsning! 🎄

 36. Wow, så roligt att läsa om alla era barns önskelistor! 😀
  Min 4-åriga dotter skrev en lista med diverse saker med “Elsa från Frost” framför. Allt med Elsa (filmen Frost alltså)…! Det där med att uppfostran har del i önskelistan vet jag inte (någon som skrev), sådana influencer kommer inte från vårt hus, haha! 😀 Hon vet vad hon vill, det gillar jag även om jag inte är ett fan av oanvändbar merchandise från filmer. Hon får ett pussel med Frost-motiv. 🙂

 37. Förra årets önskelista från åttaåringen:
  Levande orm
  Munskölj
  Kalsonger
  Pannlampa

  Så gulligt!