Bestyr i fjärde advent

Jag har verkligen full förståelse för om ni börjar tröttna på bilder av min veranda i snö. Men jag kan liksom inte låta bli att fota när jag är får syn på den – vackert omgiven av vaddliknande vitt. Ni får ursäkta.

Förresten. Apropå ingenting särskilt så är en bra anledning till att inte rensa rabatterna så hårt på hösten – alla vackra små trädgårdsstilleben som uppstår. Som här av min översnöade dragon i murad pallkrage. Ge det några veckor till och snön kommer förstås täcka den fullkomligt. Men just nu är det en fin detalj som skapar rumslighet i trädgården.

Tvärtemot vad bilden visar har vi inte haft soligt idag. Det har varit ruggigt väder och vi har hållit oss inne och julstädat. Vi har putsat och fejat och tvättat fyrtioarton tvättmaskiner tvätt. Och det har inte blivit skinande rent. Tro inte det. Men tillräckligt rent i alla fall. Barnens adventsgran som tappat alla barr åkte ut och nytt friskt tallris placerades i kannan på köksbänken. Några sista julprydnader har hittat sin plats. Men nu är det fullt. Nu ryms inget mer.

Ikväll ska jag slå in alla paket när barnen har somnat. Det ser jag fram emot! Jobbade i tonåren på glasblåseri och fick upp mina paketinslagningsfärdigheter under ett antal julruscher. Fast nu slipper jag rucha mig och kan påta på med paketen i lugn och ro. Hoppas ni har en härlig och inte allt för hetsig sista helg innan julen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Bestyr i fjärde advent”

 1. ÄLSKAR bilder på din veranda, oavsett väder! Jag slår in paketen allt eftersom jag köper dem, p g a saknar helt färdigheter i paketinslagning. Det tar alltså orimligt lång tid = stress. Men i år ligger jag bra till!

 2. Var det ikke du som hadde en kompis eller kollega (husker ikke helt) som spurte en kunde om hen skulle “rape the clap”? Eller har jeg drømt? 😂

  1. Hahaha yes. “Is it a christmas clap? Do you want me to rape it for you?” Obetalbart

 3. Lovar att jag aldrig tröttnar!! Här nere i Danmark är jo bara grått och regnigt, så man får drömma om snöparadis via dina vackra bilder. God Jul!

 4. Har så ofta med dig (eller det jag känner genom podd och blogg) i mina vardagsbestyr. När jag gör nåt riktigt tungt och trångt brukar jag tänka på dina bilder där du beskriver hur du kämpat sig igenom städning för att få pynta och vakna till ett rent hem och överraska dina barn, och när jag kämpar i mitt föräldraskap så tänker jag på alla mysiga stunder som går att fixa och hur många som finns framför mig, genom att tänka på de fina stunder du delar med dig av. Och nu har jag fått med mig min partner på att lyssna på två av piffens senaste avsnitt om varför det är härligt med mystik och julkänsla och vi har tillsammans byggt upp småtomtarna för vårt barn. Idag var vi ute på skogspromenad o pratade igen om skogstomtarna som bor där och kikar på oss. Vi letade överallt på promenaden och till slut fann vi en som kikade på oss bakom en sten en bit bort. Ansiktsuttrycket på barnet sparar vi föräldrar i hjärtat för alltid tror jag.

  Så tack, till dig och Erica, som bidrar till att min vardag blir härligare och uthärdligare. 🙂

 5. Jag vill gärna se fler bilder på din veranda. Hos oss i Gävle är det barmark och dimma, all snö har regnat bort. Det blir ingen vit och glimrande julafton.

 6. Tack för dina fina inlägg. Varje dag! Med sån enorm variation som fångar mitt intresse.
  Här ligger vi rätt bra till. Haft en bakdag idag. Rågkakor, äppeldinkellimpor, mjuk pepparkaka o sen av av bara farten blev en saffransglass gjord o infryst. Blir mycket folk i vår lägenhet mellan jul och nyår så allt som går att göra i förväg är så skönt att få avklarat.
  Sen funderade vi på vad vi skulle äta i kväll o båda blev så vansinnigt sugna på en ugnsomelett med kantarellstuvning. Vi kunde helt enkelt inte vänta till julafton. Så kan det också bli 😋. Varför gör vi inte det oftare – så enkelt – och så gott. Räkstuvning till är inte heller dumt 😋.
  GOD JUL ALLA 🎄⭐🎁 🍎!

 7. Jag tröttnar då aldrig på att se din fina veranda, möjligtvis drabbas jag av en släng avundsjuka när du visar den i snöskrud. Det bara regnar och regnar, och är fult och grått här i Östergötland.
  Apropå det där med att städa och feja inför julen, det är viktigt att komma ihåg att det är Jesusbarnet som kommer och inte hälsovårdsnämnden 😉

  1. Haha, ja för hälsovårdsnämnden skulle ju knappast ha godkänt det där med stall som BB och krubba som säng 😊

 8. Verandan har beundrat sen den kom upp, men vad hette firman som ritade den, eller architecten ??

 9. Vilka bilder! Önskar verkligen att vi hade det så, här är det grönt och regnigt. Jag håller på att slå in de sista klapparna nu, skönt att få det gjort innan det drar ihop sig ordentligt…Lite tungt hos oss för tillfället men hoppas att stämningen infinner sig snart. Ha en fin fjärde advent!

 10. Vinterbilder är en av de starkaste anledningarna till att jag följer din underbara blogg. Så fint! God jul från gråa Stockholm.

 11. Det är så härligt att se dina fina vinterbilder, här i Skåne har vi haft regn o grått i flera månader, ingen vinter alls ännu i alla fall.
  Julstämning inne men så fort man tittar ut försvinner den
  God jul
  Maria i Skåne

 12. Jeg er ikke lei av sånne fine bilder! Tvert imot, det muntrer opp når julen er grønn og familien ikke helt frisk. Så kan jeg se fine bilder og drømme om snø, kulde og blått lys i skumringen, ingenting er vakrere!

 13. Jag blir så fruktansvärt avundsjuk på dig varje vinter. För att du bor där det ÄR vinter på riktigt. Jag älskar snö men som västkustbo är jag inte direkt överöst med det. Några enstaka vintrar i undantagsfall. Ofta när jag läser din blogg fantiserar jag om att flytta upp till dina trakter. Kollar gårdar på hemmet (finns en som varit ute i evigheter några kilometer (mil kanske till och med?) från där du bor).
  Sedan sansar jag mig. Mina föräldrar och min familj är ju här. Och dem kan jag inte vara utan alltför länge. Sedan är ju också frågan vad sjutton jag skulle jobba med ute på vischan. Jaja.
  Fina bilder. Det var bara det jag skulle skriva. Inget mer.